Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
.
Точно е тоа но ќе поделат по месеци, мене ми кажаа дека најрано ќе има нешто на 6/11
Dobro koga ke vi davaat vakvi detalni informacii zarem nemozete da gi prasate dali imaat namera da ja olesnat postapkata za nas od Makedonija ili imaat namera samo da ni pravat trosoci I da ne zaebavaat, pa najvaznoto ne go prasuvate

.

Dobro koga ke vi davaat vakvi detalni informacii zarem nemozete da gi prasate dali imaat namera da ja olesnat postapkata za nas od Makedonija ili imaat namera samo da ni pravat trosoci I da ne zaebavaat, pa najvaznoto ne go prasuvate
Тoј штo мoжел дa имa тaквa инфoрмaцијa дo сегa ке имaл пaсoш у џеб и немaлo дa биде нa кaјгaнa фoрум.

За дополнителна проверка,за да претставите документ удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, дали треба само потврдата од БКК да се достави дополнително или треба да се пополнува и молба.и дали треба термин да се прави во амбасада?

За дополнителна проверка,за да претставите документ удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, дали треба само потврдата од БКК да се достави дополнително или треба да се пополнува и молба.и дали треба термин да се прави во амбасада?

Ти треба молба да пополниш дека приложуваш дополнителен документ (заедно со потврдата секако) и да го наведеш бројот на преписката, а за термин преку амбасада незнам чекај друг да одговори, ти прикачив примерок како од прилика треба да изгледа молба

Attachments

• 2E1781C9-9995-4A3E-ACA4-287BE00114B7.png
    2E1781C9-9995-4A3E-ACA4-287BE00114B7.png
    68,6 KB · Прегледи: 87
Последно уредено од модератор:
Четврток и петок чекајте промени на околу 80 статуси. Документи од родители и стари документи
Можен е нов список на 6/11/2017, со лица од 2014/5 со документи од роднини
Од ноември сакаат да дозволат прифаќање на скенирани документи, онаму каде се побарани оригиналните. Ќе не спасат од шетање

Повторувам не сум посредник

Изумив,

Ве молам, секоја измена да ми ја соопштите, кое бројче сте, и колку време ве фати од еден до друг статус.
Целта ми е да одредам барем приближно со која динамика се движи работата
Ne mrda rabotata 2 godini na dopolnitelna inaku sum maj 2014 interviju negledam nekoj da ima promeni se drugo e prazen muabet.

Четврток и петок чекајте промени на околу 80 статуси. Документи од родители и стари документи
Можен е нов список на 6/11/2017, со лица од 2014/5 со документи од роднини
Од ноември сакаат да дозволат прифаќање на скенирани документи, онаму каде се побарани оригиналните. Ќе не спасат од шетање

Повторувам не сум посредник

Изумив,

Ве молам, секоја измена да ми ја соопштите, кое бројче сте, и колку време ве фати од еден до друг статус.
Целта ми е да одредам барем приближно со која динамика се движи работата
се мислам цело време да ти го поставам ли ова прашање или не,но ако си ВАНЏА тогаш кажими јасно и гласно,,,,,,,,,,,,,дали ние само со потврди от БККС добиваме или недобиваме?!?!?фала за одговорот

• Ми се допаѓа
Reactions: E2E
се мислам цело време да ти го поставам ли ова прашање или не,но ако си ВАНЏА тогаш кажими јасно и гласно,,,,,,,,,,,,,дали ние само со потврди от БККС добиваме или недобиваме?!?!?фала за одговорот
Добивате, оние кои имате издадени реални потврди. Поврзани со предок на кој се повуикувате и на кој е запишан во бугарски архив, со точно име и презиме и локација. Инаку одсега само ќе следам и веќе не коментирам, знаете зошто...

A kako ke dokazat poteklo tie sto se od Ohrid ili Struga koga od tamu dokumenti vo arhivi ne postojat, se e unisteno za toj region ?!

Prostete nemam MK font
Dali e mozno da se dobie brzo pasos? Ako da, kolku odi cenata za brza postapka odprilika ?

Prostete nemam MK font
Dali e mozno da se dobie brzo pasos? Ako da, kolku odi cenata za brza postapka odprilika ?

Не постои таков начин но постои да застанеш на ред и да чекаш 2 до 3 години како сите нас :) Ако одиш преку софија најмалку 1000 евра ти треба, Преку амбасада помалку од тоа

Не постои таков начин но постои да застанеш на ред и да чекаш 2 до 3 години како сите нас :) Ако одиш преку софија најмалку 1000 евра ти треба, Преку амбасада помалку од тоа

Ahm. Sum slusnal deka sea 6-8 meseci traela postapkata?
Jas mislam sigurno postojat lugje koj mozat da sredat pobrzo ? bi dal 2-2500€ ne mi e problem... Ali tesko da se najde nekoj takov lik...

Ти треба молба да пополниш дека приложуваш дополнителен документ (заедно со потврдата секако) и да го наведеш бројот на преписката, а за термин преку амбасада незнам чекај друг да одговори, ти прикачив примерок како од прилика треба да изгледа молба
Vo Sofija se nosi direktno vo Ministerstvoto (kade sto bevme na intervju), taka? Jas ne sum na dopolnitelna, statusot mi e Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване od 2016 (intervju 05.2017), pa bi sakala so vreme da odnesam potvrda od BKK .:) Verojatno ne se zakazuva? Posrednikot ne mozam da go dobijam 2-3 nedeli :mad:

Jas mislam sigurno postojat lugje koj mozat da sredat pobrzo ? bi dal 2-2500€ ne mi e problem... Ali tesko da se najde nekoj takov lik...
Тука кај мене во Струмица зема еден за 2 ипол месеца само што чекаше потпис од вицепрезидентот а како што правеше незнам тоа 2300€ слушнав дека дадол све е можно

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

A nie sme budali, ako mozelo nekomu da dademe 2500 evra I za 6-8 meseci da zemime so sigurnost site ovde ke platevme a ne se nervirame I cekame ovde po 3 nekoj 4-5 godini I uste ne odbivaat, pa tie 2500 evra za 1.5 mesec se vagaat so rabota vo Evropa, prijatel veruvaj nemozit,ama sigurno sega nekoj posrednik ke ti se javi I ke ti reci mozi,ke te izmami ,ke ti gi soberi parite, ama pasos za 6-8 meseci nema da vidis

Izvadiv izvodi i posmrtnici ama imeto na dedo na dvata dokumenta e razlicno na mama na izvodot i na baba na posmrtnicata ima li nekoj so isti problem moze li da pise nekoj sto ponatama
И јас имам таков проблем, кај мене е погрешно и името и презимето, во конзулат во Битола отидов и човекот ми рече да извадам потврда од полиција, матично или општина да ми напишат на потврдата дека се работи за истата личност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom