VOLK2234
еврофоб и хомоскептик
- Член од
- 16 септември 2008
- Мислења
- 5.517
- Поени од реакции
- 4.387
бззззззз
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
бззззззз
Sto ubavo si se teshish.ЛОЛ па ако се спроведува законот како што треба, први на удар на џеб ќе бидат тому институциите водени од Албанци кои нема да го спроведуваат законот, т.е. ако и понатаму продолжат со натписи и евиденции водени единствено на албански јазик.
Kade toa jas spomnav takvo nesto?Јас не спомнав спасување на републиката, ти спомна, јас само се надоврзав.
Mnozinstvo vo parlamentot be Klin, toa sto ja glasa vladata, sto gi glasa zakonite itn itn. Toa mnozinstvo. Na nasite sogragjani pripadnici na drugiot drzavotvoren narod ne im gi brois pratenicite, tie nemaat pravo na glas? A toa deka ne si slusnal nisto soznam. Poprilicno jasno kazano bese i za parlamentarnite i za lokalnite sto se planira da se pravi. Nekoj se zaebavaja, nekoj ne gi sfatija seriozno, nekoj opomenaja blagovremeno . Drugoto e istorija.За кое мнозинство пишуваш не ми е јасно, ДП(со М на квадрат)НЕ vs СДС(без М)се тука некаде со гласови на парламентарни, а на тие избори јас не се сеќавам да слушнав откажување на мкд во бугаристан, целосната двојазичност пак беше децидно негирана, а за името беше сосема во поинаков контекст кажано, дека освен името на земјата друго ништо нема да биде предмет на преговори, има еден куп видео записи од сето тоа, нема бегање. Сеа пак и Грујче многу неветено реализра, ама сеа пак велиме Nма Ра3лика, не се сите исти беше кампањата
![]()
Pa i taka treba da bidi, mnozinstvo vo parlamentot koli i besi. Sto ima tuka cudno. Da ne sakas opozicijata da nosi i da glasa zakoni. Da bea dobri i da imaja doverba od gragjanite nemase da bidat opozicija neli?Ова ти е потполно иста ситуација со тоа како настапуваше претходната власт, ние иаме мнозинство правиме шо сакаме.
Затоа и нагласив АКО СЕ СПРОВЕДУВА КАКО ШТО ТРЕБА.Sto ubavo si se teshish.![]()
И со закон и без закон секоја комуникација во институциите која не е на македонски треба да се казнува.Затоа и нагласив АКО СЕ СПРОВЕДУВА КАКО ШТО ТРЕБА.![]()
a ti seriozno mislese deka ke vlezime vo Nato?После убиството на Ивановиќ, очигледно Балканот е следното можно жариште.
И се плашам дека ако не пукни во Украина или Сирија на големо, тогаш тоа ќе биде тука.
Во секој случај многу се мали шансите за влез во НАТО годинава.
Kade toa jas spomnav takvo nesto?
Ostaj be zaostanati nebanjati nacionalisti. Site Grci se takvi, zaostanati nebanjati nacionalisti. I Bugarite se takvi nebanjati. Albancite veke sapun nemaat videno. Od druga strana nie pak banjati, banjati dottuka bidva. Mozi ja zagubivme republikata ama barem mirisame na kupka.
Mnozinstvo vo parlamentot be Klin, toa sto ja glasa vladata, sto gi glasa zakonite itn itn. Toa mnozinstvo. Na nasite sogragjani pripadnici na drugiot drzavotvoren narod ne im gi brois pratenicite, tie nemaat pravo na glas? A toa deka ne si slusnal nisto soznam. Poprilicno jasno kazano bese i za parlamentarnite i za lokalnite sto se planira da se pravi. Nekoj se zaebavaja, nekoj ne gi sfatija seriozno, nekoj opomenaja blagovremeno . Drugoto e istorija.
Pa i taka treba da bidi, mnozinstvo vo parlamentot koli i besi. Sto ima tuka cudno. Da ne sakas opozicijata da nosi i da glasa zakoni. Da bea dobri i da imaja doverba od gragjanite nemase da bidat opozicija neli?
Ostaj toa so po sugestija na nasite zapadni prijateli imame karikatura od demokratija so ona badinterovo mnozinstvo so koe ni go nacukaja do jajca ama jbg ja izgubivme vojnata i toa e toa.
Амандманот 5 од Уставот му овозможува на граѓанинот да има можност по своја желба да се обрати на институциите на јазик кој го зборуваат најмалку 20% во својата општина. Секако мора да постои затоа и соодветна документација на македонски јазик, покрај онаа на мајчиниот јазик на граѓанинот.И со закон и без закон секоја комуникација во институциите ако не е на македонски треба да се казнува.
Да не збориме дека законите донесени во минатото се донесени од корумпирани влади и пратеници, а камо ли за овој најновиот.
Ова нема ни да го коментирам, посебно не последниве 5-6 збора.Илегален закон, донесен од илегална влада избрана на нерегуларни избори и со мешање на амбасади,
закон специјално дизајниран да направи поделби во општеството
и да го забрза процесот на поделба на Македонија.
ne samo toa, i kurvalanata tuka stavija za sve da bide komplet.Neznaev deka komarot e vrven dostrel na zapadnata civilizacija![]()
Тоа е реалноста, тоа е вистината, колку и да не ни се допаѓа.[DOUBLEPOST=1516399254][/DOUBLEPOST]посебно не последниве 5-6 збора.![]()
Устав донесен од корумпирани политичари и корумпирано судство во форма на Рамковен договор.Амандманот 5 од Уставот овозможува дека граѓанинот има можност по своја желба да се обрати на институциите на јазик кој го зборуваат најмалку 20% во својата општина.
Самиот Устав како Устав нема речиси никакви недостатоци, освен што во овој случај оставил за вакви суштински закони да бара единствено просто мнозинство, што според мене и многумина првани експерти посоодветно би било за истите да се бара двотретинско мнозинство.Тоа е реалноста, тоа е вистината, колку и да не ни се допаѓа.[DOUBLEPOST=1516399254][/DOUBLEPOST]
Устав донесен од корумпирани политичари и корумпирано судство во форма на Рамковен договор.
Резултат: Дискриминирачки закон кој го нема никаде на планетава освен во Македонија, закон кој треба да заврши во буништето на историјата како пример кој не треба да се повтори.
Ако сакаме да станеме држава, мора да го укинеме Рамковниот договор и мора да престанеме да го нормализираме она што не е нормално.
Супер, тогаш нема да има никаков проблем кога ќе го претвориме во пепел и прав.Рамковниот договор нема никаква сила во правниот систем на РМ
Jas samo konstatirav, ni na kraj na pamet ne mi pagja da spasuvam nesto. Koj si posra toj neka si lizi.Мене ми е некако ова задебеленото во тој контекст, може грешам. Ете, моја грешка не си алудирал на тоа.
Klin sila boga ne moli.Никој не спомна немање право на глас, само злоупотреба на одредени механизми, пример ставање на европско знаменце на закон кој самиот Еврокомесар, инидректно кажа дека е злоупотреба, во спротивно треба апсолутно мнозинство кое го немаат за таква промена, злоупотреба на консензуалната демократија. Во спротивно законот не може да биде донесен.
Од тоа шо се пласираше во кампањата пред парламентарните до ова шо се случува сега, бајаги голема е разликата, реков има видео записи од тоа како се негираат целосна двојазичност и било какво доведување на преговарачка маса јазик, националност и слично, не знам кои беа тие кои опоменаа, ама ако имале искрени намери, отворено и ќе настпаеа, немаше да се кријат зад тоа ако имаат/немаат одреден бој на пратеници. Тоа ти е калкуланство типично.
Neznam be Klin, mozime tuka nie do utre sabajle da si pravime filmovi sto bi bilo koga bi bilo. Ona sto e bitno i sto se racuna e cij potpis sedi na dokumentot, koj krenal raka ZA, za vreme na cija vlada i cie mnozinstvo se donelo toa i taka.ДПМНЕ ја отфрли безрезервно т.н Тиранска платформа?
Имаше изјава дека и е формирана Влада врз основа на истата, а се сега шо се случува е резултат на деклративниот патриотизам и калкуланството позади истиот, тоа е историја.
Generalno Da. Tocno imavme izbor od losi i polosi( sto e dobro i dobri gospod znae) i gragjanite si gi izbraa polosite barem spored mene. Kako sto imam napisano neznam kolku pati jas samo ja pocituvam izbornata zelba na mnozinstvoto gragjani so pravo na glas kolku toa da ne mi se dopagja ili ne mi e po kef. Toa e i celata ideja na demokratijata ako ne pak.Лоши и добри нема, само лоши и полоши, кој е кој засега е сеуште нејасно за мене, ти гледам стоиш на тоа дека ова што сега го прави СДС(без М) потполно го амнестира она шо го правело ДП(со М на квадрат бе)НЕ во изминатите 10+ години.
Do not miss the Prime Minister's exclusive interview with the Sunday Nation, to be discussed: He opens his papers on the issue of Skopje and describes the name the Greek government would accept
Prime Minister Alexis Tsipras in an exclusive interview with the Sunday Nation to be debated: He opens his papers on the issue of Skopje, describes the name that the Greek government would accept and states: "Macedonian nation never existed".
The prime minister speaks to the nation of Sunday for everything. For the negotiations on the name of FYROM, SYRIZA's three-year government, exit from the memorandums and the next day, election time, debt and the possibility of a credit line, reform scenarios, support policy for the weak, auctioning, but also his children and his life in Kypseli.
Супер, тогаш нема да има никаков проблем кога ќе го претвориме во пепел и прав.
А и да има, и тоа не е проблем.
Јаоооо ова е веќе втор пост денеска на којшто индицираш дека некој од форумов се бавта со криптовалути...иначе паѓаат паѓаат.Daj da vidam kako se dvizi berzata posebno kriptovalutite .Imam indikacii deka nesto ne e vo red![]()