Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дa ти се мoчaм у евтинaтa струјa кoмјутерoт ми гo цркaa сaбaјле,влегле кaкo нaсилници и исекле струјaтa дa сменaт сaaтoт сеa сaмo титкa и не пoдигa.Све пo списoк дa им ебaм,a тебе бе мaндрaк у струјaтa дa ти се нaмoчaм евтинa
Среде ГТА ти ја секоа?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.819
Поени од реакции
12.308
Ех, да не сакаат и медаља да добијат што ги вратиле. Колку кривични лежат со службени пари, охохоо. Или се навикнаа 11 години пичвајз да си праат без закон да ги дирне

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знaчи немaлo дo сегa oд 98мa избoрите пa нaвaму дa смени влaстa a некoјa штетa дa не ме снaјде.Кoгa и дa се мењa влaст пo џеб ме удирaaт.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во Кина ја укинаа смртната казна за корумпираните функционери пред некоја година, не бидејќи кинеските комунисти нешто се загрижени за човечките животи, туку бидејќи се свесни дека утре тие можат да завршат на стрелање за корупција.

Сложни криминалци империја криминална градат.
Него го фаќаше законот уше во 2001
Да беше по кинеско денес ќе му правеа 15 години ред

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ех, да не сакаат и медаља да добијат што ги вратиле. Колку кривични лежат со службени пари, охохоо. Или се навикнаа 11 години пичвајз да си праат без закон да ги дирне
враќањето на украдени народни пари нема да спречи да одговараат за кражбата. Може да им е олеснителна околност па да куртулат некоја година помалце во идризово.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.626
Дa ти се мoчaм у евтинaтa струјa кoмјутерoт ми гo цркaa сaбaјле,влегле кaкo нaсилници и исекле струјaтa дa сменaт сaaтoт сеa сaмo титкa и не пoдигa.Све пo списoк дa им ебaм,a тебе бе мaндрaк у струјaтa дa ти се нaмoчaм евтинa

Кoлку ќaр ке бидеме сo 2 сaaти евтинa струјa мoчaм им се дa им се нaмoчaм.Кoј ли е дoмa тoa време..
А едно вакво да си купеше, па да си бидеш на раат секој пат кога ќе снема струја или ќе има невреме и грмотевици ?

Бидејќи знаеш, повеќе пати во текот на годината се случува да снема струја, па да се врати нагло и да изгори некој уред, а ваквите заштитни кабли штитат од електричен удар.

http://www.anhoch.com/product/33213/power-protector-silver-shield-metallic-coating-tuv-approved

Јас го имам повеќе од 10 години и во повеќе наврати ми ги има исклучено сите уреди приклучени на него кога се случувал електричен удар, во најлош случај кабелот ќе изгори, но затоа уредите кои се приклучени на него ќе останат исправни и функционални.

За титкањето не сакам да те испаничам, но можно е да е хард дискот, освен ако се вклучил компјутерот и сега работи исправно и функционално.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не бев дoмa мoре шиликурaнт инaку ке гo угaснев кoмпјутерoт немaше дa цркне
шо срање од компјутер имаш шо ти цркна од едно снемување на струја[DOUBLEPOST=1506344251][/DOUBLEPOST]
Бидејќи знаеш, повеќе пати во текот на годината се случува да снема струја, па да се врати нагло и да изгори некој уред, а ваквите заштитни кабли штитат од електричен удар.
Какво е тоа нагло враќање на струја?
Нормално би требало пополека да се враќа, така едно 5 минути постепено?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Дa ти се мoчaм у евтинaтa струјa кoмјутерoт ми гo цркaa сaбaјле,влегле кaкo нaсилници и исекле струјaтa дa сменaт сaaтoт сеa сaмo титкa и не пoдигa.Све пo списoк дa им ебaм,a тебе бе мaндрaк у струјaтa дa ти се нaмoчaм евтинa[DOUBLEPOST=1506343216][/DOUBLEPOST]Кoлку ќaр ке бидеме сo 2 сaaти евтинa струјa мoчaм им се дa им се нaмoчaм.Кoј ли е дoмa тoa време..
Eх, да беше сега господинот Груевски на власт, немаше вакви неправди да има.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тоа е твое мислење. Цитирањето на дел од книга е егзактна работа. Не е толкување.
Хорхе, историјата не е егзактна наука.
Ниту знаеш да цитираш, ниту делото и авторот не се баш на место ниту знаеш дека оваа дело не е примарен извор, не е ни секундарен, повеќе на терцијален.

Хорхе, касни си сендвиќ.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.626
Е па ете гледаш, на дечкото му се вратила струјата нагло, односно под висок напон и му го изгорела компјутерот.

Ма да "го изгорела компјутерот" е многу широк поим, вообичаено напојувањето треба прво да го крка електричниот стап, па потоа можеби матичната плоча, па дури на крај хард дискот и периферните уреди. Но во зависност од квалитетот на напојувањето и на матичната плоча, не секогаш цркнуваат тие компоненти по тој редослед.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
шо срање од компјутер имаш шо ти цркна од едно снемување на струја[DOUBLEPOST=1506344251][/DOUBLEPOST]
Дa не ти oбјaснувaм зa мoјoт кoмпјутер кoлку чини, дa беше тaкoв кaкo штo мислиш немaше мувa дa ме пoлaзи

Член од
24 април 2008
Мислења
11.075
Поени од реакции
12.626
Eх, да беше сега господинот Груевски на власт, немаше вакви неправди да има.
Ако умре денес пастирот на пвеводбениците, сепак ќе остане жив на форумов благодарејќи на тебе.

Бог знае колку постери ги имаш низ собата со негови слики - од кога ве посетил во пвеводбеничка школа за партиски пулени, се разбира.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дa не ти oбјaснувaм зa мoјoт кoмпјутер кoлку чини, дa беше тaкoв кaкo штo мислиш немaше мувa дa ме пoлaзи
Немој аман сигурно е многу скап пошто имате многу пари....[DOUBLEPOST=1506344734][/DOUBLEPOST]
Е па ете гледаш, на дечкото му се вратила струјата нагло, односно под висок напон и му го изгорела компјутерот.
Сигурно има стара инсталација и осигурачите му се стари а можи и сам му става жици внатре ко ќе му прегори некој па не исклучуваат како што треба
Кажи му нека стави автоматски осигурачи и нека си проивери инсталација.

И кажи како на пример од бандера градска може ко ќе му ја приклучат струјата да дојде повисок напон од колку шо е во градската мрежа?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.538
Ако умре денес пастирот, сепак ќе остане жив на форумов благодарејќи на тебе.

Бог знае колку постери ги имаш низ собата со негови слики - од кога ве посетил во пвеводбеничка школа за партиски пулени, се разбира.
Одговорноста на тој контрол фрик за овие десетина години, во кои тој ги имаше сите пари во земјава, судството, полицијата, албанските фактори....и све што може да се има - имаше во свој џеб, ти не моеш сирот, да ја опфатиш во својата глава, во која сендвичи и други ситни ќарови кружат, слики од дното на пирамидата.
Така да, ова твое незграпно и детско бранење на твојот пастир, само комично личи.
Кога ќе пораснеш, ќе сфатиш. Можда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom