Не еднаш имам кажано
1. Со договорот се уважува се она за што Бугарската клауза се залага
2. Со уважување на клаузулата, веќе не имаш аргументи за да уцениш, едноставно, додека не постоеше договорот, државјанства се даваа со поголем интензитет, Македонија беше приоритет, но со договорот, веќе нема потреба да се докажува ништо, приоритетот се помести. Едноставно немаш со што да се пазариш.
3. За користење на ЕУ, фондови, секоја членка плаќа 115€, по глава на жител како гаранција, тоа може да го прочиташ на страната на ЕУ, под фондови и финансирање, е сега тука е дупењето, Македонците, со ЕУ пасош не седат во Бугарија, и не плаќаат данок, па така Бугарија нема приход од нив, само загуба.
4. Слично е и со НАТО
Дали би инвестирал во зделка од која немаш профит?
Смачено ми е да докажувам посебно на секој, покрај тоа не е тоа ни овде тема[DOUBLEPOST=1515069054][/DOUBLEPOST]Луѓе да се разбереме, не е само ставот дека ова е процедура, и сега треба да скијаме слалом низ неа. Треба малку да ја сакате Бугарија, и да ги почитувате нејзините закони. Мојот пример, јас последниве 10 години во Македонија изгубив многу, од дипломата што не ми ја уважуваат, до инспекциите што ме молзеа... во Бугарија јас го печалам лебот, за мене и мојата фамилија сега кој ми е мајка а кој маштеа???