Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
Значи под власт на комуњариве сте се снадбеле со стан и сте имале двајца вработени.
После тоа сте изгубиле еден вработен за од ко дојде ВМРО на власт пак да ви вработат еден член во семејството и пак имавте 2 вработени?
Си се изгубил во преводот или слабо читаш.

Но настрана моето семејство, кое не го должи својот економски опстанок на ниту една политичка партија, можеш ли да ми одговориш на прашањето:

Дали плавите жолтици ја прават рајава будала во здрав мозок исто како што тоа го прават и пвеводбениците ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Си се изгубил во преводот или слабо читаш.

Но настрана моето семејство, кое не го должи својот економски опстанок на ниту една политичка партија, можеш ли да ми одговориш на прашањето:
Дали од ко дојде ВМРО на власт ви вработија во семејството некој член?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
Дали од ко дојде ВМРО на власт ви вработија во семејството некој член?
Веќе ти реков дека никој во моето семејство не дочекал вработување по заслуга на државата, без разлика кој бил на власт, а кој бил во опозиција.

Дали плавите жолтици ја прават рајава будала во здрав мозок исто како што тоа го прават и пвеводбениците ?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Веќе ти реков дека никој во моето семејство не дочекал вработување по заслуга на државата, без разлика кој бил на власт, а кој бил во опозиција.
Значи кај вас вработување нема врска од партија и власт, проблемот е кај вас.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
Значи кај вас вработување нема врска од партија и власт, проблемот е кај вас.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
не ми изгледа така
Поентата е шо ете кај тебе останавте без работа и средства за издржување во еден период под една власт небитно која. И се смени власта и партија имаше огромен бран на вработувања, и пак останавте без вработен и без средства за живот. Тоа значи дека проблемот кај вас со вработување и издршка треба да го барате на друго место. Можеби премногу очекувате или премалку има да понудите. Тоа само ми се поврзува со твое мислење дека твојата зграда треба да стани општина за да си можел со лажење на луѓе да бидеш градоначалник без многу шетање наоколу.
Тука го назирам приоблемот на вашиот проблем со работа и егзистенција. Се надевате на некои лесни а добро платени работи, нешто каде не треба да се трудиш или ангажираш а да бидеш главен и да имаш многу пари.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ме праша каков доказ сакам, ти кажав.
Имам и јас братучед кој што ми кажа дека во 2020та Грција ќе ни ја врати Егејска Македонија, ако сакаш ќе ти дадам и број да се чуете, информација од прва рака ;)
Биди мaлку реaлен.И у ДБК имa ситуaции кoгa испрaшувaaт дa биде без снимaње ти бaрaш чoвек нa снимкa тaквo нештo дa изјaви.Oзбилнo бaрaш тaквo нештo?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
не ми изгледа така
Поентата е шо ете кај тебе останавте без работа и средства за издржување во еден период под една власт небитно која. И се смени власта и партија имаше огромен бран на вработувања, и пак останавте без вработен и без средства за живот. Тоа значи дека проблемот кај вас со вработување и издршка треба да го барате на друго место. Можеби премногу очекувате или премалку има да понудите. Тоа само ми се поврзува со твое мислење дека твојата зграда треба да стани општина за да си можел со лажење на луѓе да бидеш градоначалник без многу шетање наоколу.
Тука го назирам приоблемот на вашиот проблем со работа и егзистенција. Се надевате на некои лесни а добро платени работи, нешто каде не треба да се трудиш или ангажираш а да бидеш главен и да имаш многу пари.
Во моето семејство никогаш не сме опстојувале економски врз грбот на државата, имаме семејно правило кое гласи дека после матура се оди или во партија по партиска книшка, или на факултет по индекс. Досега никој не отишол во партија по партиска книшка од моето семејство, немаат баш сите завршено факултет, но сепак никој не отишол во партија до денешен ден.

Настрана моето семејство, кое исто колку и јас има 0% (НУЛА ПРОЦЕНТИ) доверба во политичките партии:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.347
Поени од реакции
84.557
Ох, дали и Тодор Живков е воен злосторник како и Хитлер?

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
Ох, дали и Тодор Живков е воен злосторник како и Хитлер?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во моето семејство никогаш не сме опстојувале економски врз грбот на државата, имаме семејно правило кое гласи дека после матура се оди или во партија по партиска книшка, или на факултет по индекс. Досега никој не отишол во партија по партиска книшка од моето семејство, немаат баш сите завршено факултет, но сепак никој не отишол во партија до денешен ден.

Настрана моето семејство, кое исто колку и јас има 0% (НУЛА ПРОЦЕНТИ) доверба во политичките партии:

Али сепак сонувате за градоначалнички места на кои би дошле со лажење на луѓе.
Тука е основата на вашиот проблем со ввработување и егзистенцијата. Не размислувате онака како би требало едни модерни демократски и бизнис орјентирани луѓе да мислат. Тоа е типично заостанато партиско размислување. Вие можеби немате партиски книшки физички во свои раце но ги имате во душите и начинот на размислување.
Затоа и толку болно ви иди овој период на промена на власта и ослободувањето на Македонија.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.078
Поени од реакции
12.630
Али сепак сонувате за градоначалнички места на кои би дошле со лажење на луѓе.
Тука е основата на вашиот проблем со ввработување и егзистенцијата. Не размислувате онака како би требало едни модерни демократски и бизнис орјентирани луѓе да мислат. Тоа е типично заостанато партиско размислување. Вие можеби немате партиски книшки физички во свои раце но ги имате во душите и начинот на размислување.
Затоа и толку болно ви иди овој период на промена на власта и ослободувањето на Македонија.

W

wicked_1

Гостин

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom