Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Se samo za vas tamu e prikrieno i mislite deka cel sve zivee vo zabluda i laga kako vas. Aman gotovo ne postoi veke komunistickata bedna kurva jugoslavija kade sto gi zatrule mozocite na nasite roditeli... sega e drugo vreme otvorete oci. Aj od mene tolku za denes na forumov :D
Сега е уште повеќе и ме плаши фактот што си од тие човечки битија кои веруваат на државните системи и лидери

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
IMG_4254.JPG
Candy сигурно си врсник со малиот мој и пред некој ден частеше торта пошо тргна во прво одделение?
Нешто не ти се допага или остана без зборови за реалната ситуација? Такви АУ ТЕРАПИИ можеш на татко ти да му пишуваш бидеји очигледно дека го имаш погрешно сватено ФОРУМОТ и за што се користи. А да од такви коментари како твојот не се приклучив до сега на форумов бидејќи гледам дека има доста такви како тебе со детски незрели мозоци на форумов . Исклучок и извинување на некои сериозни
Pa ajde bidi ti od serioznite i ne repliciraj na moite gluposti. Abe dvojni standardi mavanje so glava vo dzid... e mnogu si seriozen iskreno aj pozz

Член од
8 септември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
43
Прегледај го приврзокот 177030
Pa ajde bidi ti od serioznite i ne repliciraj na moite gluposti. Abe dvojni standardi mavanje so glava vo dzid... e mnogu si seriozen iskreno aj pozz
Како што гледам дека не ти реплицирам само јас. Кога сите ти реплицираат негативно мислам дека ти е време да ја оставиш тастатурата и пробај да искочиш малце да се излуфтираш со другарчињата денес ви е прв викенд оваа школска година.

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
edno prasanje do candy ...kolku vreme zivees vo bugarija i kade rabotis tamu?dali e dobro platena rabotata tamu?zosto da zemis drzavjansto po osnov na naturalizacija treba da zivees minimum 5 godini vo bugarija.poveke prasanja na koi sakam da mi odgovoris.dali da gi sspakuvam kuferite i kade da se obratam za rabota.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
edno prasanje do candy ...kolku vreme zivees vo bugarija i kade rabotis tamu?dali e dobro platena rabotata tamu?zosto da zemis drzavjansto po osnov na naturalizacija treba da zivees minimum 5 godini vo bugarija.poveke prasanja na koi sakam da mi odgovoris.dali da gi sspakuvam kuferite i kade da se obratam za rabota.
Da be bidi siguren deka tuka na forumov javno ke spodelam detali za sebe haha. Napisav uste 1 ipol godina imam do naturalizacija. Posle toa ne se ceka voopsto kako vaka sega sto cekame tuku se se zavrsuva vo nekolku meseci. Zatoa jas ne se zamaram mene mi e seedno na ovoj ili na onoj nacin mene drzavjanstvoto mi e garantirano. Sakam da spodelam info tuka ako mozam nekogo da upatam i pomognam ama koga gledam sto nepismen i elementaren narod e sobran pocnav samo seir da fakam :)

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Здраво до сите членови на оваа тема ..
Особено активно ве следам последниве 2 години и никогаш не сум напишал нешто. Сега во последно време сум толку изреволтиран што .сакам и јас со вас да ја споделам разочараноста околу постапката за вадење на БГ Пасош.
Јас постапката ја почнав уште во 2013та година преку бугарската амбасада во Скопје а бројчето ми е мегу првите од 00**/2014 поминувајќи ги сите препреки како атлетичар на 110м но последнава е толку многу тешка што мислам дека и нема да се помине. ЗАШТО? Бидејќи, со назначувањето на новиот поптретседател на Бугарија како да добивме уште поголема последна препрека.
Според мојата анализа сметам го сметам следново...
главен адут на новата власт во Македонија беше дека дека многу млади се иселувале од државата и дека кога ќе дојдат ТИЕ (СДСМ) на власт ќе работат на тоа младите да не се иселуваат од државата. Е баш тоа сега стана и најголем проблем за нас бидејќи ако добро се сеќавате од промената на власт се успори процедурата а "рачната ja крена" господинот З.З којшто при посетата на Софија побара да не се издаваат пасоши на Македонци со цел да се прикаже дека откако е тој на власт младите не се иселуваат (по мое не дека не сакаат туку дека им се скрати и можноста за тоа).
Многу сакам во сето ова да грешам но дека е така покажуваат :
форумите коишто ги следам а никој не се пофалил дека добил потпишан Указ во последниве неколку месеци како и тоа дека сите информации коишто ги добивам од луге од Македонија и од Бугарија коишто работат во институции поврзани со оваа наша проблематика се негативни и креваат рамена.

Како и да е ви посакувам на сите среќа
Ne im veli ova, ke recat deka si od vmro. Mene taka mi rekoa zatoa sto slicno napisav. Ne mozat da se soocat so vistinata[DOUBLEPOST=1504893064][/DOUBLEPOST]
Од мај/јуни тие што сме на Проверка от вицепрезидентот а претходно бевме за потпис никако да ни мрдне статусот, и взходјашт документ им однесов и не знам што сакаат...а гледам по други форуми на српски државјани им потпишуваат укази одма штом однесат взходјашт документ...Ова некако ми изгледа како да има некаква поврзаност договорот на Заев...
Ups... ova ko da go velev pred nedela dve[DOUBLEPOST=1504893233][/DOUBLEPOST]
Ja se javiv vo nasata Ambasada i prasav dali so licna karta so postojan prestoj vo Bugarija ne so vremena tuku so postojan prestoj dali moze da se raboti vo EU posto jas sum sover sakam da vozam so takva licna mi rekoa deka ne moze
Pa ne moze zatoa vadam pasos, vaka kako sto sum moze samo da mi udrat kazna i zabrana za rabota. Isto kako na divo da sum. Taa ja koristam samo kolku za identifikacija i kaj nekoi servisi

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Da be bidi siguren deka tuka na forumov javno ke spodelam detali za sebe haha. Napisav uste 1 ipol godina imam do naturalizacija. Posle toa ne se ceka voopsto kako vaka sega sto cekame tuku se se zavrsuva vo nekolku meseci. Zatoa jas ne se zamaram mene mi e seedno na ovoj ili na onoj nacin mene drzavjanstvoto mi e garantirano. Sakam da spodelam info tuka ako mozam nekogo da upatam i pomognam ama koga gledam sto nepismen i elementaren narod e sobran pocnav samo seir da fakam :)
ne zosto si mi kontradiktorna vagjas drzavjanstvo preku ambasada vo makedonija,a zivees vo bugarija ili ne.zosto ako ne zivees tamu nema osnov preku naturalizacija da dobie drzavjanstvo.treba da zivees pet godini tamu i normalno da prikazes deka pridonesuvas nesto za drzavata.5 godini bez prekin ako ne se lazam taka e vo zakonot.ti pozeluvam sve da ispadne ok.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
ne zosto si mi kontradiktorna vagjas drzavjanstvo preku ambasada vo makedonija,a zivees vo bugarija ili ne.zosto ako ne zivees tamu nema osnov preku naturalizacija da dobie drzavjanstvo.treba da zivees pet godini tamu i normalno da prikazes deka pridonesuvas nesto za drzavata.5 godini bez prekin ako ne se lazam taka e vo zakonot.ti pozeluvam sve da ispadne ok.
Vadam preku ambasada zaradi toa sto vo Sofija ke trebase termin da cekam poveke od godina togas a vo ambasadata samo 6 meseci cekav termin[DOUBLEPOST=1504893708][/DOUBLEPOST]Vo sekoj slucaj dokumenti morase da se vadat vo skopje pa doaganjeto bese neizbezno od koja strana i da poglednes

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
nesto nadvor od temava.slusnav deka mozelo da se izvadi rabotna viza preku magarska za edna godina kostala okolu 2000 evra.dali ima nekoj informacija i kolku ima vo ova vistina.

D

Drexel

Гостин
Само вака да прашам ако натурализираш така со седење 5 години во бугарија, дали преку тој начин на натурализација мора да се откажеш од македонско државјанство? Не сум запознаен како оди преку тој пат

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Vadam preku ambasada zaradi toa sto vo Sofija ke trebase termin da cekam poveke od godina togas a vo ambasadata samo 6 meseci cekav termin[DOUBLEPOST=1504893708][/DOUBLEPOST]Vo sekoj slucaj dokumenti morase da se vadat vo skopje pa doaganjeto bese neizbezno od koja strana i da poglednes
ako ne zivees tamu preku 5 godini i ako ne pidonesuvas kon drzavata nemozes da se nadevas na drzavjanstvo.toe treba da rabotis tamu i da ti vrvi plata niz bugarskite banki,da plakas trosoci i danoci.[DOUBLEPOST=1504894618][/DOUBLEPOST]
Само вака да прашам ако натурализираш така со седење 5 години во бугарија, дали преку тој начин на натурализација мора да се откажеш од македонско државјанство? Не сум запознаен како оди преку тој пат
mora da se otkazis ako odis preku naturalizacija toa sigurno.i ne samo toa trba da imas dokumenti deka moze sam da se izdrzavas.da imas firma ili da rabotis tamu.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ne nemoras da se otkazes ama jas imam zelba da se otkazam :D obratete se vo MVR BG ili ambasadite ke vi dadat tocna informacija ima dosta zaebancii dodeka da dobies prestoj. Opsto jas vazam na forumot za sirenje lagi pa
zatoa instituciite se ke vi objasnat :pipi:

D

Drexel

Гостин
Ne nemoras da se otkazes ama jas imam zelba da se otkazam :D obratete se vo MVR BG ili ambasadite ke vi dadat tocna informacija ima dosta zaebancii dodeka da dobies prestoj. Opsto jas vazam na forumot za sirenje lagi pa
Чувај си ги и двете не знаеш кога ќе затрефи било каде, двојно државјанство претставува повеќе слобода и права за човек

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
ova ti go kazuvam kako proverena informacija moe prijatelce so licna karta i so prestoj tamu(ama samo na hartija) bez da zivee tamu bese odbien za drzavjanstvo po pat na naturalizacija.znaci postojan prestoj ne privremen,a sega ti kako sakas svatime.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom