Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не се труди да им објаснуваш на мајонезариве си имаат они партиска наредба да го подготват населението за бинационална држава.
Добро ти глуп си или каков си..БРОЈКИТЕ СЕ ОД ДРЖАВЕН ЗАВОД ЗА СТАТИСТИКА ОД 2010 ПА НАВАМУ.

http://www.stat.gov.mk/PublikaciiPoOblast.aspx?id=27&rbrObl=37

ЗНАЧИ ОВА Е ДИРЕКТНО ОД МАКЕДОНСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ СЕНДВИЧ ЕДЕН НЕПИСМЕН

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Пазете ги бројките од државниот завод за статистика,посебно за сендввичите и тврдокорните да прочитаат..и за Мирка се разбира со нејзините под 20%:pos:

2010 година 29.63% по татко родени Албанци во државата, 34.72% склучени бракови Албански по машка страна
2011 31.24% родени,34,33% бракој
2012 31.25% родени,34.10% бракој
2013 32.36% родени, 33.11 % бракој
2014 30.93% родени, 32.41% бракој
2015 30.61% родени, 31.04 бракој
2016 31.60% родени, 34.15 % бракој

пак да тврдите глупости
костантно над 30 % и во новородени и во бракој(возрасни луѓе) што е доволен показател дека се една третина и со тоа национален народ во една држава односно не се малцинство со вакви бројки и си ги заслужуваат сите можни права.(јбг)
I sega shto e rabotava, zoshto ne e napraven popis tolku godini...Ama sega Bejli ke napravi popis i ke ima Albanci taman kolku treba.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.884
Поени од реакции
21.816
До кај се со честитките од албанскиот блок? Градиме соживот полека едните во Македонија другите во Албанија #заживот #којвешиша #смртзакаури

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Ма дај, бар за оваа тема, па туе од врегање повраќаници и пцуење и пак сите се на број, незнам како сте замислиле ама од небо се гледа дека се банира селективно.
Па има членови кој само во послетната недела имаат толку навреди и пцовки што не само бан ами и во затвор треба да се стават:pos: па пак ги има секој ден, јас а и верувам поголем дел членови имат веќе кренато раце од пријави и барање некаква праведност во санкционирањето на таквите.
Еве шанса модераторката да докаже дека е неселективна, место да зазема страна во расправата, да лајкува постови од едната страна, а се чудам како и таа не почнала да пцуе:
Тој шо и ја еба демографијата на оваа земја ве прати и плати да лаете сеа, орангутани небањати!
Цела Сирија да ја увеземе нема да се надокнади толку народ шо си отиде ради вас од овде, копуци! Ни Косово, ни Албанија ни е крива што сте конформистичка, клиентелистичка, празноглава гласачка машинерија на мафија што не даде шанса нормален народ да живее.
Да му се згади на чоек од гигсови, виктории и слични штабски гниди...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ма дај, бар за оваа тема, па туе од врегање повраќаници и пцуење и пак сите се на број, незнам како сте замислиле ама од небо се гледа дека се банира селективно.
Па има членови кој само во послетната недела имаат толку навреди и пцовки што не само бан ами и во затвор треба да се стават:pos: па пак ги има секој ден, јас а и верувам поголем дел членови имат веќе кренато раце од пријави и барање некаква праведност во санкционирањето на таквите.
Така е. Има ликови кои постојано навредуваат. Воопшто не дискутираат, омаловажуваат, а се фалат колку се паметни.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Тој шо и ја еба демографијата на оваа земја ве прати и плати да лаете сеа, орангутани небањати!
Цела Сирија да ја увеземе нема да се надокнади толку народ шо си отиде ради вас од овде, копуци! Ни Косово, ни Албанија ни е крива што сте конформистичка, клиентелистичка, празноглава гласачка машинерија на мафија што не даде шанса нормален народ да живее.
Да му се згади на чоек од гигсови, виктории и слични штабски гниди...
Уште ли си тука да лаеш бре, се појави од нигде кога почнаа бонбине на Заев и само верглаш за политика 2 година, да ја забранат на форумов политиката како што беше порано, ќе испариш...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Па чоек што не ги разбира поимите "конформизам" и "клиентелизам" по default e копук, а ако се нарече орангутан, тоа е навреда за тој животински вид, пошо орангутаните барем не се обидуваат да коментираат за политика (а имаат многу повеќе капацитет од вас).

Во мојава зграда имаше едно типче, постар некоја година од мене, не беше женет, немаше фамилија. Сега живее во Англија, а во неговиот стан е некој професор, наставник во Јахја Ќемал со цел чопор деца. Не знае македонски. После изглумениот пуч во Турција, нема податок, ама илјадници турци се дојдени у Скопје. Вморонските чавки тогаш се ситеа и си го дркаа на неосултанот, без да сконтаат дека пола од шрапнелите од таа бомба ќе им завршат у нивниот газ. Сега истите, хистерично (ама и во хор) ги боли демографската руина на Македонија - баш сега. Во исто време хистерично плачат по референдуми против мигранти, избеглици.
Каде бевте бе волови едни, кога турски градежни фирми доаѓаа и ги градеа аеродромот, џеваири, меваири (све турско) СО СВОИ РАБОТНИЦИ, а? Нашиве не чинеа? Бетонот си го носеа од Турција, а вие мастурбиравте на "странски инвестиции"? Каде бевте кога пола отомански џамии низ Македонија си ги реставрираше и реконструираше Турција?
За односот со учкарите, убаво ви пиша Берик вчера - глумење тензија у јавност, а у позадина играње пиперевка на аљи и делење бизниси со него. И сега ќе ми "објаснувате" каква "култура" имале ш иптарите, како тоа да имаат по 10 деца им било традиција, ама се исселувале сега - жими К е така.
Мене ми фалат многу луѓе низ населба и низ градов воопшто. Фатија магла по Европа, Дубаи...останаа еден куп луѓе без фамилии, други ги гледам мака мачат со неплодност, последниов период отидоа и неколку познати што од рак си отидоа у рани 40-ти (немало ct-scan, па имало, ама не знаеле да го читаат....централен Конго јеботе). Е поради тие е ебана демографијата. Тие што им се животите усрани. И место со такви луѓе да го делам градов - настел и чифлиганец ми ја напунија населбава со неспособни говна со по пет лични карти што возат распаднат пасат на ќустендилски таблици што пушта црно и сите семафори на црвено ги проаѓа.

Нека ми лупнат бан. Нема ни прв, ни последен да ми биде. Вие што организирано настапувате на форумов по штабски инструкции не сте за бан, туку за групно стрелање. Погласни сте од било кога, место да си ќутите за цело зло, за геноцидот врз народов што го преќутевте, а сега сакате на друг да му го препишете.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Уште верувате во филмот дека има помалку од 25% Албанци? Можеби нема 35% ама нема ни помалку од 25%.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А во кој филм да веруваме,можда ти си се уфилмал нешто!?
Во сите можни статистички показатели како што наведува државниот завод за статистика со новородени, бракој, основци, стедношколци, како и градовите каде што се мнозинство нивниот морталитет и наталитет ти укажува дека се 30%, мислам ви поставив факти што јас не ги измислив туку постојат. Ова ако не е меродавно тогаш верувајте во Мирка.[DOUBLEPOST=1504939990][/DOUBLEPOST]
I sega shto e rabotava, zoshto ne e napraven popis tolku godini...Ama sega Bejli ke napravi popis i ke ima Albanci taman kolku treba.
Попис избегнуваат Вмро и Сдсм а ве лажат по телевизии дека Албанците не сакаат, тоа е проблемот.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Во сите можни статистички показатели како што наведува државниот завод за статистика со новородени, бракој, основци, стедношколци, како и градовите каде што се мнозинство нивниот морталитет и наталитет ти укажува дека се 30%, мислам ви поставив факти што јас не ги измислив туку постојат. Ова ако не е меродавно тогаш верувајте во Мирка.[DOUBLEPOST=1504939990][/DOUBLEPOST]
Попис избегнуваат Вмро и Сдсм а ве лажат по телевизии дека Албанците не сакаат, тоа е проблемот.
Не верувам во Мирка туку во попис.Се е друго шпекулација!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Не верувам во Мирка туку во попис.Се е друго шпекулација!
Државниот завод за статистика не е шпекулација туку факт, сите ги избегнуваат овие бројки во јавност па добро е што постојат вакви како мене да ги постават некогаш за да се информираат луѓето.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Пописот би го водел Албанец, може тоа ќе е новиот изговор дека се местени бројките.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom