Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
666 odbieni od okolu 3000 se 20%.znaci se vrakat rekordnata 2013 koga imase okolu 23% odbieni.strasno

Член од
1 октомври 2015
Мислења
19
Поени од реакции
14
Дали мислиш на Удостоверението за родствени врзки кое го издаваат од општината во Бугарија кадешто се има реристрирано братот или станува збор за некаква друга потврда што ја издаваат од М за внатрешни работи?
Не го прашав посредникот како се вика точно тој докумет што го вадеше. Не знам да ти кажам.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Najnovo info od blizok covek na Petar Kolev ke se organizira protest pred ambasada ke bide prisuten i karakacanov[DOUBLEPOST=1516811552][/DOUBLEPOST]Ako 2017 se 666 togas 2018 ke bidat 66 000 odbieni

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Najnovo info od blizok covek na Petar Kolev ke se organizira protest pred ambasada ke bide prisuten i karakacanov[DOUBLEPOST=1516811552][/DOUBLEPOST]Ako 2017 se 666 togas 2018 ke bidat 66 000 odbieni
Ne moze da bidat tolku ama moze duplo da bidat ,namerno gi razvlecuvat vremenski da ne gi odbijat site od ednska da se digne galama lopovi prevari takticki smisleno

Член од
21 мај 2017
Мислења
101
Поени од реакции
49
Денес при консултација во Амбасада на Република Бугарија во Скопје,ме известија дека проверката од вицепрезидента е нов поледен статус пред издавањето на указот,дека по новите правила овој статус стои од моментот кога досието оди до Вицепрезидента до самиот чин на издавање на указот.

Информацијата ја добив на добро познатиот контакт телефон од службеникот кој што се јави.

Секој обид на посредниците за време на овој статус да дојдат до некое евро преку потврди и друштва е последен обид за крадење на кандидатите.
toa go sfativme, no do koga ke ne drzat so ovoj status?

Член од
23 октомври 2013
Мислења
102
Поени од реакции
101
Како би можело да се изведе следново:

Треба да се изваде удостоверение за родствени врски од сестра, во Благоевград, меѓутоа ми треба полномошно од сестрата, а таа живее во шведска... ?!

hurley

observer
Член од
17 мај 2015
Мислења
166
Поени од реакции
150
http://m.focus-news.net/?action=news&id=2480905
Според мене това е истината. Това е истинската причина да ве одбиваат.Не видјах никој да прочете и коментира ,а вс'штност е доста важно.
Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....не баце,пасошот у рака,курот подмишка и гитла.
Затова не се с'рдете като ви отказват гражданство,ништо лично.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Pa Karakacanov e del od vladeackata koalicia,zarem ke protestira sam protiv sebe, ako saka da ima promeni neka mu se zakani na Bojko deka ke ja napusti koalicijata ako se prodolzi so ovaa politika I problemot ke bide resen.[DOUBLEPOST=1516816624][/DOUBLEPOST]
Според мене това е истината. Това е истинската причина да ве одбиваат.Не видјах никој да прочете и коментира ,а вс'штност е доста важно.
Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....не баце,пасошот у рака,курот подмишка и гитла.
Sto tuku pisis Bugarski koga si od Makedonija , ili mislis deka so ova pokazvis kolku si pameten, uste I umoj ke delis a nemas za sebe

Последно уредено:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.315
Поени од реакции
13.232
Дечки дедо ми служел Бугарска војска 100% ама книшката воена е загубена.Има ли шанси некакви од некој архиви да се изадат податоци за него?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ти сакаш да кажеш дека во Софија биле наивни и давале државјанства од љубов? Знаеме зошто даваа т.е. која беше политиката и после нели договарањата и знаеме зошто 90% од македонците бараат. А сега кога се ''нормализираа'' работите таму и почнаа да бараат оригинални документи и што ли не нема зошто да се лутиме, тоа што го кажуваш е јасно од давна. Напишав еднаш - Промоцијата св'рши
Ова што го кажува Јотова во врска со оние што студирале и студираат по постановленија, а чија бројка е не помалку од 10 000 е добар чекор и политика и ова е втор пат да дава слична изјава. Според мене има реални шанси да и успее. Испадна дека ги заеба и на Валери Симеонов со неговите глупави идеи и потези и на Вемерото со нивната глупава политика.

Последно уредено:
Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Никој не коментира,заштото ви боли курац,или кој каквото има,но истината е една, и тја е,че нито един-единствен човек от този форум не каза чистос'рдечно с р'ка на с'рцето :да,като взема паспорт ште допринеса по нјакак'в начин за тази д'ржава,тја ште има такава и такава полза от мен....
Држи вода тоа што велиш. Ама темата не е за размена на емоции. А второ - не си веруваме доволно еден на друг за да се отвараме тука на тој начин.

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Dobro bi bilo koga na dve prasanja covek moze da dobie tocen odgovor:
1.)dali 100% gi odbivaat tie sto se so dokumenti od zdruzenija i
2.)kolku tocno se ceka na dopolnitelna
Koga bi gi znaele odgovorive na ovie dve prasanja,forumov nema da postoi poveke

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Дечки дедо ми служел Бугарска војска 100% ама книшката воена е загубена.Има ли шанси некакви од некој архиви да се изадат податоци за него?
Момче, треба да знаеш која година бил дедо ти бугарски војник, и во кој град и која чета. Јас знаев град и година на служење..побарав на интернет која чета била таа и таа година во тој град.... си пополнив онлајн барање ( зајавление некако се викаше) и плус едно испечатив го потпишав..скенирав и приложив...се тоа онлајн. Потоа тие го најдоја....и ми испратија сметка да ја платам...кошташе 10 еур,Документот ми го испратија по пошта. сосема коректно. ти посакувам среќа. Имаш се на веб сајтот. те молам не ми поставувај дополнителни прашања... ти кажав..се.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom