Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Бугарите си ја одиграа својата историска улога како окупатори на овие простори. Тоа е и потврдено со пресуда во 1947 година од страна на Англија, Франција, САД и Америка и така остана запишано за век и веков во историјата на човештвото.
Со новиот договор бугарија се обврзува за прв пат во својата историја дека ќе биде приателска земја со македонија и македонскиот народ. Да видиме дали тоа потпишаното ќе го испочитуваат.
Вака убаво напупени со договорот кој СДС Заев бриљантно го смисли и потпиша и им отвори врата на суриите бугарски академици, историчари и други кои ќе ни се истурат, со сите пари и буџети од Европа за таа намена, не сум баш многу сигурен дека поддржувачи на Еди Рама , како гледам од вашиот потпис, ќе успеат да ги спасат бедните и неспособни Македонци од тоа да не бидат уште победни и дефинитивно изгубени. Коминтерната одамна ја нема , Русија по строг налог на премиерот бејли е анатемисана и избркана од земјава па незнам за кој стап ќе можеме да се фатиме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Вака убаво напупени со договорот кој СДС Заев бриљантно го смисли и потпиша и им отвори врата на суриите бугарски академици, историчари и други кои ќе ни се истурат, со сите пари и буџети од Европа за таа намена, не сум баш многу сигурен дека поддржувачи на Еди Рама , како гледам од вашиот потпис, ќе успеат да ги спасат бедните и неспособни Македонци од тоа да не бидат уште победни и дефинитивно изгубени. Коминтерната одамна ја нема , Русија по строг налог на премиерот бејли е анатемисана и избркана од земјава па незнам за кој стап ќе можеме да се фатиме.
Дај да видиме по кој член на договор им се “твори врата на суриите бугарски академици, историчари и други кои ќе ни се истурат“

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
дпмне се тотално изгубени, претаат како риба на суво. Уште малку и ќе им ги скратат маките.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ова се конструкции кои не се во ред да се поврзуваат со цел некого да обвиниш за нечија смрт.
Директорката на Фондот за здравство Маја Парнаџиева – Змејкова и првиот човек во здравството Никола Тодоров тврдат дека на документите ја немало назнаката „итност“ и вината ја префрлаат на лекарите.

Но, ваквите тврдења ги побива медицинската документација на која јасно пишува дека лекарскиот конзилиум дури трипати се изјаснил оти девојчето под итно треба да замине на лекување во странство. Дел од лекарите коментираат дека нејзиниот живот можел да се спаси, само ако се реагирало навреме. Според нив, искривениот ’рбет постојано ја притискал на срцето, а кардиоваскуларните и белодробните инфекции што можела да ги добие, само дополнително би ја влошиле состојбата. Тие, од медицински аспект, тврдат дека, ако лекарските комисии и надлежните институции сериозно си ја сфателе работата, до ваков исход сигурно немало да дојде. Тамара, во долгиот период додека чекала одобрение од комисиите, нејзиниот рбет се повеќе се искривувал, со што таа станува жртва на „болниот“ здравствен систем.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.484
Oд учебната 2006 до учебна 2017, број на основци во Македонија се намалил за 43.000 деца
За 11 години тоа се 1720 паралелки со по 25 ученици кои веќе ги нема.
Еден од показателите дека постоеше масовен одлив на населението во Македонија во последните 10 години
Ti se kladam na što sakaš deka ovoj trend ke prodolži...duri i so pojako tempo

Kako trgnale ovie.....vladata i avionski karti ke im kupuva za beganje

Prv pat vo nekrizno vreme imame pad na industriskoto proizvodstvo. Izgleda deka e točna špekulacijata( na 2-3 pati ja spomna i Aneta od 24 Vesti Tv) deka do krajot na godinata golemu se šansite zemhava da vlezi vo recesija

I 500 evra plata i povisok standard i sve če vidime...ama u piz.u matetinu izgleda

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
дпмне се тотално изгубени, претаат како риба на суво. Уште малку и ќе им ги скратат маките.
Не ми е јасно што уствари бранат??
Ги видовме болниците какви се, слушавме во бомбите се и сешто, какви ли се не одвратни дела направи ова криминално здружение кое ја окупираше оваа партија.
По логично е да се обратат кај реформаторите на партијата и да го отерат злото кое што ја снајде оваа напатена држава.
Пастирот зборува за некое предавство од СДСМ, а го нема никаде да излезе јавно да прикаже факти.
Само тонат во глупостите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тебе би требало да ти е срам да излезеш пред Македонци. Ти за нив тврдиш дека се бедни и неспособни а ги величаш Македонските крвници и окупатори.
Па погледај ги нашите резултати и сам заклучи колку сме способни. Ако сакаш да се лажеме, да се лажеме.
Не величам јас окупатори, каде го има тоа? Ти укажав дека партиската директива од пред 70+ години е променета и нема веќе „Бугаре треба мрзети“. Напротив, сега треба да сме „едното“. Тоа не го измислив јас, туку „твоите“.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Па погледај ги нашите резултати и сам заклучи колку сме способни. Ако сакаш да се лажеме, да се лажеме.
Не величам јас окупатори, каде го има тоа? Ти укажав дека партиската директива од пред 70+ години е променета и нема веќе „Бугаре треба мрзети“. Напротив, сега треба да сме „едното“. Тоа не го измислив јас, туку „твоите“.
Ако имало некое предавство во тој договр , зошто пастирот не излезе и не прикаже факти?
Секогаш збори за некое предавство , а никогаш нема излезено со конкретни факти да докаже дека стварно станува збор за предавство, дури и кога беше премиер и кога институциите беа служба за него?
Зошто?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Дај да видиме по кој член на договор им се “твори врата на суриите бугарски академици, историчари и други кои ќе ни се истурат“
Уште сакаш цитати? И мене ми бараше. Па пишува во „договорот“. Не е книга, лесно се наоѓа. Ти твдеше дека не се откажуваме од македонското малцинство во БГ, а во „договорот“ убаво и експлицитно (јасно) е наведено тоа, во друга форма.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Бугарите одиграа историска неприателска улога во историјата и тоа секогаш ќе остани запишано, масовни зверства правени овде во период на прва и втора светска војна, неприателства и зверства правени врз Македонци во Бугарија после втора светска војна. Дури од скора бугарија почна полека да го менува ставот шо резултиаше и со потпишување на договорот каде се признава Македонија и Македонскиот народ и јазик.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако имало некое предавство во тој договр , зошто пастирот не излезе и не прикаже факти?
Секогаш збори за некое предавство , а никогаш нема излезено со конкретни факти да докаже дека стварно станува збор за предавство, дури и кога беше премиер и кога институциите беа служба за него?
Зошто?
Каков е овој начин на дискусија... „зошто пастирот, зошто едикојси, ....?“
Јас не сум ни пастирот, ни кој и да е политичар. Можам да ти одговорам во мое име. Од каде да знам „зошто пастирот“? Договорот повлекува забрана да се грижиме за македонското малцинство во Бугарија, кое и без тоа се обезличува. Не е тоа предавство?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ti se kladam na što sakaš deka ovoj trend ke prodolži...duri i so pojako tempo

Kako trgnale ovie.....vladata i avionski karti ke im kupuva za beganje

Prv pat vo nekrizno vreme imame pad na industriskoto proizvodstvo. Izgleda deka e točna špekulacijata( na 2-3 pati ja spomna i Aneta od 24 Vesti Tv) deka do krajot na godinata golemu se šansite zemhava da vlezi vo recesija

I 500 evra plata i povisok standard i sve če vidime...ama u piz.u matetinu izgleda
земјата ако влези во рецесија ќе влези ради со години нагомилани проблеми, промашени инвестииции, украдени пари, запустување на виталните сегменти на државата.
Ова власт ја затекна таквата состојба, сега е потребно полека да се вратат во живот институциите да се изфради ново општество и модерна правна демократска држава.[DOUBLEPOST=1504099320][/DOUBLEPOST]
Каков е овој начин на дискусија... „зошто пастирот, зошто едикојси, ....?“
Јас не сум ни пастирот, ни кој и да е политичар. Можам да ти одговорам во мое име. Од каде да знам „зошто пастирот“? Договорот повлекува забрана да се грижиме за македонското малцинство во Бугарија, кое и без тоа се обезличува. Не е тоа предавство?
Ти шо велиш колку Македонци живеат во бугарија?[DOUBLEPOST=1504099355][/DOUBLEPOST]
Уште сакаш цитати? И мене ми бараше. Па пишува во „договорот“. Не е книга, лесно се наоѓа. Ти твдеше дека не се откажуваме од македонското малцинство во БГ, а во „договорот“ убаво и експлицитно (јасно) е наведено тоа, во друга форма.
Дај да видиме по кој член на договор им се “отвори врата на суриите бугарски академици, историчари и други кои ќе ни се истурат“

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Бугарите одиграа историска неприателска улога во историјата и тоа секогаш ќе остани запишано, масовни зверства правени овде во период на прва и втора светска војна, неприателства и зверства правени врз Македонци во Бугарија после втора светска војна. Дури од скора бугарија почна полека да го менува ставот шо резултиаше и со потпишување на договорот каде се признава Македонија и Македонскиот народ и јазик.
Е сега масовни ѕверства... Не е баш масовни ѕверства. Има убиства, точно. Има и депортација на Евреите од Македонија, ама нема масовни стрелања (при тоа мислам на десетици, стотици..)

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Договорот е потпишан за добрососедски односи со Бугарија.
Убаво ти кажа Заев дека нема потреба да тераме војна со комшииве.
И Германија и Франција имаат војувано низ историјата, па гледај кај се тие а ние кај сме.
Македонија треба да се ориентира кон земјите што се членки на ЕУ, а не обратно.
Не станува збор за никакво предавство пошто нема никакви факти дека е предавство.

sap

Член од
15 август 2017
Мислења
128
Поени од реакции
20
Нема потреба од "членување ". Во ниеден член на никаков договорен или обичаен документ не е напишано дека нашата национална телевизија треба детално и долго да известува, со цитирање градоначалници,политичари и обични жртви за поплавите и штетите од ураган во Тексас, па не флудира до без свест со тоа. Затоа за очекување е само интензитетот на бугарското стампедо за просветлување на заблудените македонски бугарите од македонската зандана.Бугарите се познати по тоа што подадениот прст ти го корнат со се раката од рамо.Неколкукратно докажале до сега.Исто и дека многу лесно се договараат со албанците и грците,па и со србите и тоа секогаш на наша Македонска штета.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom