Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540

Decki sleden cekor sto e? Treba da mi pise ovde deka e izdadeno za da pojdam da si go zemam dokumentot od DABC ili toa e toa sega mozam da go zemam?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Тоа значи дека барањето ти е одобрено,но не е потпишано.
А за потпишување се чека три месеци.Сега се издаваа удостоверенија поднесени јануари.
Ти кога имаш поднесено?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Здраво на сите, ставен сум на дополнителна проверка инаку сум само со потврда од бккс, да ве замолам дали некој знае дали може да помогне Бугарска лична карта од дедо ми но пишува дека е Влав по народност? Фала однапред
Ako ja odnesis taa licna karta kade pisuva Vlav ke bidis sigurno odbien,ne nosi dokumenti koi se na tvoja steta.

Член од
6 март 2017
Мислења
47
Поени од реакции
7
Тоа значи дека барањето ти е одобрено,но не е потпишано.
А за потпишување се чека три месеци.Сега се издаваа удостоверенија поднесени јануари.
Ти кога имаш поднесено?
Mart nekade godinava, znaci sega treba da cekam da go podpisat, a od ko ke go podpisat ke imat promena na statusot pak?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Na koj kanal ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
На Канал 3 има и парламент све дават на овој Канал
Кој сака да го гледа го има на официалната страна на каналот
И на сателит... Helass 39e на Freq 12.213 (V) 30.000

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
На дополнителна сум зошто немав никаков документ предаден кога аплицирав, откако ме вратија едвај некако ја најдов л.к и ја однесов.
Како да преправаш во матични служби кога единствен доказ за годината е бугарската лична карта која нормално не е наш валиден документ и нема ништо да признаат овде една работа, друга работа стариот е роден 1873 немам хајлендери за сведоци ;)
mislam deka e dovolno licnata karta :)
sepak prasaj i drug da ti kazit

Член од
13 август 2017
Мислења
22
Поени од реакции
11
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Денес ми беше интервјуто во абасада во Скопје,приложено:
-Удостоверение за блгарски происход
-Потврда оригинал од БККС
-Извод,потврда за неосудуваност,лекарско ,автобиографија,венчаница -преведени
-Копии од пасош-3
-Слики-3
Интервјуто помина одлично,ги поставуваа истите прашања кои кружат на форумов,и на google play store.
Е сега ми рекоа да се јавам во мај да ми даделе бројче со пин?
Нели е тоа многу?Неможам ли некако по дата на поднесубвање да си проверувам порано?
Се додека го чекаш бројчето нема да можеш да го проверуваш статусот тс нема начин пошто преписката не тие регистрирана во системот на министерството.Обично оние што се преку амбасада/консулат процесот до регистрирање на преписката одзема околу 3-4 месеци и додека го пратат пинот во амбасада 1-2 месеци така да добро ти кажале во амбасадата.
Jas bev vo Septemvri na intervju i seuste nisto[DOUBLEPOST=1512472762][/DOUBLEPOST]
2016
Како што разбрав ти си преку конзулат во Битола така да во твојот случај се рачуна од денот кога ти е регистрирана преписката во системот на Министерството а не од денот на интервјуто во конзулатот.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Forumov stana skroz bezveze...
grupa 1: loso e , site ke ne zeznat, ne davaat veke so nikakvi dokumenti, katastrofa...
grupa 2: super e, SEGA se ke bide lesno, ubavo, na site ke ni dadat, pa gledaj Karakacanov sto rece...

i na kraj vistinata izgleda nekako vo sredina[DOUBLEPOST=1512483575][/DOUBLEPOST]p.s. toj sto kazuvase deka nesto ke ima vo sreda loso za nas, neka kaze sto, a ne samo pusti bubacka i skrij se...
,be sto pokvareni luge ima, ama od nego i ne se cudam ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom