Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Za razlika od ekonomija , so diploma od medicinski dobivas rabotna viza (blue card) poradi nedostatok na kadar(ogromen deficit vo Germanija ), a i istata se nostrificira, no od kaj bi znael pak ti :ROFLMAO: Za ekonomisti za zal nema, a i kamiondzii ne im trebaat ,pa zatoa se frustriras . @ Candy bidi poaktivna te molam:D
За еден паметен дечко како што се прикажуваш многу глупости изнатреска

Posle edna godina i eden mesec, od koga mi e izdadeno brojceto, statusot e:
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ke mozi da mi kazite sto e naredno i posle kolku vreme od prilika?
Pocedurata e preku bitolski konzulat, intervju vo juni 2016, brojce vo noemvri 2016.
Честитки!
Сега ќе чекаш од 2-3 недели до 3 месеци за да го потпишат указот и после во зависност каде имаш напишано за подигање на указот ќе ти пиши дека е пратен во конзулатот во Битола или ќе можиш директно на страната на Министерството да си запазиш ден и час кога да го подигнеш во Софија.
Свидетелството од дедо го однесе оригинал или предаде само копија заверена на нотар?

Честитки!
Сега ќе чекаш од 2-3 недели до 3 месеци за да го потпишат указот и после во зависност каде имаш напишано за подигање на указот ќе ти пиши дека е пратен во конзулатот во Битола или ќе можиш директно на страната на Министерството да си запазиш ден и час кога да го подигнеш во Софија.
Свидетелството од дедо го однесе оригинал или предаде само копија заверена на нотар?

Благодарам многу!
Свидетелството го однесов и оригинал и копија, оригиналот го видоја во конзулат, ставија печат на копијата и оригиналот ми го вратија. Само не се сеќавам дали копијата претходно беше заверена на нотар.

Благодарам многу!
Свидетелството го однесов и оригинал и копија, оригиналот го видоја во конзулат, ставија печат на копијата и оригиналот ми го вратија. Само не се сеќавам дали копијата претходно беше заверена на нотар.
А дали однесе и извод од брат ти како и негова копија од бугарскиот пасош и л/к ?

А дали однесе и извод од брат ти како и негова копија од бугарскиот пасош и л/к ?

Да, однесов копии од бг пасош и бг лична карта, и изводи и од него и од моите родители за да докажам дека ми е брат бидејќи сме со различни презимиња. Ги однесов сите изводи за поврзаност и со дедо и со брат, и мислам дека тоа е најбитно да се докажи поврзаност. Мојот сопруг е вратен на дополнителна, бараат документи за да го докажи крвното сродство со таа личност од бугарскиот документ, ние дадовме такви документи но имаше некои проблеми со презимињата не се совпаѓаа, на нотар заверивме документ дека таа личност со различни презимиња е иста личност но колку што разбрав најново дека не ги признаваат повеќе тие од нотар.
Од кога ќе се однесат дополнителни документи, дали знаете за колку време се менува статусот, колку трае процедурата?

Гoспoѓaтa вo пoстoв пoгoре нaвелa декa сoпругoт нејзин е нa дoпoлнителнa сo стaри дoкументи.Сегa вие фoрумски мoзoци oдмa дa пишете и дa тврдите декa и стaри дoкументи не пoминувaле,дa не сме се зaлaжувaле, дa сме се сooчеле сo вистинaтa и ред други глупoсти кaкo пo oбичaј.Штo пoскoрo дa дoнесте зaкључoк спoред нaведениoт пример и пoстирaјте пo 4-5 пaти декa тoa е тaкa и немa другo

Molbata je razgledana od sveta za grazdanstvo s polozitelno stanovnistvo predstoi izdavaneto na ukaz na viceprezident R.Bulgario...mogu li sad da me vrate na dopunu ili ne ???

Да, однесов копии од бг пасош и бг лична карта, и изводи и од него и од моите родители за да докажам дека ми е брат бидејќи сме со различни презимиња. Ги однесов сите изводи за поврзаност и со дедо и со брат, и мислам дека тоа е најбитно да се докажи поврзаност. Мојот сопруг е вратен на дополнителна, бараат документи за да го докажи крвното сродство со таа личност од бугарскиот документ, ние дадовме такви документи но имаше некои проблеми со презимињата не се совпаѓаа, на нотар заверивме документ дека таа личност со различни презимиња е иста личност но колку што разбрав најново дека не ги признаваат повеќе тие од нотар.
Од кога ќе се однесат дополнителни документи, дали знаете за колку време се менува статусот, колку трае процедурата?
Колку долго вашиот сопруг ќе биде на дополнителна може само да се претпоставува.Јас сум на дополнителна од 04.Мај оваа година и се уште на дополнителна и покрај тоа што доставив дополнителни документи.На форумов има луѓе што биле на интревју 2014 и се вратени на дополнителна 2015 со барање да достават документи од "взходјашт блгарин" и на истите тие се уште не им се разгледани преписките по втор пат.
Можно е да се убрзаат работите почетокот на следната година но со сигурност никој не може да тврди.[DOUBLEPOST=1514062041][/DOUBLEPOST]
Molbata je razgledana od sveta za grazdanstvo s polozitelno stanovnistvo predstoi izdavaneto na ukaz na viceprezident R.Bulgario...mogu li sad da me vrate na dopunu ili ne ???
Не.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom