Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам на асален тест за мерење на шеќер, надвор го викаат glucose challenge test, не знам како се вика кај нас, ти даваат да пиеш гликоза и неколку пати ти мерат шеќер во текот на наредните неколку саати. Ако го поминеш имаш многу помалце работи за кои треба да се секираш.

Нервите околу очите, најчесто се оштетуваат од мутации на метаболизам на б витамини - дефицити, и дијабет. Истите се решаваат или намалуваат со коензим форми на б витамини во големи дози, поготово benfotiamine, и Na-RALA.

Мислам на асален тест за мерење на шеќер, надвор го викаат glucose challenge test, не знам како се вика кај нас, ти даваат да пиеш гликоза и неколку пати ти мерат шеќер во текот на наредните неколку саати. Ако го поминеш имаш многу помалце работи за кои треба да се секираш.
Пред некои 5 години правев таков тест, но освен тоа што ми кажа докторката да симнам некое кило, друго ништо не рече. Како и да е, фала ти, ќе направам.

Пред некои 5 години правев таков тест, но освен тоа што ми кажа докторката да симнам некое кило, друго ништо не рече. Како и да е, фала ти, ќе направам.

Кај ти е резултатот од тој тест?

Бобче, оваа болест изгледа те мачи.

Hypochondriasis or hypochondria is a condition in which a person is inordinately worried about having a serious illness.

Кај ти е резултатот од тој тест?
Мислам дека е фрлен. Тогаш правев и општо испитување на хормоните. Хормоните беа добри, а ОГТТ на гладно ми беше околу 3 шеќерот, по пиење на првата доза вода со шеќер околу 6, а по второто пиење вода со шеќер 9,3.

Мислам дека праите муабет за тест на гликозна толеранција. Или тест на скриен шеќер, попознат како таков.

Бобче, оваа болест изгледа те мачи.

Hypochondriasis or hypochondria is a condition in which a person is inordinately worried about having a serious illness.
Не е тоа. Никогаш сум немал и немам страв кон болести, но ова од последниот месец ме загрижи. Никогаш такво нешто не ми се случило, т.е. толку симптоми од еднаш. Деновиве ќе одам на лекар, па ќе пишам.

Мислам дека е фрлен. Тогаш правев и општо испитување на хормоните. Хормоните беа добри, а ОГТТ на гладно ми беше околу 3 шеќерот, по пиење на првата доза вода со шеќер околу 6, а по второто пиење вода со шеќер 9,3.

Ти си брате дијабетичар/предијабетичар. Ајде фрли се сега на она што го пишува во мојот прв пост, пошто после касно ќе ти биде.

Има и голема шанса матниот вид да ти е од висок шеќер/инсулин.

Ти си брате дијабетичар/предијабетичар. Ајде фрли се сега на она што го пишува во мојот прв пост, пошто после касно ќе ти биде.

Има и голема шанса матниот вид да ти е од висок шеќер/инсулин.
Се надевам дека не е тоа. Деновиве ќе отидам на доктор, па ќе те известам.

Се надевам дека не е тоа. Деновиве ќе отидам на доктор, па ќе те известам.

Направи уште еден тест, али чим тогаш ти бил тој резултат, а во меѓувреме ништо не си сменил - тешко да ти се подобрила ситуацијата.

Иначе едно 30% + од населението го има овој проблем, а не се ни свесни.

Ако ти се приспива после јадење тоа е тоа во огромен дел од случаите.

Дали крвната слика може да покаже било какво воспаление на панкреас?
Преку ехо ми открија благо задебелување на главичката од панкреасот а крвната слика ми е уредна. Прочитав и дека аст и алт играле некоја улога а и двата ми се 10.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Преку ехо ми открија благо задебелување на главичката од панкреасот а крвната слика ми е уредна. Прочитав и дека аст и алт играле некоја улога а и двата ми се 10.

Не. Аст и алт најмногу се показатели за црниот дроб. Имаш магнетна, пет скен, такви процедури што даваат пресек на органи, сигурно некој доктор знае најдобро

Другите резултати како ти се? дај скриншот тука или пп, замагли го името.

Дијабет или предиабет е најверојатната причина за проблемот кој го имаш. Фрли се на лимони и цитрони и многу зеленчук...

П.С. цитрони 2 до 3h пред или после медикаменти!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom