Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 23.03.2018

So pasosh od chichko i dokument od Strumica, ima li nekakva nadesh za mene ?
Kade site tamu I ti,ne si sam ne se sekiraj ne ima desetici iljadi, a nadezta posledna umira,sto mozime da pravime,ako imas drugi dokumenti nosi ako ne ke si cekame da I'm se smeni pak politikata osven ako ne odbijat.

Ne, intervju zakazuvaat na site. stite imaat pravo da apliciraat. Tuku objasni ti kako go dokaza toa poteklo kakva e tvojata vrska preku koja se povrzuvas?
e TUKA SE SLAGAM[DOUBLEPOST=1512239198][/DOUBLEPOST]So
Другари знаете дека не мудрувам многу на форумов,затоа еден совет од мене. За тие што допрва треба да носат дополнителни и што треба да одат на интервју. Документи носете оргинал само а итервјуто не го сметајте за заебанција оти замене покрај оргиналните документи мислам дека интервјуто беше пресуден фактор бидејќи зборував 80% на бугарски и дека имав предходно одено преку 200 пати за Софија и превртено доста пари преку нивните банки. Затоа не слушајте многу КАМИОНЏИИ,ГАТАЧИ,ЈАСНОВИДЦИ И ДРУГИ што го трујат форумов. Фала и поздрав.
E pa drugar ti si odel 200 pati a jas ke izodam 3 pati i pak ke zemam pred tebe[DOUBLEPOST=1512239407][/DOUBLEPOST]
e TUKA SE SLAGAM[DOUBLEPOST=1512239198][/DOUBLEPOST]So

E pa drugar ti si odel 200 pati a jas ke izodam 3 pati i pak ke zemam pred tebe
E pa za da zastedite 200 evra ce strapata po sofija celo vreme i ce barate posle koj dokument od kad se vade koj notar kade e pa posle sosto sum na dopolnitelna pa ovo ono ne e bitno koj posrednike si ima coveci za toa so si ja brkat rabotata

Последно уредено:
http://www.justice.government.bg/25/2503/
Тие со сме на ова листа шо документ треба да доставиме, имав аплицирано со бг лична карта од прабаба и прадедо прво колено.
Ќе ве молам за совет, фала !

Sent from my HUAWEI MLA-L11 using Tapatalk
bas sea toa go gledav i nemav pojma deka ima pak vakvi listi sreka mene i bracet mi ne nema na listata jas sum promasen samo za eden broj tipot koj e bil posle mene e pisan na listata kolku sto procitav baraat da dostavis dokumenti za poteklo(proizhod) a jas imam od klubot od sr dokument i plus od cicko mi (na tatkomi prv bratuced)dok a bracet mi od vujko mu dok

ДАБЧ информација ? До која дата стасаа со потписи ? Некој ?

kolku vreme e procedurata za licna karta..i dali moze da se raboti so nea vo bg?:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom