До 10,000.00 евра можеш да носиш ако си Македонски државјанин а доколку си Германски тогаш 2,000.00 евраКолку кеш смее (евра) да се носи во авион? Ме интересира од Германија кон Македонија во Визаир?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До 10,000.00 евра можеш да носиш ако си Македонски државјанин а доколку си Германски тогаш 2,000.00 евраКолку кеш смее (евра) да се носи во авион? Ме интересира од Германија кон Македонија во Визаир?
Ако прашвиш за McDonalds во трговскиот One Salonica, мислам дека има биг енд тејсти. Не сум 100% сигурен, сега бев пред 10тина дена... ама мислам дека има.Во McDonald's во Солун, има Big 'N Tasty?
Знам дека во некои соседни држави немаше, во некои имаше, но кои беа точно не ми текнува...
68 кила сум, 182цм, претерав малку. Сеа сум на обратното.А чекај, ти не беше на диета бе ман? Ах леле...![]()
Нема да ти прави проблем Македонската полиција туку ЕУ можеби да ти направи проблем и можно е поради прекршување односно подолг престој да те казнат а казната е некаде 200 евра тоа е за неколку денаИмам прашање околу визата. Јас летово скоро три месеци бев надвор и сега имам само уште два дена до истекување на туристичката виза ( 90 денови) а морам повторно да отпатувам до Чешка по некои документи. Прашањето е: дали имам право да ги искористам тие два дена и дали би ми направиле проблем на граница и на аеродром? И како ќе ми се бројат тие два дена? Од напуштањето на државава или по влегувањето излегувањето од шенген зоната? И дали ако летот од Прага за Скопје е во 22:50 а стигнува во 00:30 тоа ќе се смета како прекорачување на тие 90 дена? Благодарам!
Вака.
Јас ќе пишам квадрат на 2ра година факс,односно ќе презапишам,што значи дека една година нема да слушам предавања него само ке полагам.
Е сега,мене ме интересира,дали таа една година можам јас да работам,збориме све легално,дали можам да идам пријавен како вработен некаде на полно работно време?
Појма немам комшо,не знам како идат тие правни работиЗашто да не?
Знам многу колеги кои се вработија, а сеуште се "редовни" студенти на факултет.
Појма немам комшо,не знам како идат тие правни работи![]()
Дечки,итно ми треба одговор !!! Треба да направам лекарски преглед или систематски ли е некаде позади Капитол Мол,местото се викало не разбрав најубаво Тоспаж/з или така нешто ....Ај некој шо знае нека одговори брзо ....Извинете вака ....![]()
Фала комшоНе знам со факултетот како ќе е, во однос на редовност на предавања. Бараат ли да си присутен, водат ли евиденција? Влијае ли тоа на правото на потпис?
Инаку земи си диплома од средно и пријави се во биро. Нема проблем да има.