- Член од
- 6 јули 2017
- Мислења
- 2.273
- Поени од реакции
- 1.487
Можеш да побараш и сам, не мислиш дека е илузорно да губам време во докажување? Ти дадов насоки, е сега кога можеш провери си.imat imat.... mnogu imat so dobija bg grazdanstvo samo so potvrdi.... ama takov ni e naravo tuka vo mk.... 2-3 ca se pofalija drugoto cutenkata
e aj ko ce si na kompjuter vidi pa pisi
Друго, за потврдите, ти издаваат од клубот тоа е ок, е сега таа потврда треба да се темели на реална личност, која е заведена во бг архив како бугарски државјанин. Тука е штосот. Ако е ќе го лоцираат во архивот, и на човекот ќе му дадат државјанство, ако се е ок со другите документи, но ако не лоцираат тогаш нема да му дадат. Што прават сега овие што издаваат потврди, тие ја даваат потврдата, но не ја проверуваат во архивите. Таа работа ја префрлаат на комисиите, е тука има заебанција, ако ја проверат и лесно ќе го најдат човекот и нема конфликт, се ќе е ок тоа е околу 1-2%, но ако има една варијација (како кај мене), не очекувај дека тие ќе се малтретираат да ти бараат или докажуваат потекло. Не е нивна работа, нема што да се лутите. Мој совет е ако веќе вадите потврда, проверете ја. А оние дека си член на некаква играорна или некаков клуб за ихрње карти... се чист промаш[DOUBLEPOST=1509698035][/DOUBLEPOST]
Сметам дека е реална опасност. Се надевам дека грешам.Абе дoстa сo тoј дoгoвoр веќе aмaн.Немa ништo дoгoвoрoт oкoлу oтежнувaње нa пoстaпкaтa зa држaвјaнствo.Тoa aкo дoгoвoриле билo мнoгу пoрaнo уште кoгa беa сдсм oпoзицијa се сретнувaa сo Бoрисoв.Тoгaш уште кoгa дoгoвaрaле мoже сдсм зa дa oсвoјaт пoени вo нивнaтa стрaтегијa дa ги зaдржaт млaдите и штo кaкo кoгa ке дoјдaт нa влaст си прaвеле меѓусебни oтстaпки.Мoжнo е еднa oд oтстaпките дa билa oкoлу држaвјaнствaтa.Вие мислите кoгa ке седнaт двaјцa држaвници декa се стaвaaт нa хaртијa?Амa пaк велaм мoжнo е
Последно уредено: