Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Нападот на 27 април беше обид за одбрана од пучот кој го извршија одреден број на пратеници. Треба да ги одликуваат за тоа, не да ги апсат. Овие кои извршија незаконски преврат во Собранието треба да лежат в затвор. За тоа и смртни казни некаде постојат.
Кој црн пуч го организирало Парламентарното мнозинство? Формирање Влада?

Ќе бидат изгледа одликувани ликовине што влегоа во Собрание со државен одмор во Шутка/Идризово.
Види ти како добар познавач на Уставот, законите и прописите колкава е наградата за Државен удар. Таман коа ќе им кажеш, објасни им оти они ќе лежат во затвор дур мангине од партија им ги прцкаат жените.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Пучистите ја запоседнаа власта, а тоа во некои држави во светот се казнува со смртна казна. Затоа, оние кои се бореа за правниот поредок на државата треба да се амнестираат, во најмала рака.
Ама, ти си на ниско ниво на интелиганција за да го разбереш тоа. Со факултет во Скопје да земаш 12,000 денари... тоа е да се самоубиеш. Само некои пцовки како од „наниско качество“ да си. А може и си.
Море мрш у пичку матер.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ти пишуваш басни. Ако некој крши деловник и закон, треба да се постапи согласно законите и деловниците. АКО КРШИ... Не сум баш сигурен во тоа.
Ама тоа не значи дека институциите треба да се избираат на нелегален начин. Една нелегалност не оправдува друга.[DOUBLEPOST=1503667361][/DOUBLEPOST]
Кој црн пуч го организирало Парламентарното мнозинство? Формирање Влада?
Претседател на Собрание.
Ама не се мешај, те молам. Не си дораснат да разговараш. Оди в градинка и таму дискутирај со децата.[DOUBLEPOST=1503667479][/DOUBLEPOST]
Море мрш у пичку матер.
Да ти ја покачам платата...? ;) Тогаш ќе можеш и „у фатер“. ;)
Слушај, не најде ли уште некое директорско место? Капацитетот ти е „таман“.

V

viktora

Гостин
Не е точно.[DOUBLEPOST=1503666508][/DOUBLEPOST]
А како треба да растат примањата? Со наредба на владата? Со закон?
Заев вети плата од 500€.А како ќе видиме.[DOUBLEPOST=1503667751][/DOUBLEPOST]
Рек Битола од секогаш заринкувал сред сезона.Не е од вчера.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ти пишуваш басни. Ако некој крши деловник и закон, треба да се постапи согласно законите и деловниците. АКО КРШИ... Не сум баш сигурен во тоа.
Ама тоа не значи дека институциите треба да се избираат на нелегален начин. Една нелегалност не оправдува друга.[DOUBLEPOST=1503667361][/DOUBLEPOST]
Претседател на Собрание.
Ама не се мешај, те молам. Не си дораснат да разговараш. Оди в градинка и таму дискутирај со децата.[DOUBLEPOST=1503667479][/DOUBLEPOST]
Да ти ја покачам платата...? ;) Тогаш ќе можеш и „у фатер“. ;)
Слушај, не најде ли уште некое директорско место? Капацитетот ти е „таман“.
Прашај дома ќе ти кажат што работам.

Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Абре дечки, сега ги гледав по TV Макрон и Борисов. Та тоа шчо наjпрво Борисов рече, дека бил премногу заблагодарен на Макрон, дека овоj му го подржал ставот по Македониja. Да ги прашаме специалците по Теориja на заговор, за коj став ке се речи?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Дрвата можеби биле 1000-1500 во 96 но никогаш не виле во 2006г,цел живот се греам на дрва.Каде најде дрва за 4000?Имаш кај Усје складишта за дрва Даб 3500 Бука 3300.Пред недела земав..
ти можеш и од дрвокрадци да земеш. Цените ба толку па и снема дрва. 2015 се качи до 4000. имаше и тема овде за цената како скокна последните години. Значи не ти пречело на стандардот што од 2.4 денари струјата денеска е 5.57, дрвата се двојно зголемени, а ефтината ја укина владата на РМ, што цената на храната отиде до небо заради енормниот увоз, туку сега не ти вршело работа што имало ефтина само по 2 часа. Ами сега иде зима. Два часа за 20 денови се најмалку 400 киловати месечно, ако се приклучат само шпорет, бојлер, машина за перење, бојлерче. На ефтина е 1100, на скапа 2200 денари. Минимум 1100 денари се 5% од просечната плата. Ами радиодифузна, ами не сметаме дека цените на лековите требаше да се качат од Тодорофф, сите производи и услуги неколкупати се качија. Полека малку со стандардот. Ни го рушеа 11 години, ти сакаш да се врати како пред 2006 за неколку месеци? Сакаш стандард, а не ти е битна заштедата од 1000 денари.
За цената ги обвинуваш ЕВН, а не владата која диктираше се во државава. Елем и мепсо учествуваат 60% во цената, истата ја регулира владино тело на РМ.
енергетската зависност од околу 43% во 2005 и 2006 е зголемена на 52% во 2015. Или домашното производство од 6200 GWh во 2006 е намалено на 4650 во 2015Gwh. Секогаш другите ни се виновни.

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Претседател на Собрание.
Ама не се мешај, те молам. Не си дораснат да разговараш. Оди в градинка и таму дискутирај со децата.
Да не погодив некој нерв? Некако ко да ти засмета муабетов од погоре.:(

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Пучистите ја запоседнаа власта, а тоа во некои држави во светот се казнува со смртна казна. Затоа, оние кои се бореа за правниот поредок на државата треба да се амнестираат, во најмала рака.
Ама, ти си на ниско ниво на интелиганција за да го разбереш тоа. Со факултет во Скопје да земаш 12,000 денари... тоа е да се самоубиеш. Само некои пцовки како од „наниско качество“ да си. А може и си.
Ѓоле нешто си ми врло веома нервозан? Човек да помисли дека си некако и лично засегнат од "пучот" и од акциите на Ќосињата...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да не погодив некој нерв? Некако ко да ти засмета муабетов од погоре.:(
Па кај тераш... влада... Се знае што беше на дневен ред. Влада после беше. Погоди нерв. Мене ме има на снимките. Кубам, тепам... се правам. И очекувам пензија да ми дадат. „Борачка“.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Заев вети плата од 500€.А како ќе видиме.[DOUBLEPOST=1503667751][/DOUBLEPOST]
Рек Битола од секогаш заринкувал сред сезона.Не е од вчера.
за 10 години и над милијарда евра шо дадоа за увоз на прескапа струја, ќе направеа 4 хидроцентрали

P

psychostasia

Гостин
Па кај тераш... влада... Се знае што беше на дневен ред. Влада после беше. Погоди нерв. Мене ме има на снимките. Кубам, тепам... се правам. И очекувам пензија да ми дадат. „Борачка“.
И награда Златен Грујо ќе ти доделат.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Дур ти чекаш "боречка" пензија на Бетменот му дале "фина" плата во Центар за Комуникации на ВеМеРо. Да не почнеме што добиле изминатава деценија битангине за кои си се борел.:D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Мене ме чуди како не ти се смачи да бидеш главен предмет на заебанција овде?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom