Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
I posle tuka uste nekoi tvrdat deka Albancite bile samo 15% vo MKD a istovremeno istite ucestvuvaat so 35-36% vo novosklucenite brakovi, novorodenite deca, prvacinjata ... a dali nekoj se zaprasal kolkav e procentot na Makedoncite vo MKD koi spored statistikite ucestvuvaat samo so 50-51% vo novorodenite deca, kako i spored brojot na prvacinjata !

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Дали на следниот попис освен Албанци,Срби ,Турци,Власи и Роми ќе ја има опцијата Македонци???:cautious:

V

viktora

Гостин
Има една голема група глупаци што коментираат: Абе кур ме боли како ќе се вика државава, ако со тоа ја добијам повеќе пари и работа.
Веќе неколку луѓе ми имаат кажано дека ќе поддржат промена на име, затоа што името не КОЧЕЛО да одиме напред :eek:.
Според нив промена на уставно име за влез во НАТО е добра зделка. Напред сме оделе.

Е сега ај што немаат никакво национално чувство, немаат. Мајка таква ги родила. Ама да си толку глуп и да мислиш дека со промена на уставно име, двојазичност итн ќе сме оделе напред и повеќе пари ќе сме имале е малоумно.

Каква земја ќе е таа со променето име и двојазичност ? Таа нова држава ќе биде уште по нестабилна од сегашнава. Како може да стане економски посилна ? Апетитите на албанците уште повеќе пораснат, со промената на уставно име ќе ги легитимираме тврдењата дека сме вештачка нација, а и се поизразена ќе биде цензурата на историјата т.е се повеќе Бугарите ќе ни ја пишуваат. Само по длабоко у гомна ќе се пикнеме.

Али граѓаните овој пат го одбраа :D А последиците сите заедно ќе си ги живееме, сите ние: патриотите, предавниците, лажните патриоти и "прогресивниве" што живеат во 21век.

:oeoeoe:
Грците триесет и кусур години се членка на ЕУ и не мрднаа со плата од илјада евра.Нашиве дегени мислат дека ако смениме име,потпишиме договор со Бг и орално и анално ги задоволиме шпоновите со брз влез во ЕУ ќе земаме плата од 2.000€.
Ај што се курваат за пари во ред ама до толку глупи ли се дека ни после 50г нема да мрднеме со плата над 1000€?Вреди ли за таа мочана илјадарка све што и е свето на една нација да се продаде?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.101
Дали на следниот попис освен Албанци,Срби ,Турци,Власи и Роми ќе ја има опцијата Македонци???:cautious:
Нема.
А да беше господинот Груевски, ќе ја имаше.
Сами сте си криви што гласавте за црпнатиот од Муртино.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.039
Ne mozam, ke puknam od zivotov kanada voda neka ni nosi.[DOUBLEPOST=1510856242][/DOUBLEPOST]
Opcijata makedonci ke bide zameneta so bugari.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Грците триесет и кусур години се членка на ЕУ и не мрднаа со плата од илјада евра.Нашиве дегени мислат дека ако смениме име,потпишиме договор со Бг и орално и анално ги задоволиме шпоновите со брз влез во ЕУ ќе земаме плата од 2.000€.
Ај што се курваат за пари во ред ама до толку глупи ли се дека ни после 50г нема да мрднеме со плата над 1000€?Вреди ли за таа мочана илјадарка све што и е свето на една нација да се продаде?
Што е па толку свето на ФИРОМ?
Лавовите и ѕверовите на гујо гуевски преку кои испера милијарди евра, тоа ли е свето?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лондон 2016.

И?Да ти пратам видеа и од други европски метрополи?
Врнеше кај нас 3 саата дожд како што врне во Англија августот лани, епилогот беше 20 загинати а не вода по улици. И убаво ти кажуваат, flood е поплава.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.407
Поени од реакции
11.893
Затоа што у 21-век, со сите исцедени и украдени пари не напраивте една ебана одводна мрежа у сред Центар, а да не зборам за Стајковци и слично. Мачкате очи на Стајковци и Јурумлери со името и знамето додека се дават у вода.
Немој да мисе понашаш како да сум екс министер од вмро.Прво и основно не се декларирам како вмровец.Или така ве учат од штаб? Како овие што ги учеа со Бранко за се дека е крив, а после па сорос,вас ве учат на секое со истата реплика со името не го даваме.
Ако имаш нешто паметно кажи, не да ми се чаталиш по форумов со вртење на моите муабети.
Што има врска името и знамето со одводната мрежа?[DOUBLEPOST=1510857087][/DOUBLEPOST]
Никаква врска нема, затоа не треба многу да се замарате со тоа туку со побитни работи, како дождов.
Па се сложувам дека треба да се замараат со битни проблеми.Само незнам која е поентата за се лошо што се случува во државава да се прават споредби со името и знамето?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.542
Поени од реакции
24.372
Врнеше кај нас 3 саата дожд како што врне во Англија августот лани, епилогот беше 20 загинати а не вода по улици. И убаво ти кажуваат, flood е поплава.
Де за Атина кажи. Поплава или обичен есенски дожд беше?

V

viktora

Гостин
Што е па толку свето на ФИРОМ?
Лавовите и ѕверовите на гујо гуевски преку кои испера милијарди евра, тоа ли е свето?
Уставното име е свето,унитарноста на државата,јазикот,историјата.К.р ме заболе за грујо.Разликата е што тебе ти е свето еврото а мене она што е мое и што ми го оставиле во наследство.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Де за Атина кажи. Поплава или обичен есенски дожд беше?
Кога и каде во Атина се случило, прашувам зошто не чув периодов да има нешто? Инаку Грците не се ништо подобри од нас во тој сегмент ако мислеше, Грција и Турција имаат се` уште проблем со канализациите, во голем број градови уште и јами дури имаат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.542
Поени од реакции
24.372
Кога и каде во Атина се случило, прашувам зошто не чув периодов да има нешто? Инаку Грците не се ништо подобри од нас во тој сегмент ако мислеше, Грција и Турција имаат се` уште проблем со канализациите, во голем број градови уште и јами дури имаат.
Сега, ден на жалост е

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Сега, ден на жалост е
Flash floods on the outskirts of Athens have killed at least 15 people, injured dozens more and caused “biblical damage”
https://www.theguardian.com/world/2017/nov/15/deadly-flash-floods-cause-biblical-damage-in-athens

Outskirts не е строг центар на град во ниту еден превод :) инаку и тоа е сепак поплава а не стандарден есенски дожд што го има секоја година во пролет и есен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom