Game of Thrones

Член од
10 мај 2009
Мислења
1.880
Поени од реакции
1.990
Гендри не би требало да загине. Конечно после толку време го најдоа за одма да умре у наредна епизода? Оваа сезона барем не е таква, стандарт ГОТ да не речам :)

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Малце контоверзно, нека оди во спојлер (не е спојлер).

[DOUBLEPOST=1502834026][/DOUBLEPOST]
Гендри не би требало да загине. Конечно после толку време го најдоа за одма да умре у наредна епизода? Оваа сезона барем не е таква, стандарт ГОТ да не речам :)
Ќе се жртвува за Џон да избега, или тој, или Џора.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
Ја мислам дека некој од овие осумина што отидоа позади ѕидот, ќе биде фатен/допрен/убиен и ќе се претвори во white walker, и останатите седум ќе го донесат токму тој во кингс лендинг. Како? Ебеш ми матер. Ама ете, си праам бајрам на мозокот.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Варис му рече на Тирон да ја исконтролира на Дани.

Тирон презентираше глупа идеја, Џон прифати, Дани прифати и излезе од тој нејзин on fire mode што го имаше.

Нема ни да фатат, нема ни да донесат, нема ни да прифати Серси нешто и да го донесат.

Важно е што Дани не им еба матер на сите во една епизода.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.384
Поени од реакции
23.213
Или да имало змејови во негово време. Или white walkers.
На Регар не му требаа ниту змејови ниту вајт валкерс да го поништи бракот, баш во негово време немало ниту едно ниту друго.

Абаут Таргеријан инцест :

Now that Jon and Dany seem likely to get together, I’ve seen a lot of people try to work out their exact relation. Well, I got bored and did out the math for you. or I tried to- i’m not 100% sure if it's right. please tell me if i’m wrong.

Usually, parents and full siblings share 50% of their DNA Aunts/uncles, half siblings, and grandparents share 25% Cousins share 12.5%. So Dany and Jon should share 25% of their DNA, right? well, no. Targaryen family trees are a special kind of special. They look more like ladders than trees. Dany’s father and mother, Aerys and Rhaella, were full siblings. So were her grandparents, Jaehaerys and Shaera. You have to go all the way to her great-grandparents, Aegon V (Egg) and Betha Blackwood to find a couple that wasn’t closely related.* Genetically, this makes Dany half Blackwood, a forth Dayne, and a forth Targaryen.
(they were still related, of course. This is Westeros. Just not *closely* related.)
So because of all this incest Rhaegar and Daenerys weren’t just siblings. They were super-siblings. Normal siblings share 50% of their DNA. Rhaegar and Daenerys shared 88%. That’s approaching identical twin level of incest.

This means Jon and Dany share 44% of their DNA. Genetically, they are closer to being full siblings than to being aunt/nephew.

For comparison:

Cersei and Jaime share 56.3% Jon and the Stark kids share 13.3%
Of course, Dany and Jon still are aunt and nephew. But they are also first cousins once removed. And second cousins once removed… and second cousins once removed. Again.
If you want to fully understand how crazy Targaryen incest is, Daenerys’s coefficient of inbreeding is 0.375 (The higher this number, the more inbred the person is)
Alfonso XII of Spain, who basically wins at being like, the most inbred person ever, had a coefficient of only 0.25.

Now think of the original plan: marry Viserys and Daenerys. Their children would have had a coefficient of 0.5. If Craster wanted to match that level of incest, he would have to become immortal and have kids with his daughter-wives an infinite number of times.

tldr: Targaryen incest > all other incest.

Jon and Dany are more related than you think.

Последно уредено:

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Stvarno e leak-nata novata epizoda?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Да, шпанското HBO по грешка ја емитувало цел саат 6та епизода. Прашање на време е кога ќе излезат торенти, најубаво да се затвори темата кога ќе излезат.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
На замунда ја има 1080п

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.384
Поени од реакции
23.213
Епа или никој нека не споилува или па нека се заклучи темата.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.005
Поени од реакции
12.630

Некој погоре го пишал објаснувањето на RR Martin за патувањето на ликовите. Се тоа ок, ама ми смета тоа шо минатите 6 сезони ги влечеа патувањата, имаше ликови на кои заборавивме кај тргнале пошо ќе тргнеа во една сезона, ги глеаш после 2 сезони стигнале, а сеа во една епизода го шетаат цел контитент. 6 сезони билдаа заплет за сеа во 10 епизоди да дадат расплет на сите ликови и на цела приказна. Не може така другари :D

Сеа едно нешто шо не ми е јасно е како планираат да го реализираат овој планов со носење на еден ww на Серси. Нели во визијата на Бран ww беа уџум, преку сто планини летаа тие гавраните дури стигнаа до војската. Сеа као Џон ќе ги пресретне, ќе земе еден од нив, ќе им рече почекајте овде дури одам на другиот крај на континентов за да и докажам на Серси дека постоите и успат да соберам војска за да ве победиме, па ќе се вратам да се пресметаме. И тие ќе му речат ок е брат, ќе те почекаме овде, не се брзај. Тотално ми нема смисла.

Kajgana Shop

На врв Bottom