Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Жити све, а пошо А, Е, И...ги има и во индијанската азбука, дали е тоа чин на патриотизам на Кирил и Методиј? Мамлаз еден, јавно да се извиниш за вакви навреди.
Не знам за што да се извинам. Никого и со ништо не навредив. Македонската азбука е правена по терк (или копија) на српската караџица. Со плус Ѕ и поинакви Ќ и Ѓ.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
sdsmoronce: `brat, samo use imeto da go smenime i vlagame voEU sho ti e.zavrsena rabota e toa`
real feel:pleme
Capture.JPG

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
hhh :)
Извини, заборавив. Вие сте онаа константата. Yap.
Види.. Халеевата комета се појавува мислам на 76 години. Па може и СДСМ (КПМ) по 76 години да ја смени константата, Бугарите од нешто најдолно да станат најпозитивно.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Ај дудлај си десничарски полови органи и остаи го дедо ми раат нека си ја тера пензијата. Се борел физички за државава.
Аман бе на колку години дедоти се борел со измислен непријател да не речам кога отишол во шумкари? Или цицал , се серел и мочал во пелени и пушкомитралез должел истовремено. Против кој се борел уште останува мистерија а и што знае дете на три години кој бил непријателот :toe:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Аман бе на колку години дедоти се борел со измислен непријател да не речам кога отишол во шумкари? Или цицал , се серел и мочал во пелени и пушкомитралез должел истовремено. Против кој се борел уште останува мистерија а и што знае дете на три години кој бил непријателот :toe:
Можеби се борел, не е неможно. Тоагаш веројатно има 90-на години. Прашањето е против кого? Не смее да се каже бугарскиот фашистички окупатор. Се надевам дека нема за ова да ме стават в затвор. Можеби сум прикриен терорист.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Не знам за што да се извинам. Никого и со ништо не навредив. Македонската азбука е правена по терк (или копија) на српската караџица. Со плус Ѕ и поинакви Ќ и Ѓ.
Нема врска, српската караџица и бугарската ( како ли ја викаат ) е чиста копија на македонската азбука и нејзиното кирлично писмо само што ете на никој не му текнало да ја официјализира до пред 44-45 и затоа немаме доказ за тоа. Среќа наша во денешно време се верува на чесен пионерски збор и едно жими мајка така да тоа е сосем доволно како доказ. Ајде сега фино да си се извиниш и поќе вака не. И друг пат да си знаеш азбуката наша потекнува од грците Κύριλλος και Μεθόδιος. Се друго е копија на душманите кои сакаат да ни ја украдат историјата.

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Исто и во темата интернет телевизија автоматски телефонот сам на српски ти пишува, како прав патриот нели :pos:
Abe aj otkaci mi se ebate toa komunjarot nesaglam, idi leci se.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.472
Поени од реакции
24.213
Можеби се борел, не е неможно. Тоагаш веројатно има 90-на години. Прашањето е против кого? Не смее да се каже бугарскиот фашистички окупатор. Се надевам дека нема за ова да ме стават в затвор. Можеби сум прикриен терорист.
Да да доста веројатно. Волшебното самарче е вистинит настан пишувано по биографијата на дедото на Алма кој во случајот бил Трајче. Таман таму непријателите се Италијани. И волкот сит и овците на број ;)

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да да доста веројатно. Волшебното самарче е вистинит настан пишувано по биографијата на дедото на Алма кој во случајот бил Трајче. Таман таму непријателите се Италијани. И волкот сит и овците на број ;)
Не можеме да дискутираме за она што не го знаеме. Претпочитам да верувам на збор.

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Тако је, кад пишује на српски то је онда веома врло патриотски, прави патриота!
Све видим ал патротиотизам у тебе не видим, јебени србоман
Можеш само сас туп џилет да ми га б....ш.

Послато са A5 уз помоћ Тапатока

bobanku

Macedonia timeless
Член од
16 септември 2012
Мислења
2.087
Поени од реакции
2.048
Јели бре...ма коме ти причаш?
Од кад сте бре ви жугићи, павловићи, стоиљковићи, милетићи већи вмровци и Македонци од Македонце?

Јебени опортунисти...и ти и она твоја сестра Милојка, јаки вморони јеботе.
Јебе ми се шта си ти покењао уз помоћ Тапатока...
Idi be leci se gubre komunjarsko, i mene mi se ebe you family.

Послато са A5 уз помоћ Тапатока

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom