Немам мака јас, само се обидувам да ти објаснам дека секуларизам не е исто што и атеизам или анти-религиски став.
И каква врска има тоа со секојдневните пиздарии кои се прават на основ на религија, раса и националност? Види, се додека човештвото не прифати дека мерливо е личното достигнување, а не дека ја сум белец, црнец, европјанин, ЕУ, Амер па со тоа сум над другиот, светот ќе биде мизерно место за живеење и ќе тапка у место. Се додека едните форсираат supremacy а другите као угнетени на сила ја форсираат нивната страна и култура, ништо не праиме. Глеај на европјаните како им се удара од глава таа нивна дискриминација као шо те ебам ја сум роден тука и ја имам предност у све од тебе. Тоа што сум задњи џибер у мое општество е небитно, битно сум роден германец , пример. А ти од Македонија, васпитан образуван спремен да придонесеш поише од него. Али само ради локацијата на твоето раѓање во некока териториј бранета со војска наречена држава по ново, ти неможеш да бидеш еднаков со сите. Дали глеаш кој тип на луѓе се борат за задржување на државите нациите религијата? Тие што немаат со што друго да отскокнат од рестото народ. Лузерите, пропаднатите животи, мизериите. Е таквите едвај чекаат некоја религиска војна или етничка за им добие животот смисла. И на форум ги имаш.