Фан Клуб: Беласица

• Креатор на темата Креатор на темата Soprano
  • Време на започнување Време на започнување
Додека е Таковски во Беласица ке нема фудбал неговото време веке помина тој нема никакви планови за Беласица и си мисли дека Беласица е негова со него одиме не во 3 лига туку во општинска ке ги гледаме на Младос Партизан Секирник и Црвена Ѕвезда Босилово
Тоа ни е сигурно бидејки Таковски нема шанси да си оди од Беласица
Прво што треба да се направи е да се отстрани Таковски целосно од Беласица а не и на тие што ке дават пари за неа да им се прави газда
А на овие млади деца од 16-17 години не им е местото во втората лига туку во младинската со нивните врсници
Не спори никој дека Таковски треба и официјално да си оди (воопшто не се ни појавува во Струмица), туку работава е што не се нафаќа никој сериозно да ја преземе Беласица!
Може Таковски лесно да се отстрани и без сите театралности кои сам ги прави, ама...нема кој да ја поттурне лавината, т.е. нема вистинска желба, волја и луѓе воопшто да се занимаваат со Беласица, за жал.

Сакаш да кажеш да одам на беласица и ајде напред напред да викам, кога околу мене нема никој само јас.

братче макар и сам да одаш со уште еден другар ако си навиваш ќе стигне подршка до играчите што се на теренот
не знам колко следаше утакмиците на женските фудбалерки шо играјаа квалификации на младост до пред 3-4 дена , двујца французи шо навиваа за Лион праваа гужва за 100 души , знамина носаа , пејаа песни и од душа си навиваа , ако Лион беа најјаки на турниро и од трите утакмици завршија 12-0 со словачката екипа , 10-0 со нашите и 7-0 со босанките и мислам и самите навивачи да не беа пак ке си беше иста песна
а на децата од Беласица им треба подршка оти они се какви-такви иднината на клубо па и семки да одаш да јадаш на стадионо и да си уживаш у фудбало е доста за играчите.

или саа оти струмица 2005 станаа шампионе сите право у ајдуците флеват , сите гледам у гимназијата и у вапцаро кошаркаре станаа , се прават нови екипи и кампове и разни глупости.:nenene:
не дека фанах голем дел од тај период на беласица кога се играше квалитетен и некорумпиран фудбал , ама за тие години шо видех мислам дека не треба никој фан да ги забрави тие денови
извинејте за струмичкио акцент , си се чуствувам как "наш" на таа тема

Belasica - Miravci (0 - 0).Fudbalerite na Belasica izigraaa bez golovi na domasen teren protiv Miravci.Iako se spomnuvase deka ajducite ke dojdat vo golem broj na stadionot za da gi bodrat mladite fudbaleri na Belasica toa ne se sluci prstignaaa samo okolu 20 ajduci!!!Sansi za gol imase na dvete strani sepak na krajot mrezite miruvaa.Za spomnuvanje e i toa sto bea ponisteni 2 gola na Miravci edniot poradi faul a drugiot poradi ofsajd.Sepak cestitki za mladite fudbaleri koi bea mnogu borbeni na terenot i cestitki za prikazanata igra.:toe:

Zalno e ova sto i se desava na Belasica od eden od najgolemite izvoznici na talenti i od ekipa koja sekoja godina bese megu prvi 5 na tabela stigna na ova nivo,pa dobro be strumicani nemoete tolku da go trgnete toj Takovski od Belasica ako nejce so arno udritemu cotek,Ja iskreno se nadevam deka belasica ce se vrati onamu kaj sto bese.

Belasica - Miravci (0 - 0).Fudbalerite na Belasica izigraaa bez golovi na domasen teren protiv Miravci.Iako se spomnuvase deka ajducite ke dojdat vo golem broj na stadionot za da gi bodrat mladite fudbaleri na Belasica toa ne se sluci prstignaaa samo okolu 20 ajduci!!!Sansi za gol imase na dvete strani sepak na krajot mrezite miruvaa.Za spomnuvanje e i toa sto bea ponisteni 2 gola na Miravci edniot poradi faul a drugiot poradi ofsajd.Sepak cestitki za mladite fudbaleri koi bea mnogu borbeni na terenot i cestitki za prikazanata igra.:toe:
И 20 ајдуци немаше, или ајде...нека биле 20, не е битно.
За потсетување, Ајдуците настанаа како навивачка група на Беласица, туку, и тоа не е битно.
Битното е дека натпреварот заврши 0:0. Два поништени гола за Миравци, и Беласица имаше неколку шанси, но... тоа е. Децата толку можат.
Од она кое се нарекува управа, немаше ништо. Има само еден-двајца кои се прават дека Беласица им е се, а нема врска.
Па, да му е**м мамата! Да се радувам на нерешено со Миравци?
Станете бре одете си!!!! Нека дојдат способни луѓе кои ќе го вратат клубот на вистинските патеки!!! Овие деца ќе изгорат, нема да станат фудбалери, а имаат огромен потенцијал!!! Не им е место во Втора лига!!!
Ееееј!!!! Го уништувате клубот!!!

И 20 ајдуци немаше, или ајде...нека биле 20, не е битно.
За потсетување, Ајдуците настанаа како навивачка група на Беласица, туку, и тоа не е битно.
Битното е дека натпреварот заврши 0:0. Два поништени гола за Миравци, и Беласица имаше неколку шанси, но... тоа е. Децата толку можат.
Од она кое се нарекува управа, немаше ништо. Има само еден-двајца кои се прават дека Беласица им е се, а нема врска.
Па, да му е**м мамата! Да се радувам на нерешено со Миравци?
Станете бре одете си!!!! Нека дојдат способни луѓе кои ќе го вратат клубот на вистинските патеки!!! Овие деца ќе изгорат, нема да станат фудбалери, а имаат огромен потенцијал!!! Не им е место во Втора лига!!!
Ееееј!!!! Го уништувате клубот!!!

таков ни е фудбалот, нема чесни луѓе кај нас! разбирам јас дека секој газда на клуб што е сака да му се врати она вложеното и да има малку ќар, но кај нас таквите ‘‘газди‘‘ само крадат, ај што крадат нека крадат, неможе никој да ги спречи или подобро кажано несака ама што ги уништуваат клубовите и играчите е тоа е поголема мака и поголем проблем. незнам дали некој го има гледано на тв миленко неделковски пред неколку месеци кога зборуваше за мафијата што е во ффм и газдите што се на македонските клубови, како се тоа функционира итн. како лозар декамел победувал со помош на судии, а бунгуров намерно ги делегирал тие со цел нели да му помогнат на лозар, па награда за тоа му било поевтиното брашно што го купувал од газдата на декамел... многу шеми има во овој наш фудбал и верувајте ова го кажувам по 1 000 000 пат дека во нашево првенство нема чесен клуб! :helou:

Во се се согласувам со тебе DoolroX.
Ја имав таа шанса во животот да го осетам фудбалот и одвнатре, и затоа кога го читам твојот текст, се ми е јасно, и се ми е познато.
Не велам дека евентуални промени во федерацијата ќе ја спасат Беласица, но би ги спасиле децата кои се мачат да играат во Втора лига, се разбира со донесување соодветни прописи.
И за клубовите...Се сеќавате како Ѕинго ја уништи Победа од Валандово? Се е до интересот луѓе...Веќе за спортот никој не се секира. Отсекогаш сум бил антитоталитарист, но една работа која ми се допаѓаше во едноумието е токму грижата за спортот. Суровата капиталистичка логика го уништи жалниот ни спорт, посебно фудбалот.
А и нашиве фудбалски мецени неможат изгледа да сфатат една работа: За да ЌАРИШ нешто, треба да ВЛОЖИШ, а не да РАСКРЧМИШ!!!
Секаде по светот тоа така функционира.
За жал, ние балканци сме и такви ќе си останеме.
Ептен забегав, ама морав, ми тежи на душата...

Има газди што сакат да ја земат Беласица но никој не може да се разбере со Бате Ване кој на цело е скренат тој жив не си оди од беласица и е спремен да ја однесе во општинска лига
А што се однесува до навивачите сите знаеме дека денешнте Ајдуци немат врска со тие што беа во девеесетите а мене ми е побитно салата и стадионот да се полни и да навиваат а не е битно дали има навивачки групи за мене тие се само проблем

Koga igravme finale na kup so Rabotnicki Fersped ( odbojka ), " ajducite " pobaraa maici za da dojdat i navivaat za nas ...
mite84 напиша:
А што се однесува до навивачите сите знаеме дека денешнте Ајдуци немат врска со тие што беа во девеесетите

Во се се согласувам со тебе DoolroX.
Ја имав таа шанса во животот да го осетам фудбалот и одвнатре, и затоа кога го читам твојот текст, се ми е јасно, и се ми е познато.
Не велам дека евентуални промени во федерацијата ќе ја спасат Беласица, но би ги спасиле децата кои се мачат да играат во Втора лига, се разбира со донесување соодветни прописи.
И за клубовите...Се сеќавате како Ѕинго ја уништи Победа од Валандово? Се е до интересот луѓе...Веќе за спортот никој не се секира. Отсекогаш сум бил антитоталитарист, но една работа која ми се допаѓаше во едноумието е токму грижата за спортот. Суровата капиталистичка логика го уништи жалниот ни спорт, посебно фудбалот.
А и нашиве фудбалски мецени неможат изгледа да сфатат една работа: За да ЌАРИШ нешто, треба да ВЛОЖИШ, а не да РАСКРЧМИШ!!!
Секаде по светот тоа така функционира.
За жал, ние балканци сме и такви ќе си останеме.
Ептен забегав, ама морав, ми тежи на душата...

тоа е и проблемот, кој и да дојде на власт си форсира свои клубови, а ги уништува сите оние кои ќе му застанат на патот, без разлика дали тие клубови имаат 1 или 5 титули, или пак постојат 1 или 50 години. реално гледано до сега дали 3-4 титули се реални. оние на вардар од осамостојувањето, 1 на работнички и тие на слога, во сите други има голем сомнеж, дали за помош од судии што ги имал клубот што освоил титула, дали со сомнителни натпревари... на силекс ниедна титула не е регуларна, на победа исто, на вардар како што кажав само титулите освоени после осамостојувањето на македонија се чисти како солза има за ова уште многу да се пишува али не е за тоа темата па да не забегувам многу :)

Koga igravme finale na kup so Rabotnicki Fersped ( odbojka ), " ajducite " pobaraa maici za da dojdat i navivaat za nas ...

такви ‘‘навивачи‘‘ на никој клуб не му се потребни, а верувај во сите навивачки групи во македонија има такви ‘‘навивачи‘‘ или подобро кажано кретени

само што прочитав во македонски спорт дека таковски им рекол на фудбалерите дека нивниот статус во клубот е аматерски и нормално за тоа нема да земаат плата и кој сака е слободен и може да си бара нов клуб. овој гадниов изгледа дефинитивно со оваа одлука ќе и пресуди на беласица

По многубројните озборувања низ градот дека АЈДУЦИ му се заканувале на Марангозов и тоа дека нема да се дозволат настапи на BELASICA на домашен терен го доведе Митко Марангозов да даде оставка од клубот ...

Останува да продолжиме со нашиот протест Утре(22 avgust) во 11 часот пред стадионот .. тоа нека биде еден вид соопштение до сите членови на Ајдуци да дојдат и да се надеваме дека ке го сторат истото и останатите од управата на Беласица т.е ВАНЧО ТАКОВСКИ .. (http://forums.cjb.net/ajduci-about50.html)

Se nadevam deka rabotite vo klubot ke pocnat da se sreduvaat i deka BELASICA ke se vrati na starite pateki!!!

По многубројните озборувања низ градот дека АЈДУЦИ му се заканувале на Марангозов и тоа дека нема да се дозволат настапи на BELASICA на домашен терен го доведе Митко Марангозов да даде оставка од клубот ...

Останува да продолжиме со нашиот протест Утре(22 avgust) во 11 часот пред стадионот .. тоа нека биде еден вид соопштение до сите членови на Ајдуци да дојдат и да се надеваме дека ке го сторат истото и останатите од управата на Беласица т.е ВАНЧО ТАКОВСКИ .. (http://forums.cjb.net/ajduci-about50.html)

Se nadevam deka rabotite vo klubot ke pocnat da se sreduvaat i deka BELASICA ke se vrati na starite pateki!!!
Redno bese da prezemete inicijativa za spas na belasica pozdrav od Tetovo

Алал да ви е Ајдуци ако е така!!! Ја имате мојата 100% поддршка, иако поради моите работни обврски не сум во состојба да протестирам со вас!
Само напред, одете докрај. Тоа ќе ве направи и вас квалитетна навивачка група, а и ќе придонесе за спас на Беласица, кој спас, би требало да го посакува секој виостински љубител на фудбалот во државата.
Беласица е клуб со традиција и реноме и не треба да дозволиме некој аналфабети да си играат со реномето на клубот, градено со децении.
Фала му на Ванчо што се избори за стадион да се гради во Струмица, фала му што видовме Европа, фала му на се, но доста е!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom