- Член од
- 20 септември 2017
- Мислења
- 920
- Поени од реакции
- 1.347
Najdi i citaj nesto novo a ne od pred eden mesec! Samo so gluposti se zanimavate kako deca mali da ste
Ево ти ново поврзано со тие две, му го поставија истото прашање на Каракачанов завчера https://www.youtube.com/watch?v=Hy0O1wSyxX0 , а тебе ич К да не те боли.Najdi i citaj nesto novo a ne od pred eden mesec! Samo so gluposti se zanimavate kako deca mali da ste
Kasnis druze so informacive to ti kazuva! A mene za tebe ic K ne me boli dali ti ke zemis ili ne drzavjanstvoЕво ти ново поврзано со тие две, му го поставија истото прашање на Каракачанов завчера https://www.youtube.com/watch?v=Hy0O1wSyxX0 , а тебе ич К да не те боли.
neVAZAT LI PITVRDITE???DALI NEKOJ DOBIL UKAZ SO POTVRDA??......
Dosega nikoj ne se pofalil ovde deka zel drzavjanstvo so potvrda,ima takvi sto se staveni na dopolnitelna duri I eden mislam odbien,no ne se site ovde na forumovVAZAT LI PITVRDITE???DALI NEKOJ DOBIL UKAZ SO POTVRDA??......
I gledase nekoj sto imase ?Vo kolku casot? Koja programa?
http://kanal3.bg/program/5-
Што е битно дали е конфликт помеѓу институции,дополнителна заработка или лошо искуство од предходни лажирања на документи битно е дека сигурно ќе добиеш државјанство пошто имаш документи од Егзархија од дедо/баба тс взходјашт блгарин.
Здраво дечки, пак јас, значи можеби има некаков одговор назад, многуу назад низ форумов ама на последниве 10+ страни нема т.е. никаков одговор, само коментари и прашања од типот: Со какви документи си? Со посредник си? А преку Битола или преку Скопје? А кој број си? Што ти пишуваше пред тоа? А од каде си? Асл плс?
Некои од вас го знаат мојот проблем, веќе ми дадоа различни одговори, но еве нека бидам тврдоглава или глупава ама јас ПАК не разбирам! [FACEPALM X 100] Голем дел од нас се во дополнителна процедура па таму сум и јас.
Значи, докажав дека сум бугарка, дека ДА јас имам БУГАРСКО ПОТЕКЛО/ПРОИСХОД со ПЕЧАТ ОД ДАБЧ, доставив многу документи од дедо ми црковно крштениче, сведителства, изводи, венчаници, изводи од умрените, па од мајка, па стебло, па....... СЕ легализирано, преведено, заведено на нотар бла бла бла... Сето тоа во конзулатот во БИТОЛА!
Советот за гражданство испаѓа дека не ја почитува оваа одлука на ДАБЧ и ми бара документи за "дополнителна проверка". Во конзулатот ми одговорија прво со: "Дојдете од понеделник, ќе разгледаме....", потоа со: "Донесете ги истите документи, ова сега е друго, ама донесете оргинал".
Се работи за некаков меѓусебен конфликт? (мислам на двете институции)
Се работи за дополнителна заработка?
Се работи за лошо искуство од предходни лажирања на документи?
Дали ако одам во Софија преку МП ќе биде побрзо? Дали е во ред да се оди на таков чекор, пола преку конзулат, пола директно во МП?
Секој одговор е добредојден
П.С. БЕЗ , ве молам.
Oднеси вo Сoфијa директнo,пoтрoши некoј динaр зa дa дoбиеш нa време пoштo не се знaе кoј јaде кoј пие сo преписките, и пoсле се знaе нa Витoшкa седни нa пијaчкa,oпушти се.
Здраво дечки, пак јас, значи можеби има некаков одговор назад, многуу назад низ форумов ама на последниве 10+ страни нема т.е. никаков одговор, само коментари и прашања од типот: Со какви документи си? Со посредник си? А преку Битола или преку Скопје? А кој број си? Што ти пишуваше пред тоа? А од каде си? Асл плс?
Некои од вас го знаат мојот проблем, веќе ми дадоа различни одговори, но еве нека бидам тврдоглава или глупава ама јас ПАК не разбирам! [FACEPALM X 100] Голем дел од нас се во дополнителна процедура па таму сум и јас.
Значи, докажав дека сум бугарка, дека ДА јас имам БУГАРСКО ПОТЕКЛО/ПРОИСХОД со ПЕЧАТ ОД ДАБЧ, доставив многу документи од дедо ми црковно крштениче, сведителства, изводи, венчаници, изводи од умрените, па од мајка, па стебло, па....... СЕ легализирано, преведено, заведено на нотар бла бла бла... Сето тоа во конзулатот во БИТОЛА!
Советот за гражданство испаѓа дека не ја почитува оваа одлука на ДАБЧ и ми бара документи за "дополнителна проверка". Во конзулатот ми одговорија прво со: "Дојдете од понеделник, ќе разгледаме....", потоа со: "Донесете ги истите документи, ова сега е друго, ама донесете оргинал".
Дали ако одам во Софија преку МП ќе биде побрзо? Дали е во ред да се оди на таков чекор, пола преку конзулат, пола директно во МП?
П.С. БЕЗ , ве молам.
зборувајте во свое име јас НЕ слушнав јас ВИДОВ,,,,,ДА пријател ги важат земаат држ.со потврдите...,[DOUBLEPOST=1512517435][/DOUBLEPOST]
според ова што го имаш пишано,имаш МНОГУ јаки документи за доказ на потекло,но едно ме интересираа пошто ти го навеле и тие?????документиве предадени ти се КОПИИ или ОРИГИНАЛИ??!?!??
П.С. БЕЗ , ве молам.