Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Кaкo мoже oвa?Еден грујo испрaтивме друг дoведoвме...Немa игли и инфузии a oвoј чoбaнoв стaвa тaбли нoви.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кaкo мoже oвa?Еден грујo испрaтивме друг дoведoвме...Немa игли и инфузии a oвoј чoбaнoв стaвa тaбли нoви.
Така е. Само разликата е што тој првиот беше 11 години на власт а другиов 3 месеци. Од првиот се сликите во Штип од вториот таблата.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Така е. Само разликата е што тој првиот беше 11 години на власт а другиов 3 месеци. Од првиот се сликите во Штип од вториот таблата.
Дaли ке ни се врaти дoвербaтa вo институциите oткaкo вмрo не клекнa нa кoленa,кoгa тaму нa клиникa немaaт дoвoлнo сaпун и тoaлет a се фaтијa нoвите првo тaблите дa ги сменaт? И у мoментoв дoдекa млaтиме прaзнa слaмa тукa нa фoрумoв тaму некoј немa сaпун рaце дa измие.Зaштo имaше пoтребa oд тaблите дa се пoчне кoгa имa 100 пaти пoвaжни рaбoти зa средувaње?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ама сеад кочан, ама тендерите...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
А новиов клинички во Штип се гради 9 години? Бидејќи условите во болницата во Штип се 9 години такви.
Недај боже да е вистинита информацијата дека денес во Охрид умрело уште едно дете од 2 години....а три дена го лечеле со инфузии и го пуштале дома....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.609
Поени од реакции
35.459
Ама ова ти беше вмро криминално или сдс обвинително специјално "ама"?
Ист ташак... Ама, ама некој се прави наудрен. ;)
#двојниаршини #негледамнеслушам

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Недај боже да е вистинита информацијата дека денес во Охрид умрело уште едно дете од 2 години....а три дена го лечеле со инфузии и го пуштале дома....
Дај Боже да не е вистина.

На мене ми даваа инфузии цела недела, мислеа дека имам стомачен вирус, и баш ноќта помеѓу Велика сабота и Велигден завршив на операција кога ми открија загноено слепо црево, а ова беше пред 20 години, единствено не помнам дали лекарот кој ме оперираше, или мојот матичен лекар предложи операција сомневајќи се во загноено слепо црево, кој и да беше, му го должам животот.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас друго те прашав. Ти рече "кој ја поправа старата куќа додека му се гради нова." Јас те прашувам дали Клиничкиот во Штип се гради 9 години? Што ми збориш за Охрид сега, биди маж и одговори на прашањето.
Дали Клиничкиот во Штип се гради 9 години?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не тролајте многу...вакви се условите во сите болници во Македонија.
А за Штип се фативте каде се гради целосно нов клинички центар................зошто не отиде министерот да ја види градбата. Лично сум ја видел, иако малку споро оди..но се гради
Која будала додека гради нова куќа ги премалтерисува ѕидовите од старата????????

:lolzz::lolzz:

Па нели во топ 10 држави бевме и во здравството. Од каде сеа вакви условите во сите болници?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
И сите оние компании кои пропаднаа во 1990-те години и илјадниците работници кои останаа без работа, се најобични муабети и трачеви ?

Ако е така, тогаш ги има десетици илјадници дежурни будали кои со децении бараат правда за криминални дела кои не се случиле.
Mинатата власт беше избрана врз тоа дека предходните правеле криминали.
И 10 години имале на увид сите договори сите стечаи сите трансформаци
Колку од тие криминали од 90 сетите се процесуирани?

Имаме ли обвиненија и судски разрешници на тие случаеви или како шо велам јас, сме на трач муабети[DOUBLEPOST=1503844606][/DOUBLEPOST]
Во право си, овие од СДСМ се спечалија со штедење, место 2 ѓевречиња, по едно ѓеврече си купуваа за појадок...
Никој не му е крив на народот што не знае да штеди...
ВМРО е една од најбогатите партии во Европа. Ако е за штедење, кај нив треба да се угледаме, ни јадеа ни вода пијеа, сите испиени и жолти во лицата како фрески, од аскетски живот за да создадат пардија со десетици милијарди евра капитал.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
ВМРО е една од најбогатите партии во Европа. Ако е за штедење, кај нив треба да се угледаме, ни јадеа ни вода пијеа, сите испиени и жолти во лицата како фрески, од аскетски живот за да создадат пардија со десетици милијарди евра капитал.
Пошто многу пати досега на форумот некој член го користи ова како факт но без никаква поткрепа од каде извлекол таков заклучок, си велам ете ти ке го скршиш мразот. Може да приложиш некој докумен, било што од конзервативната партија на Британија за да можеме да направиме споредба. И конзервативната партија на Британија припаѓа на Европа па според ова ти што го тврдиш по богатство би требало да се тука некаде. Е па бујрум некоја бројка да видиме, те бива тебе со бројки, статистики и такви работи.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.486
Јас друго те прашав. Ти рече "кој ја поправа старата куќа додека му се гради нова." Јас те прашувам дали Клиничкиот во Штип се гради 9 години? Што ми збориш за Охрид сега, биди маж и одговори на прашањето.
Дали Клиничкиот во Штип се гради 9 години?
Da...se gradi mnogu godini...neznam točno kolku..no se gradi prv pat nova bolnica posle 50 godini

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Mинатата власт беше избрана врз тоа дека предходните правеле криминали.
И 10 години имале на увид сите договори сите стечаи сите трансформаци
Колку од тие криминали од 90 сетите се процесуирани?

Имаме ли обвиненија и судски разрешници на тие случаеви или како шо велам јас, сме на трач муабети
Е па по таа логика и твоите тврдења дека актуелната влада ги извадила на виделина криминалите кои ја упропастиле државата и ја донеле до раб на пропаста не држат вода, бидејќи сеуште нема ниту една судска пресуда, а како што знаеме, сите се невини додека не се докаже спротивното.

До тогаш - додека не се донесе правосилна и неоспорлива судска пресуда - и твоите тврдења за криминалите извадени на виделина се сведуваат на трач муабети.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Е па по таа логика и твоите тврдења дека актуелната влада ги извадила на виделина криминалите кои ја упропастиле државата и ја донеле до раб на пропаста не држат вода, бидејќи сеуште нема ниту една судска пресуда, а како што знаеме, сите се невини додека не се докаже спротивното.

До тогаш - додека не се донесе правосилна и неоспорлива судска пресуда - и твоите тврдења за криминалите извадени на виделина се сведуваат на трач муабети.
Точно така затоа и фирмата на Кочан нема за сега никакви препреки да добива тендери[DOUBLEPOST=1503846312][/DOUBLEPOST]
Пошто многу пати досега на форумот некој член го користи ова како факт но без никаква поткрепа од каде извлекол таков заклучок, си велам ете ти ке го скршиш мразот. Може да приложиш некој докумен, било што од конзервативната партија на Британија за да можеме да направиме споредба. И конзервативната партија на Британија припаѓа на Европа па според ова ти што го тврдиш по богатство би требало да се тука некаде. Е па бујрум некоја бројка да видиме, те бива тебе со бројки, статистики и такви работи.
The total market value of the portfolio is estimated at 60 million euros, SCOOP said, adding that only the new party headquarters in Skopje alone cost some 40 million euros.

This puts VMRO DPMNE, in wealth terms, way ahead of the Centre Party in Sweden whose property is estimated at 53 million euros and Angela Merkel's Christian Democratic Union, CDU, in Germany, which owns property worth some 50 million euros. The UK's main opposition Labour Party owns property worth only 9 million pounds.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.267
Точно така затоа и фирмата на Кочан нема за сега никакви препреки да добива тендери[DOUBLEPOST=1503846312][/DOUBLEPOST]

The total market value of the portfolio is estimated at 60 million euros, SCOOP said, adding that only the new party headquarters in Skopje alone cost some 40 million euros.

This puts VMRO DPMNE, in wealth terms, way ahead of the Centre Party in Sweden whose property is estimated at 53 million euros and Angela Merkel's Christian Democratic Union, CDU, in Germany, which owns property worth some 50 million euros. The UK's main opposition Labour Party owns property worth only 9 million pounds.
Линк ако можи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom