Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.608
Поени од реакции
35.449
И тоа два пати на преса ја поминале за сигурно, да не куртули нешто, тип топ системот коа бил набавен 80 милиони долари, за тебе играчка пари газда се, знам.
Која точно е приказната за ова?
Не разбирам, пошто за уништување докази е доволно да се уништат записите. Зошто опремата да се уништува, за некој утре да прашува каде е?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Ти ептен глуп чоек си бил бе Владе.

Зошто? Затоа што во таа опрема има нешто што се вика ЛОГ, ете затоа. Имаш претстава што е тоа?

Што им била целта бе :D

Ништо бе Владе, нема цел. Онака Мијалков се разбудил едно сабајле и му текнало опремата да ја фрли во отпад и пресова ...
Не бе за глуп туку на паѓаш на глупи финти како мало дете.
Добро ајде вака да пробаме.
Ја уништија опремата? Ќе речиме со сигурност дека ја уништија. Парче ја направија. Од неа штравче неможе да се препознае не пак друго. Се сложуваме до толку околу ова?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Не бе за глуп туку на паѓаш на глупи финти како мало дете.
Добро ајде вака да пробаме.
Ја уништија опремата? Ќе речиме со сигурност дека ја уништија. Парче ја направија. Од неа штравче неможе да се препознае не пак друго. Се сложуваме до толку околу ова?
Ја уништија атоа што во таа опрема имаше еден куп ЛОГОВИ ДОКАЗЕН МАТЕРИЈАЛ за сите гомна што ги правеле. Тој лог се вади и е доказен материјал.. ЛОГ .. Јасно ти е сега зошто парче ја направија?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Ја уништија атоа што во таа опрема имаше еден куп ЛОГОВИ ДОКАЗЕН МАТЕРИЈАЛ за сите гомна што ги правеле. Тој лог се вади и е доказен материјал.. ЛОГ .. Јасно ти е сега зошто парче ја направија?
Добро ја уништија и парче ја направија. За тоа се сложивме. Уништени се логови и незнам што таму.
И? Готово завршија работа? Немат гајле повеќе од кога ја уништија опремата? Можат рајат да спијат?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Добро ја уништија и парче ја направија. За тоа се сложивме. Уништени се логови и незнам што таму.
И? Готово завршија работа? Немат гајле повеќе од кога ја уништија опремата? Можат рајат да спијат?
Кур ме боли дали можат да спијат или не. Битно лог нема разбираш? За лог павиме муабет, ако воопшто знајш што е тоа

S

silmarillion

Гостин
Тука си бил бе? Ајде да не немаш видено па да ти го повторам прашањето од сабајлето.
Извини сум те промашил незнам на што конкретно мислиш, али сум се откажал од слободно време и џаболебарење по кафани. Да не мислеше на нешто друго?[DOUBLEPOST=1503438179][/DOUBLEPOST]
Тука си бил бе? Ајде да не немаш видено па да ти го повторам прашањето од сабајлето.
Извини сум те промашил незнам на што конкретно мислиш, али сум се откажал од слободно време и џаболебарење по кафани. Да не мислеше на нешто друго?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Кур ме боли дали можат да спијат или не. Битно лог нема разбираш? За лог павиме муабет, ако воопшто знајш што е тоа
Добро де нема лог. И ?[DOUBLEPOST=1503438629][/DOUBLEPOST]
Извини сум те промашил незнам на што конкретно мислиш, али сум се откажал од слободно време и џаболебарење по кафани. Да не мислеше на нешто друго?[DOUBLEPOST=1503438179][/DOUBLEPOST]

Извини сум те промашил незнам на што конкретно мислиш, али сум се откажал од слободно време и џаболебарење по кафани. Да не мислеше на нешто друго?
Па да.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
После ваков наслов, повеќе од јасно е дека игранките на Србите се најобичен медиумски циркус на нивниот пастир тазе избран за претседател на Србија.

Не знам за компјутерот на син му на Верушевски, но знам за неговото криминално досие со кое заработи одмор позади затворски решетки, но папата на плавите жолтици го помилува и го качи на авион за Рим откако тате Зоки се закани дека ќе објави разузнавачки податоци од безбедносен карактер за Македонија.

Обиди се ваков блеф да одиграш во САД и нема да ти сервираат чај со полониум како што му направија на Александар Литвиненко во Велика Британија, туку едноставно ќе те снема од лицето на земјата.

Но во Македонија - земјата на чудата - очигледно важат поинакви закони и правила.
Чекaј кoгa ке дoзнaaт прoстaците нa фoрумoв тaте зoки другиoт зoки црпкo штo гo имa уценетo ке биде веселo.Зaмисли кaкo плaчел црпкo кoгa гo принудиле дa ги oбјaви бoмбите

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Е тоа де. Од што мака ја смачкуваја, ја кршеја, ја палеја.
Пази не велам не, дека не е палена, смачкана и кршена. Ама зошто? Што им беше целта. Ако ја искршат запалат и смачкаат, ја потурат со крстена вода мистериозно ќе исчезни како да не постоела?
Зошто толкава медиумска сензација за нешто толку небитно , за нешто што едноставно неможеш да го скриеш па незнам колку пати да ја смачкаш, скршиш, запалиш и потуриш со света течност. Затоа така и ти одговорив и првиот пат кога ме праша. Приказни за мали деца, да има со што да се занимава народот. Пооо виде ја запалија, ја искршија. Мисијата успешна очигледно.[DOUBLEPOST=1503436582][/DOUBLEPOST]
Види што му одговорив на членот над тебе да не се повторувам.

Види вака, на ју тјуб да седниш да глеаш видеа ќе ти стани јасни дека за бришење на хард драјв механички да уништиш треба многу, и пак има шанса да остани трага од податоците, тоа едно, е сеа исто ко шо има инцинератори за хартија по одредени институции, по светот се користат и направи со електро магнетен пулс за спржнување на електроника.

Не знам шо како гмечеле,и колку е вердостојна таа постапка, ама знам дека постои шанса таа опрема да е некаде стационирана и пак да е во употреба, не ми се верува да ја продадат, не им е до тие пари дојдено, како и да е кај нас се е возможно.

Целта им било да се уништат материјални докази и да не може евентуално да се поврзат снимките со та опрема како извор на истите, една главоболка помалку веројатно, не знам.

Куп пари изгубени, нарушена приватност, уништени животи, незамисливо е што се можеш да реалзираш со такви информации, така да од вакви работи многу мал број на луѓе се добитни...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Види вака, на ју тјуб да седниш да глеаш видеа ќе ти стани јасни дека за бришење на хард драјв механички да уништиш треба многу, и пак има шанса да остани трага од податоците, тоа едно, е сеа исто ко шо има инцинератори за хартија по одредени институции, по светот се користат и направи со електро магнетен пулс за спржнување на електроника.

Не знам шо како гмечеле,и колку е вердостојна таа постапка, ама знам дека постои шанса таа опрема да е некаде стационирана и пак да е во употреба, не ми се верува да ја продадат, не им е до тие пари дојдено, како и да е кај нас се е возможно.

Целта им било да се уништат материјални докази и да не може евентуално да се поврзат снимките со та опрема како извор на истите, една главоболка помалку веројатно, не знам.

Куп пари изгубени, нарушена приватност, уништени животи, незамисливо е што се можеш да реалзираш со такви информации, така да од вакви работи многу мал број на луѓе се добитни...
Дoпрвa ке се уништувaaт живoти,веке имa oд снимките дoјденo вo пoгрешни рaце уште гoдини ке се уценувaaт луге и уништувaaт живoти

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Дoпрвa ке се уништувaaт живoти,веке имa oд снимките дoјденo вo пoгрешни рaце уште гoдини ке се уценувaaт луге и уништувaaт живoти
Не дека е тоа ненамерно, нешто бакшиш а нешто колатерална штета.

.......................................................................

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.253
Не бе цар, незнам што се семееш ко зелен.
Убаво те прашувам. Опремата уништена , нема логови готово крај.
И толку? Никој нема да биди осуден? Никој нема да одговара? Немало прислушкување? Немало опрема ? Сега можат за курот да му се фатат на Мијалков? Тоа сакаш цело време да ми го кажиш ?
Ако е така тогаш тебе што ти останува друго освен тука на форумот да напишеш уште еден милион пати дека ја уништиле опремата? Ке смениш нешто?
Ако не е така и ако уништувањето на опремата нема на никој да му помогни и сепак ке завршат во затвор тогаш која е поенатат што ја уништиле опремата и логовите и од тоа направија некаква сензација освем народот да има со што да се занимава и да тепа време.
И сега кое ке биди?
Има врска или нема што ја уништиле опремата?[DOUBLEPOST=1503441069][/DOUBLEPOST]
Добро де , ете ќе речиме дека тоа им било целта.
И успеаја во намерите вака според тебе ?
Мисијата успешна ?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.316
Поени од реакции
15.485
Кога доживеавме надворешни луѓе да влегуваат кај опремата...и да се бара опремата како доказ на суд......не заслужуваме ни едните ни другите повеќе од ова што го имаме. И ова ни е многу

Сегде во светот овие работи се решаваат тајно...најчест со преки суд на тие што работеле спротивно на интересите на државата(овде несакам да правам инсинуации кој работел спротивно на интересот на државата)

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Кога доживеавме надворешни луѓе да влегуваат кај опремата...
Така е, требаше само Мијалков да се остави таму. Нема што друго ОВЛАСТЕНО лице за таа опрема да влегува таму

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom