Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Near

Рандом лик од соседството
Член од
26 март 2009
Мислења
4.300
Поени од реакции
7.026
Шо теорија дал Љупчето од Глишиќ?
Разликата помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ е 80.672 во корист на СДСМ. Бројот на неважечки ливчиња е зголемен во споредба со претходно и е 51.164.
Значи негде 15-20 илјади неважечки се направени од ДИК (затоа што Власта за прв пат го има ДИК), ако се распоредени добро, тоа може да бидат 7-10 општини минус за ВМРО-ДПМНЕ.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ti samiot dosega podrzhuvashe rezhim koj vo 21 vek vrsheshe politicki zatvorawa pa da mi zborish za albancite koi vi odrzhaa lekcija kako da se pravi debata kade tvoite idoli gi izbegnaa kako od djavol .
Дебата? Кој, каде, кога?
Па не гледаш дека јас ве фалам бе Пуно, во тој сегмент не водите.
Има Албанец што се декларира дека не е Албанец туку е graganin na sfetot? Нема, и тоа за вас е супер.
Само глуп каур може да каже дека не е Македонец туку е "граѓанин на светот", и уште да се гордее со тоа.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.475
Поени од реакции
84.907
Ти да не си советник во стејт департмент, смешен си.
Се трудам. Стварно.
А сепак никогаш не ме избрале за најхумористичен форумџија на годината (или како и да се викаше таа титула) :(

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Не е срам да имаш хомосексуална изразеност, срам е да си поддржувач на Груевски.
Mozhebi da si podrzhuvach na Gruevski e sram, ama da si imash "homoseksualna izrazenost"/ shto li samo toa znachi e gadna, ligava, odvratna aseksualna izvitoperenost.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
За долгорочна зборам... си викам дека за 8 години ќе почни да се исплаќа :cautious:

Сега не, за потаму... Инаку дај боже никогаш да не ти треба ни едната ни другата
Викај си :свиркам:

V

viktora

Гостин
Не е срам да имаш хомосексуална изразеност, срам е да си поддржувач на Груевски.
Тоа е премногу дискутабилно.
Зависи во кој дел од светот би се нашол за да ја изразиш својата сексуална определба.На пример ако се изразиш како хомосексуалец во источна Европа,Русија или Блискоит Исток би добил ќотек или камшици.Ако ти се усреќи па се погодиш во држава како Германија дозволено ти е да посвоиш дете.Реално Заев повеќе е орентиран кон Германија па реално е типови како Бериќ и Ставро да му искажат лојалност.

Заев во ништо не е подобар од Грујо.Предавник,лопов,лажго,педер..
Никаков страм не гледам во вас.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Ti samiot dosega podrzhuvashe rezhim koj vo 21 vek vrsheshe politicki zatvorawa pa da mi zborish za albancite koi vi odrzhaa lekcija kako da se pravi debata kade tvoite idoli gi izbegnaa kako od djavol .
Пуно пак да не ги казнија ДУИ и на овие избори пошто затвор е за пичкици :cautious:

Член од
13 март 2009
Мислења
672
Поени од реакции
284
Се трудам. Стварно.
А сепак никогаш не ме избрале за најхумористичен форумџија на годината (или како и да се викаше таа титула) :(
Еве ја те избирам иако нема таква титула тука за светски политиколог на столетието зошто иако нема да бидам жив после сто години ама сум убеден дека сите геополитички настани во идниов стогодишен период ги предвиди со мала грешка во промили.

V

viktora

Гостин
Не.
Една грешка имаме, треба да учиме од Албанците. Знаеш зошто нема gragani na sfetot кај Албанците?
Затоа што ги решаваат во 2 потега. Нема дебатирање со нив, ако дебатираш, graganinot тоа ќе го свати како твоја слабост.
И кај нас нема никаква потреба за бескрајни дебати со нив, тие се покоруваат само ако му демонстрираш сила.
27 години гледаме како патриотите ги убедуваат graganite да си ја сакаат земјата, наши сме, треба да се држиме бла, бла бла.
Ништо не постигнаа, само ја зголемија поделбата и створија омраза.

Зборот ми е, не можеме да се ослонуваме на некои позитивни мантри, кога работите во реалност функционираат сосема поинаку.
Мислам дека успехот им е радикалниот однос кон предавниците.Без разлика кој се и од која партија.Пример сведоците од Косово кои сакаа да сведочат против УЧК мистериозно погинаа под сомнителни околности.Како беше поговорката,стравот го чува лозјето?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.508
Поени од реакции
24.286
Што не ти е јасно? Дека е поставен и дека има конкретни задачи? Има конкретни задачи. Првата му е апсење и праќање на долга робија на сите арамии а со што ке си ја затвори портата да и тој прави криминал. Една од задачите секако дека му е и рационализација на администрацијата. Да, Америка овој пат има решено да направи држава од нас и имаат план за тоа. Мислиш имаше начин без крвопролевање да се тргне еден режим како грујовиот?
Сигурно, цел стејт департмент око нема склопено од секирации дека не сме држава и како да не направат. За паузата за кафе и топол оброк се занимаваа со Северна Кореја ,Сирија и таму некој небитни државички.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom