Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Прво ВМРО не владее 26г.Второ најголемите предавства се случуваат во време на СДС.Промена на знаме,промена на име,територијални прекројувања,продажба на државен имот.....
ВМРО и да сака не би можел да посери колку што се истраа СДС.
Ајде да видиме какви ревизии ќе извршат во учебниците по историја.Да не испаднат бугарите ослободители а егејците терористи кои биле протерани од храбрите грчки сили потпомогнати од британски сили.И Албанија која има право на вето во НАТО да не почне да бара и она ревизија па балистите да испаднат ослободители а партизаните герила која ги тероризирала албанското населеније во западна Македонија.Има време.[DOUBLEPOST=1506892900][/DOUBLEPOST]
Прочитај го охритскиот договор да ти стане јасно каде смее а каде не смее да се користи малцинскиот јазик кој го зборат над 20% од населението.Провери ги и потписите кој го има потпишано тој договор.
Не бе друже, нема потреба, јасно ми е мене.
Но сакам некој од вас да признаете дека Заев не ја измисли двојазичноста ниту пак се залагаше за неа, сакам да си признаете дека се зборуваше албански во институциите, пример во Собранието, и гујо уво не го болеше за тоа.
Двојазичноста и "играњето" на ултра-патриотска карта од ДУПМНЕ е само бајка.
Согледајте ги фактите и реалноста, прифатете го тоа, и тогаш ќе можеме нормално да дискутираме.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Прво ВМРО не владее 26г.Второ најголемите предавства се случуваат во време на СДС.Промена на знаме,промена на име,територијални прекројувања,продажба на државен имот.....
Ајде да видиме какви ревизии ќе извршат во учебниците по историја.Да не испаднат бугарите ослободители а егејците терористи кои биле протерани од храбрите грчки сили потпомогнати од британски сили.И Албанија која има право на вето во НАТО да не почне да бара и она ревизија па балистите да испаднат ослободители а партизаните герила која ги тероризирала албанското населеније во западна Македонија.Има време.[DOUBLEPOST=1506892900][/DOUBLEPOST]
Прочитај го охритскиот договор да ти стане јасно каде смее а каде не смее да се користи малцинскиот јазик кој го зборат над 20% од населението.Провери ги и потписите кој го има потпишано тој договор.
Како Блгарската војска може да биде окупаторска кога народот во Македонија ја пречека со почест.А тие што биле комунисти страдале и тука и во Блгарија и во Хрватска,Грција.Сегде каде што има спротивставени идеологии,има конфликти.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Не бе друже, нема потреба, јасно ми е мене.
Но сакам некој од вас да признаете дека Заев не ја измисли двојазичноста ниту пак се залагаше за неа, сакам да си признаете дека се зборуваше албански во институциите, пример во Собранието, и гујо уво не го болеше за тоа.
Двојазичноста и "играњето" на ултра-патриотска карта од ДУПМНЕ е само бајка.
Согледајте ги фактите и реалноста, прифатете го тоа, и тогаш ќе можеме нормално да дискутираме.
Заев можеше да ја избегне двојазичноста и да не ја прифати Тиранската ама се одлучи за неа и да владее со 49 пратеника и изгубени избори. Тежок избор знам... Нормално го прифати и ВМРО поентираше барем од тој аспект. Мерење на предавник и патриот или поточно попредваник како што го правиш ти и Зајо е ваша работа. Или финта ако Грујо се фрли во Вардар и ти ќе скокаш? Или аха он скокнал јас можам и два пати...После е глеј го Грујо скокнал два пати ај и јас три пати...Ако со Грујо се натпреваруваш во конзистентност т.е. во неконзистентност или во анти-патриотизам (мора да измислите име за ова). Толку ве бива ни име немаате за тоа што се залагате :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Бугарите биле ослободители, исто како и Егејците кои што во најголем дел самите избрале да избегаат во Бугарија.
Најдобронамерен совет, се дур не ги дигнете на клоци од партија, Пастирот, братучед му и тајфата околу нив, вие нема што да барате на избори.

V

viktora

Гостин
Како Блгарската војска може да биде окупаторска кога народот во Македонија ја пречека со почест.А тие што биле комунисти страдале и тука и во Блгарија и во Хрватска,Грција.Сегде каде што има спротивставени идеологии,има конфликти.
Е во право си.Ние ги викнавме напомош.Сами не влегоа.

Освен во вашата историја во ниедна друга не пишува дека сте биле ослободители.Сега барајте ревизија на сите учебници по историја низ цел свет.Ок?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Бугарите биле ослободители, исто како и Егејците кои што во најголем дел самите избрале да избегаат во Бугарија.
Најдобронамерен совет, се дур не ги дигнете на клоци од партија, Пастирот, братучед му и тајфата околу нив, вие нема што да барате на избори.
И ти си Бугар?:confused: Шо е ова...:eek:

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Заев можеше да ја избегне двојазичноста и да не ја прифати Тиранската ама се одлучи за неа и да владее со 49 пратеника и изгубени избори. Тежок избор знам... Нормално го прифати и ВМРО поентираше барем од тој аспект. Мерење на предавник и патриот или поточно попредваник како што го правиш ти и Зајо е ваша работа. Или финта ако Грујо се фрли во Вардар и ти ќе скокаш? Или аха он скокнал јас можам и два пати...После е глеј го Грујо скокнал два пати ај и јас три пати...Ако со Грујо се натпреваруваш во конзистентност т.е. во неконзистентност или во анти-патриотизам (мора да измислите име за ова). Толку ве бива ни име немаате за тоа што се залагате :)
Јас само сакам некои личности да ги согледат фактите и да престанат да се прават "луди" дека двојазичноста е измислена од Заев, а претходно се употребуваше албанскиот па никому ништо.
Исто сум против тие ствари патротизам, ќосиња,востаници... пошто тоа е поминато време.
Реалноста е дека од државата се отселуваат многу граѓани и дека таму треба да гледат да се среди работава до некаде, пошто држава без луѓе нема да може да опстане.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Јас само сакам некои личности да ги согледат фактите и да престанат да се прават "луди" дека двојазичноста е измислена од Заев, а претходно се употребуваше албанскиот па никому ништо.
Исто сум против тие ствари патротизам, ќосиња,востаници... пошто тоа е поминато време.
Реалноста е дека од државата се отселуваат многу граѓани и дека таму треба да гледат да се среди работава до некаде, пошто држава без луѓе нема да може да опстане.
Е добро де против патротизам си...Ако ти е до пари работи терај бизнис ова она и ќе заработиш што ти е гајле за Заев.
И јас не се сметам за патриот ама ја знам Македонската историја и античката вклучително и баш ми е интересна. Немам ништо против некој да се идентификува со тоа...21 век сме слобода е тоа. А пари си се пари, убава работа.

Последно уредено:
V

viktora

Гостин
Ако бугарите биле ослободители тоа би го признал цел свет.Но историјата пишува дека биле окупатори.Егејците избрале да се преселат во Пиринска Македонија исто како и поголемиот дел што ја одбрале Вардарска.

И фала за советот.Ќе ми вредеше нешто доколку бев потпретседател во ВМРО.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Како Блгарската војска може да биде окупаторска кога народот во Македонија ја пречека со почест.
Oд толку чест во Македонија, бугарите држеа тука неколку армии со тенкои, артилерија, авијација... 5000 полицајци донесоа од Бугарија секој ден заседаваа воени судови, и од многу частење, на крај капитулираа и заминаа

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Е во право си.Ние ги викнавме напомош.Сами не влегоа.

Освен во вашата историја во ниедна друга не пишува дека сте биле ослободители.Сега барајте ревизија на сите учебници по историја низ цел свет.Ок?
Да така самите си ја окупирале и Бугарија,а потоа биле ослободени од Црвената Армија.Нема грешка.За комунистичката историја Русите беа ослободители,а всушност цела Источна Европа ја окупираа.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.787
Поени од реакции
5.063
Да така самите си ја окупирале и Бугарија,а потоа биле ослободени од Црвената Армија.Нема грешка.За комунистичката историја Русите беа ослободители,а всушност цела Источна Европа ја окупираа.
Ај со Заев тоа муабет каква историја ќе пишете...шуш буш ќе се договорите кога ќе ни напишете нова историја по бугарски урнек јавете се!

V

viktora

Гостин
Заборави да напомениш дека биле приморани да се приклучат кон нацистичка Германија.Иначе они не сакале.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom