Сакам да знам!

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Колку кеш смее (евра) да се носи во авион? Ме интересира од Германија кон Македонија во Визаир?
До 10,000.00 евра можеш да носиш ако си Македонски државјанин а доколку си Германски тогаш 2,000.00 евра

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Во McDonald's во Солун, има Big 'N Tasty?
Знам дека во некои соседни држави немаше, во некои имаше, но кои беа точно не ми текнува...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Во McDonald's во Солун, има Big 'N Tasty?
Знам дека во некои соседни држави немаше, во некои имаше, но кои беа точно не ми текнува...
Ако прашвиш за McDonalds во трговскиот One Salonica, мислам дека има биг енд тејсти. Не сум 100% сигурен, сега бев пред 10тина дена... ама мислам дека има.
Јас ги метам оние дабл, трипл, и квадрипл чизбургерите. Ако ги порачвиш во мени, обичниот е 1 евро, дабл 2, трипл 3 евра.. итн итн..
Закачив неколку трипл чизбургери, да ме држат до следното одење во мекдоналдс :icon_mrgr: Ексик еднаш се живејт.

А чекај, ти не беше на диета бе ман? Ах леле... :bravobe:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Имам прашање околу визата. Јас летово скоро три месеци бев надвор и сега имам само уште два дена до истекување на туристичката виза ( 90 денови) а морам повторно да отпатувам до Чешка по некои документи. Прашањето е: дали имам право да ги искористам тие два дена и дали би ми направиле проблем на граница и на аеродром? И како ќе ми се бројат тие два дена? Од напуштањето на државава или по влегувањето излегувањето од шенген зоната? И дали ако летот од Прага за Скопје е во 22:50 а стигнува во 00:30 тоа ќе се смета како прекорачување на тие 90 дена? Благодарам!

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.651
Поени од реакции
794
Имам прашање околу визата. Јас летово скоро три месеци бев надвор и сега имам само уште два дена до истекување на туристичката виза ( 90 денови) а морам повторно да отпатувам до Чешка по некои документи. Прашањето е: дали имам право да ги искористам тие два дена и дали би ми направиле проблем на граница и на аеродром? И како ќе ми се бројат тие два дена? Од напуштањето на државава или по влегувањето излегувањето од шенген зоната? И дали ако летот од Прага за Скопје е во 22:50 а стигнува во 00:30 тоа ќе се смета како прекорачување на тие 90 дена? Благодарам!
Нема да ти прави проблем Македонската полиција туку ЕУ можеби да ти направи проблем и можно е поради прекршување односно подолг престој да те казнат а казната е некаде 200 евра тоа е за неколку дена

P

Patience

Гостин
Дали имаме македонски збор за ова на сликава? На англиски се вика airboat.
21257-1341674671400.jpg

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Вака.
Јас ќе пишам квадрат на 2ра година факс,односно ќе презапишам,што значи дека една година нема да слушам предавања него само ке полагам.
Е сега,мене ме интересира,дали таа една година можам јас да работам,збориме све легално,дали можам да идам пријавен како вработен некаде на полно работно време?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.602
Поени од реакции
59.373
Вака.
Јас ќе пишам квадрат на 2ра година факс,односно ќе презапишам,што значи дека една година нема да слушам предавања него само ке полагам.
Е сега,мене ме интересира,дали таа една година можам јас да работам,збориме све легално,дали можам да идам пријавен како вработен некаде на полно работно време?
Зашто да не?
Знам многу колеги кои се вработија, а сеуште се "редовни" студенти на факултет.

Ф

Флеш

Гостин
Дечки,итно ми треба одговор !!! Треба да направам лекарски преглед или систематски ли е некаде позади Капитол Мол,местото се викало не разбрав најубаво Тоспаж/з или така нешто ....Ај некој шо знае нека одговори брзо ....Извинете вака .... :)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.602
Поени од реакции
59.373
Појма немам комшо,не знам како идат тие правни работи :D
Не знам со факултетот како ќе е, во однос на редовност на предавања. Бараат ли да си присутен, водат ли евиденција? Влијае ли тоа на правото на потпис?
Инаку земи си диплома од средно и пријави се во биро. Нема проблем да има.[DOUBLEPOST=1505731565][/DOUBLEPOST]
Дечки,итно ми треба одговор !!! Треба да направам лекарски преглед или систематски ли е некаде позади Капитол Мол,местото се викало не разбрав најубаво Тоспаж/з или така нешто ....Ај некој шо знае нека одговори брзо ....Извинете вака .... :)
Тоспаш.
Позади Капитол, по едни скали на прв спрат во ќош сместено :D

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Не знам со факултетот како ќе е, во однос на редовност на предавања. Бараат ли да си присутен, водат ли евиденција? Влијае ли тоа на правото на потпис?
Инаку земи си диплома од средно и пријави се во биро. Нема проблем да има.
Фала комшо :) нема да одам на предавања,презапишувам

Kajgana Shop

На врв Bottom