Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
До пред 5-6 месеци можеше да се поднесат документи "преку ред" тс секој петок поднесуваа во ДАБЧ оние преку посредници и со потврди од здруженија.Сега веќе не постои таква можност.....а дали ќе има некакви промени,искрено не знам.
Сега единствено може да се запази термин преку страната на ДАБЧ но термини пуштаат само во одредени денови и само по саат-два ако успееш да начекаш да ја потполниш апликацијата и да си закажиш термин(побрза варијанта) или преку амбасада/конзулат(поспора варијанта).
Треба да се закажиме за да доставиме документи тие со сме на дополнителна ????!

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk

Фала за одговорот. Имам уште едно прашање, тие што беа со потекло од прв брачед, вујко и тн.. и сега се вратени на допочнителна дали сега повторно пак ги доставувате тие докази???

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk

zar nemozat od ministerstvoto za pravda da gi pobaraat dokumentite od ДАБЧ vrz koj osnov sme dobile proizhod a nie samo da go dostavime originalniot dokument???

Дечки ми треба вашо мислење. јас имам од роднини дадено потекло па сега сакам да однесам дополнителни документи. Прашањето е каква линија е оваа? сакам да се повикам преку на прабаба ми брат коишто е роден во мк но цел живот живеал и починал во Бугарија. Значи извод од мене ->од мајка ми-> од баба ми-> посмртница од прабаба ми (македонка) ->па посмртница од брат и бугарин. Фала ви многу. Поздрав

Slobodno mozis I na Candy da I se zablagodaris zatoa sto I taa ti ja kaza vistinata, a toa e mozebi I tie dokumenti nema da ti svrsat rabota, ne e isto dokumenti od baba I dokumenti od brat na baba,toa e golema razlika, no veke koga si gi prevedil I legaliziral odnesigi pa sto ke bide neka bide, porano zemaa so takvi dokumenti Master 2014 ne te lazi no se smenaa tie vreminja
Другар нема ништо сменето во поглед на докажување потекло, поготово за в'сходјашт б'лгарин. Значи како што неколку пати се обидел да објасни и хонконк с'ребрена линија асоцира на граден кош т.е семејно стебло. Во овој случај нема никаков проблем да го докаже своето потекло преку брат од баба му доколку го исцрта своето семејно стебло бидејќи во крштеницата ги пишува имињата на родителите на баба му. Значи доколку ги поврза со изводи нема никаков проблем да го докаже потеклото. И посебно има огромна разлика со докажување потекло од вујко чичко тетка кои имаат добиено државјанство без да го докажат своето потекло т.е. само со нотаријална изјава дека се чуствуваат како б'лгари. Со нив неможе да се направи врска бидејќи позади нив стеблото е празно т.е. нема стари документи кои го потврдуваат истото. Така да размислувајте малце не само пишувајте се и сешто правејќи штета на луѓето на кои стварно им е потребна инфирмација. Совет до Маркос кога ќе ги доставуваш дополнителните документи нацртај го твоето семејно стебло почнувајќи од прадедоти па се до тебе. Ова го направив и јас во мојот случај. Позз.

Последно уредено:
Другар нема ништо сменето во поглед на докажување потекло, поготово за в'сходјашт б'лгарин. Значи како што неколку пати се обидел да објасни и хонконк с'ребрена линија асоцира на граден кош т.е семејно стебло. Во овој случај нема никаков проблем да го докаже своето потекло преку брат од баба му доколку го исцрта своето семејно стебло бидејќи во крштеницата ги пишува имињата на родителите на баба му. Значи доколку ги поврза со изводи нема никаков проблем да го докаже потеклото. И посебно има огромна разлика со докажување потекло од вујко чичко тетка кои имаат добиено државјанство без да го докажат своето потекло т.е. само со нотаријална изјава дека се чуствуваат како б'лгари. Со нив неможе да се направи врска бидејќи позади нив стеблото е празно т.е. нема стари документи кои го потврдуваат истото. Така да размислувајте малце не само пишувајте се и сешто правејќи штета на луѓето на кои стварно им е потребна инфирмација. Совет до Маркос кога ќе ги доставуваш дополнителните документи нацртај го твоето семејно стебло почнувајќи од прадедоти па се до тебе. Ова го направив и јас во мојот случај. Позз.
Togas kazini koga ti bese odobreno od sovetot

Togas kazini koga ti bese odobreno od sovetot
Во најлошиот и најтешкиот период кога ништо друго не поминуваше освен со стари документи, дури ни во ДАБЧ не се примаа апликации без стари документи. Април 2016.

Ај дa не прaшaм глупoст,мoжнo ли е,пoстoи ли мoжнoст брaтoт нa дедo ти кoј гo крштевaлa егзaрхијaтa преку тaa крштеницa дa се сметa зa Бугaрин a дедo ти и негoвите рoдители(твoите прaбaбa и прaдедo)дa не се сметaaт зa Бугaри?Или вaкa кaжaнo брaт ми гo крштевaлa егзaрхијa и пo тoa е Бугaрин,нo јaс и нaшите рoдители дa не сме Бугaри?

Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да б'дат представени документ за самоличност и удостоверение за раждане, в които фамилното Ви име да с'впада, в срок до 22.12.2017 г.

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.04.2018

nekoj da gi objasni statusive? :@ i dvajcata sme so dokumenti od rodnini (vujko i tetka)

Во најлошиот и најтешкиот период кога ништо друго не поминуваше освен со стари документи, дури ни во ДАБЧ не се примаа апликации без стари документи. Април 2016.
Vo DABC nikogas ne prestanaa da primaat potvrdi, I vo periodot sto go spomna nemase problem davaa so tie dokumenti no vednas posle tebe prestanaa da davaat I odbivaa nekolku meseci a potoa povtorno davaa na site do krajot na 2016,e sega nedavaat.

Ај дa не прaшaм глупoст,мoжнo ли е,пoстoи ли мoжнoст брaтoт нa дедo ти кoј гo крштевaлa егзaрхијaтa преку тaa крштеницa дa се сметa зa Бугaрин a дедo ти и негoвите рoдители(твoите прaбaбa и прaдедo)дa не се сметaaт зa Бугaри?Или вaкa кaжaнo брaт ми гo крштевaлa егзaрхијa и пo тoa е Бугaрин,нo јaс и нaшите рoдители дa не сме Бугaри?
Зошто мене ме прашуваш? Јас не го тврдам спротивното.

A mozno e tetkami koja ima Bugarsko drzavjanstvo da se smeta za Bugarin a majkami da ne e Bugarin?

Vo DABC nikogas ne prestanaa da primaat potvrdi, I vo periodot sto go spomna nemase problem davaa so tie dokumenti no vednas posle tebe prestanaa da davaat I odbivaa nekolku meseci a potoa povtorno davaa na site do krajot na 2016,e sega nedavaat.
Откаде знаеш ти бе другар како било тогаш кога член на форумов си од 21 јуни 2016.[DOUBLEPOST=1514240454][/DOUBLEPOST]
A mozno e tetkami koja ima Bugarsko drzavjanstvo da se smeta za Bugarin a majkami da ne e Bugarin?
Може ако го добила државјанството без да докажува потекло. Односно пред јануар 2014

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom