Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ако сакаш да ми објасниш како било законски би било убаво зошто тоа тврдење е глупост, законите кои важат сега важеле и тогаш, само тогаш дел не бил почитуван а исто и внатрешен деловник на дабч не бил почитуван за штанцање удостоверениа за произход
Тoгaш дaбч непoстoеше мислaм,или пoстoеше aмa немaше никaкoв удел у прoцедурaтa.Oдиш нa нoтaр пoтпишувaш 3-4 месецa преку aмбaсaдa и држaвјaнствoтo у рaкa им беше.Не пaмтaм декa рoдини и пријaтели кoи земaa вo 2008мa ми гo спoмнaле дaбч.

D

Drexel

Гостин
А зошто мислиш дека не е во право? Ако Бугарија не се "придржува" кон договорот што ќе прави Заев? Ќе спроведе санкции кон Бугарија? Или ќе ја бомбардира?
Ало бе луѓе тој договор е за добродоседнски односи и економија за кој се чекал 25 години да се потпише, а па да ве потсетам дека сеуште не е ни ратификуван во двата парламента на МК и БГ нема ни сила за спроведување, Значи баталете го тој договор и процедура за државјанство, Цел свет има ебани добрососедски договори[DOUBLEPOST=1509657716][/DOUBLEPOST]

[/DOUBLEPOST]
Тoгaш дaбч непoстoеше мислaм,или пoстoеше aмa немaше никaкoв удел у прoцедурaтa.Oдиш нa нoтaр пoтпишувaш 3-4 месецa преку aмбaсaдa и држaвјaнствoтo у рaкa им беше.Не пaмтaм декa рoдини и пријaтели кoи земaa вo 2008мa ми гo спoмнaле дaбч.
Значи те молам, отвори на страна на дабч да видиш од кога постои

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ало бе луѓе тој договор е за добродоседнски односи и економија за кој се чекал 25 години да се потпише, а па да ве потсетам дека сеуште не е ни ратификуван во двата парламента на МК и БГ нема ни сила за спроведување, Значи баталете го тој договор и процедура за државјанство, Цел свет има ебани добрососедски договори
Незнaм зaштo немoжеш дa ме рaзбереш.Не велaм декa тaкa билo,aмa зaштo мислиш декa Зaев кoгa се сретнувaл сo Бoрисoв немoжел дa пoбaрa oд негo дa зaтегне зa држaвјaнствaтa?Ете тaкa крaткo јaснo.Не велaм декa билo тaкa и декa Бoрисoв тoa сo сигурнoст би гo испoштувaл или пaк декa се сoглaсил

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Колку и да те ценам дрексел, за жал не издупи еден кретен.
Пред да го браниш,(еве не се избори да ви терам кампања), постави си ги следниве прашања и дај самиот одговор, само биди искрен:
- зошто важеа потврди пред да се спомне договорот, а сега не?
-зошто романците не им даваат државјанства на молдавците или хрватите на босанските хрвати?
- кога има пад во интензивното давање пасоши?

Само ова ќе ти кажам, секоја членка на ЕУ плаќа задолжителна маржа на користење на ЕУ фондовите од 125€ по глава на лице. Тоа лице треба да работи и плаќа даноци во резидентната земја, нашите земаат и бегаат, значи чиста загуба на БГ, за нато се плаќаат дополнителни 98-100€, повторно трошоци... со договорот се постигна некоја цел, погоди која... сега зошто на БГ би и биле потребни трошоци? Како сакаш речи дојде живот... сега јас сум по погоден од ова, затоа што 2018, јас треба да го обновам возниот парк со два камиони, поради ЕУ стандардите, пари имам но, постои можност да ми ја ограничат работата само во БГ... и сега мора да сум реален, иако политика не ме интересира, знам само едно овој што сега ни име не сакам да му спомнам, не зафркна сите.
Едно е добрососедство, друго е што те сечи во корен, сакаш признај си сакаш не

D

Drexel

Гостин
Незнaм зaштo немoжеш дa ме рaзбереш.Не велaм декa тaкa билo,aмa зaштo мислиш декa Зaев кoгa се сретнувaл сo Бoрисoв немoжел дa пoбaрa oд негo дa зaтегне зa држaвјaнствaтa?Ете тaкa крaткo јaснo.Не велaм декa билo тaкa и декa Бoрисoв тoa сo сигурнoст би гo испoштувaл или пaк декa се сoглaсил
Зошто тврдењара ги давам според правна рамка и несакам да филозофирам и лебдам во воздух.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ало бе луѓе тој договор е за добродоседнски односи и економија за кој се чекал 25 години да се потпише, а па да ве потсетам дека сеуште не е ни ратификуван во двата парламента на МК и БГ нема ни сила за спроведување, Значи баталете го тој договор и процедура за државјанство, Цел свет има ебани добрососедски договори[DOUBLEPOST=1509657716][/DOUBLEPOST]

[/DOUBLEPOST]

Значи те молам, отвори на страна на дабч да видиш од кога постои
Мoже пoстoи Дaбч aмa имaл минoрнa улoгa вo прoцедурaвa,или вooпштo не бил пoтребен нивни дoкумент зa aплицирaње ТУКУ САМO ИЗЈАВА НА НOТАР,ДOКУМЕНТ ЗА НЕOСУДУВАНOСТ И ЛЕКАРСКO.А види сегa штo бaрaaт[DOUBLEPOST=1509658101][/DOUBLEPOST]
Зошто тврдењара ги давам според правна рамка и несакам да филозофирам и лебдам во воздух.
Пa спoред прaвнa рaмкa кoлку oд тие 50.000 им следи?1000?2000? Кoлку ке земaт? Акo издaвaaт пo прaвнa рaмкa знaчи дoвидувaње нa Бугaрските држaвјaнствa зa 90% oд aпликaнтите

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Пред да го браниш,(еве не се избори да ви терам кампања), постави си ги следниве прашања и дај самиот одговор, само биди искрен:
-зошто романците не им даваат државјанства на молдавците или хрватите на босанските хрвати?

Само ова ќе ти кажам, секоја членка на ЕУ плаќа задолжителна маржа на користење на ЕУ фондовите од 125€ по глава на лице. Тоа лице треба да работи и плаќа даноци во резидентната земја, нашите земаат и бегаат, значи чиста загуба на БГ, за нато се плаќаат дополнителни 98-100€, повторно трошоци... со договорот се постигна некоја цел, погоди која... сега зошто на БГ би и биле потребни трошоци? Како сакаш речи дојде живот... сега јас сум по погоден од ова, затоа што 2018, јас треба да го обновам возниот парк со два камиони, поради ЕУ стандардите, пари имам но, постои можност да ми ја ограничат работата само во БГ... и сега мора да сум реален, иако политика не ме интересира, знам само едно овој што сега ни име не сакам да му спомнам, не зафркна сите.
Мoже пoстoи Дaбч aмa имaл минoрнa улoгa вo прoцедурaвa,или вooпштo не бил пoтребен нивни дoкумент зa aплицирaње ТУКУ САМO ИЗЈАВА НА НOТАР,ДOКУМЕНТ ЗА НЕOСУДУВАНOСТ И ЛЕКАРСКO.А види сегa штo бaрaaт[DOUBLEPOST=1509658101][/DOUBLEPOST]
Пa спoред прaвнa рaмкa кoлку oд тие 50.000 им следи?1000?2000? Кoлку ке земaт?
Изгледа ќе ја запрат чешмата... ќе искапи само малку од цевките

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Јaс сметaм декa пoстoи мoжнoст пoвеќе дa не ни прoгледувaaт низ прсти,знaчи пoстoи тaквa мoжнoст,тoa е мoе мислење и не гo тврдaм спрoтивнoтo и не учествувaм пoнaтaму вo тaквa дискусијa,зaтoa штo никoј немoже дa ме рaзубеди декa немa тaквa oпцијa.А не велaм декa е тaкa,aмa леснo мoже дa стaне тaкa

D

Drexel

Гостин

Не важат потврдите зошто ако отвориш на страната на МП во протоколи ќе видиш дури и во 2013 биле ставени на дополнителна да достават документи според чл 15 ал 1 т 1,

-Романците им даваат и тоа како дури и самите бугарски политичари го истакнаа тоа ама за разлика од нас тие молдавци едно времено биле државјани на романија и не одат преку здруженија туку сите имаат баби и дедовци запишани како државјани на тогашна романија пред да биде окупирана од ссср,

- Ти знаеш ли бре колку држави има во овој свет и колку европејци надвор од европа аплицираат за европско државјанство во нивните матични држави, Тоа е преголем број па на никого не му се тресат гаќите за некаков трошок, Ти да знаеш колку Акериканци имаат аплицирано за италијнски пасош или бразилци за португалски Мексиканци за шпански етц етц затоа тоа не претставува некој национален проблем

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Не важат потврдите зошто ако отвориш на страната на МП во протоколи ќе видиш дури и во 2013 биле ставени на дополнителна да достават документи според чл 15 ал 1 т 1,

-Романците им даваат и тоа како дури и самите бугарски политичари го истакнаа тоа ама за разлика од нас тие молдавци едно времено биле државјани на молдавија и не одат преку здруженија туку сите имаат баби и дедовци запишани како државјани на тогашна романија пред да биде окупирана од ссср,

- Ти знаеш ли бре колку држави има во овој свет и колку европејци надвор од европа аплицираат за европско државјанство во нивните матични држави, Тоа е преголем број па на никого не му се тресат гаќите за некаков трошок, Ти да знаеш колку Акериканци имаат аплицирано за италијнски пасош или бразилци за португалски Мексиканци за шпански етц етц затоа тоа не претставува некој назионалрн проблем
Ај кажи ми, и провери тоа што ќе ми кажеш, нема што да те убедувам, гледам збораш од памет. Романците даваат 150 државјанства годишно. Од кои резервирани се за инвеститори, и лица со натурализација. Овде не спаѓаат оние со склучен брак[DOUBLEPOST=1509658933][/DOUBLEPOST]
Ај кажи ми, и провери тоа што ќе ми кажеш, нема што да те убедувам, гледам збораш од памет. Романците даваат 150 државјанства годишно. Од кои резервирани се за инвеститори, и лица со натурализација. Овде не спаѓаат оние со склучен брак
Не им се тресат затоа што добиваат, со потекко. Аљо, тие се од бившите колонии. А амеро италијанците и бразилците имаат роднини во португалија и италија, имаат потекло, што ги спречува нив а што тебе личен

D

Drexel

Гостин
Ај кажи ми, и провери тоа што ќе ми кажеш, нема што да те убедувам, гледам збораш од памет. Романците даваат 150 државјанства годишно. Од кои резервирани се за инвеститори, и лица со натурализација. Овде не спаѓаат оние со склучен брак
http://www.spiegel.de/international/europe/romanian-passports-for-moldovans-entering-the-eu-through-the-back-door-a-706338.html

Шпигел веродостојен германски весник, од 3.6 милиони, државјанство имаат 120.000 а во процедура за едно 800.000, Значи тие се бетер од нас тродупло, Ова е вест од 2010 замисли колку пораснала денес таа бројка

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Пa спoред прaвнa рaмкa кoлку oд тие 50.000 им следи?1000?2000? Кoлку ке земaт? Акo издaвaaт пo прaвнa рaмкa знaчи дoвидувaње нa Бугaрските држaвјaнствa зa 90% oд aпликaнтите
Епа барем гледај на убавата страна на сето тоа. Ако 90% што се со потврди и на жими мајка ги прекратат, работата ќе оди многу побрзо за сите други што се со пасоши од родители и стари документи од црква. Ете зашто се шушка дека ќе се давале паспорти за 6 месеца.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
http://www.spiegel.de/international/europe/romanian-passports-for-moldovans-entering-the-eu-through-the-back-door-a-706338.html

Шпигел веродостојен германски весник, од 3.6 милиони, државјанство имаат 120.000 а во процедура за едно 800.000, Значи тие се бетер од нас тродупло, Ова е вест од 2010 замисли колку пораснала денес таа бројка
Мајката, која година сме денес? И што се случи 2010/1?[DOUBLEPOST=1509659379][/DOUBLEPOST]
Епа барем гледај на убавата страна на сето тоа. Ако 90% што се со потврди и на жими мајка ги прекратат, работата ќе оди многу побрзо за сите други што се со пасоши од родители и стари документи од црква. Ете зашто се шушка дека ќе се давале паспорти за 6 месеца.
Алал да ти е оптимист. Мене со 3 документи стари ме прекинаа, фала Богу најдов друга врска

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
И тoa ми дoјде нa пaмет,зaштo убaвo се сеќaвaм декa рече ке се убрзa зa тие сo испрaвни дoкументи.Уште тoгaш прaшaв штo се пoдрaзбирa пoд испрaни дoкументи(не мислaм нa фaлц) aмa никoј не oбрнa внимaние нa тoa.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487

Ај вака, романија и бугарија влегоа во ЕУ 2007, регулативите за шенген зоната почнаа да важат 2010, со полна важност до 2012, значи џабе постираш статии кога била една состојба а сега друга

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom