Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Димовски, кој друг?
Копито копитосано....па ќе напраам куќа у мир негде, а не тука со сељачкине кафичи под нос. Плус сите да го знаат.:facepalm:
Тоа е бе, со опинци у Мерцедес кога ќе влезе некој...

Si gi pomeshal ezerata....toj Ile gradi na veleshko ezero...ne na ohridsko
Sum videl sliki od kukata...i veke e vseliva...ne e ovaa
Не би ме чудело и тука да крева. Или е тој или е Бетменот.

Кога ќе се укине плаќање сметка за нешто што не се користи, ке има нешто зголемување плати нешто дневна тарифа ефтина ке има ли нешто абе ке дојде ли живот? или толку беше од животот нешто многу слабо се лиферува во етерот

Ne e vo red...sprotivno na ustav i zakon(ako misliš za trojazičnata tabla) no tuka e zamkata od albancite......
Na sekoe kršenje na zakonot...albancite tvrdat deka go počituvaat zakonot??????
Kako??????
Pa vo zakonot ima kazneni odredbi i ako treba si plakaat 5000 evra kazna i vikaat deka go počituvaat....
Znači kako bugarite vo vrska so registriranjeto na partijata na makedoncite.....si plakaat kazni i toa za niv e počituvanje na zakon/ preporaka
Не не мислев на употребата на јазиците туку за полицаецот, законите и прописите.
За јазиците е завршена работа и нема што тука многу да се кажи.

Добро бе аман веќе досадни сте ботови едни. Плата 500 евра има ли, радиодифузна укината ли е, животот почна ли. Да ги слушаш и читаш дпневци е вреѓање интелигенција, не знам што мислат дека гледа народот од нив со секојдневните бруки. И после пак бранко ќе е крив. Некни случајно пуштив собраниски канал едвај 15 минути издржав да слушам од јаката „дебата“. Јас искрено го жалам Таљат, поголема казна од тоа да мораш да ги слушаш тие седници не знам дали има.

16 години имале.Малолетници.Да не биле вооружени случајно па да пука кон нив?
Во западна Македонија ги тепаат како магариња не смеат да им вратат а не пиштол да извадат.
Абе и 10 години да имаат. Чим се способни да крадат, да кршат и да се спротиставуваат на апсење тогаш нека си ги сносат последиците за нивните постапки. Мене многу не ми менува ако дома ми влегле малолетници или возрасни арамии и ми направиле се ршум.
За западна Македонија не се замарам многу. Друга држава,други закони. Што сакаат нека си прават таму, нивна работа.[DOUBLEPOST=1502747984][/DOUBLEPOST]
Исто е и во мојот град. Во нашето маало, 80% од становите во зградите се барем еднаш обиени или е пробано да се обие. Но исто ти кажувам проверени информации дека голем дел од сторителите ги фаќаат, а тие се како што и ти кажа, најчесто наркомани, роми, млади лица кои постојано ги повторуваат делата. Се работи за исти групи, ќе ги фатат, ќе одлежи некој месец или некоја година, првата недела кога ќе испадне од затвор одма прави ново кривично дело. Полицијата делува најчесто задоценто, превенитвно никој не делува, тука се сложуваме, иако имаме еден куп полиција исповработено, тренд што очигледно и сега ќе продолжи, нема ноќни патроли, нема превентивни контроли во загрозени зони, нема контроли над „дежурните“ локални багабонти, ништо од тоа. Ама затоа има сообраќајци по пет во патрола, еден те застанува, четири си дремат пред локалната трафика и си грицкаат или си пијуцкаат нешто- ефикасност на нивоу. А улавите моторџии и ноќни тркачи пак никој не ги сопира.
Значи нешто не е во ред со законите и прописите а богами и овластувањата.[DOUBLEPOST=1502748076][/DOUBLEPOST]
Од кај ова правило?
Не е ова правило туку мој став.

Абе и 10 години да имаат. Чим се способни да крадат, да кршат и да се спротиставуваат на апсење тогаш нека си ги сносат последиците за нивните постапки. Мене многу не ми менува ако дома ми влегле малолетници или возрасни арамии и ми направиле се ршум.
За западна Македонија не се замарам многу. Друга држава,други закони. Што сакаат нека си прават таму, нивна работа.
Владе ти си опериран од логика. Последниве страни те читам за овој случај и пробувам да замислам дека ова што го пишуваш не го мислиш. Ти рамниш човечки живот со украдена мастика, не знам како и не сакам да знам како.

Не не мислев на употребата на јазиците туку за полицаецот, законите и прописите.
За јазиците е завршена работа и нема што тука многу да се кажи.
Policaecot vo nikoj slučaj ne smeel da puka....veće gi nabrojav trite slučai koga smee da puka, no vo nikoj slučaj za kražba posebno sega otkako izlegoa informacii deka moźebi ne e ni kražba tuku nešto drugo(ribolov/krivolov)

За западна Македонија не се замарам многу. Друга држава,други закони. Што сакаат нека си прават таму, нивна работа.[DOUBLEPOST=1502747984][/DOUBLEPOST]
Значи нешто не е во ред со законите и прописите а богами и овластувањата.[DOUBLEPOST=1502748076][/DOUBLEPOST]
Не е ова правило туку мој став.

Политизација на институции на системот, како МВР во случајот значи нивна ерозија, а тоа резултира со немање кредибилитет на истите кај граѓаните а тоа е она што се случува моментално. И тоа немање кредибилитет е максимално оправдано.

Pokrenuvanjeto postapka se odnesuvase za ministerstvoto za zdravstvo, ne za mediumite, tuku za doktorite, ako ovoj slucaj navistina se slucil, znaci ime i prezime na devojkata, koi doktori se vo prasanje, i prakanje na istite na disciplinska ili krivicno odgovaranje, ako navistina pogresile i pritoa toa rezultiralo so smrt na devojkata.
Pak, pogresno si me sfatil, ili mozebi jas ne sum se izrazil dovolno jasno.

Za ostanatoto, wow, political manipuliral so brojki ili shpekuliral, konkretno so fantomski glasaci pri neprocisten izbiracki spisok, koj dopolnitelno treba da se sreduva.
Tuka nema ni osnova da odgovaraat za bilo sto, se dur celosno ne se procisti baska toj spisok, spekulacii ke postojat, kako i manipuliranje so brojki, i koga e vo prasanje istiot so tocnost vo momentov ne e mozno da kazes na sto si ...
Ali eve paralela so slucajov so devojkava, koga nikoj ne izleze so fakti, na povrsina izleguvaat spekulaciite i manipulaciite, taka da ako ova ispadne laga, dpmne ne treba da odgovaraat tuku se dolzni da se izvinat na javnosta, zasto nea ja lazele, i utre ako celosno se procisti izbirackiot spisok, i sdsm se dolzni za istoto, nesto sto nit ednite nit drugite nekogas bi go napravile.
Тоа се подразбира ако не пак, но за жал не се применува или многу ретко за да промени нешто. Доктор бил па ке му прогледуваме низ прсти. Дошол пијан на работа, спел на работа, се клецал на работа, убил некој поради лекарска негрижа и после сакаме здравство. Дури не почнат да си сносат одговорност како и сите други, дури не почнат да летаат од работа, да почнат да фучат казни и кривични пријави ништо од муабетот.
За другото не верувам дека Заев или било кој од врвот на СДСМ незнаел дека свесно манипулира и шири лаги и невистини. Колку што памтам на чело на ДИК беше човек од СДСМ , така да и да лупале глупости и списокот да не бил среден пак одговорноста паѓа врз нив или човекот кој го предложиле да ја води таа институција.. Но пак ке речам надвор од умот е дека не знаеле какви лаги и невистини шират. Свесно и совесно манипулирале со јавноста. Исто како и овие и затоа ако треба овие да сносат одговорност за ширење на лажни информации тогаш не гледам причина зошто Заев или врвот на СДСМ би бил исклучен од такво нешто. Или било кој друг медиум или лице. Не за џабе постои една изрека поарно на човек око извадиму отколку муабет. Дури тоа не се среди ке имаме вакви приказни за мали деца пошто никој не сноси одговорност за изнесеното. Секој може да лупа што сака каде сака. Значи или сите да одговараат за тоа или никој,а не вака селективно во зависност на кој му оди во прилог информацијата или изреченото.[DOUBLEPOST=1502749108][/DOUBLEPOST]
Владе ти си опериран од логика. Последниве страни те читам за овој случај и пробувам да замислам дека ова што го пишуваш не го мислиш. Ти рамниш човечки живот со украдена мастика, не знам како и не сакам да знам како.
Ми е гајле што ти мислиш или замислуваш. И да ако се работи за мојата мастика што некој сака да му ја украде или насилно да ми ја земи да очекувам полицијата да си ја заврши својата работа и да ми го заштити мојот приватен имот и своина.
Како сите да заборавите на случката од пред некоја година со украдениот точак и изгубениот човечки живот. Дали и тогаш ќе речевте вака ако полицијата го застрелаше крадецот на лице место или ке речевте абе ајде за еден точак. Е за еден точак загина детето. За еден пишлив точак.
[DOUBLEPOST=1502749187][/DOUBLEPOST]
Policaecot vo nikoj slučaj ne smeel da puka....veće gi nabrojav trite slučai koga smee da puka, no vo nikoj slučaj za kražba posebno sega otkako izlegoa informacii deka moźebi ne e ni kražba tuku nešto drugo(ribolov/krivolov)
Ти нагласив тргни ги настрана законите и прописите. Ги прочитав и првиот пат.
Ако не било ништо не би требало да бегаат туку фино лепо да си застанат и да се легитимираат.[DOUBLEPOST=1502749476][/DOUBLEPOST]
Политизација на институции на системот, како МВР во случајот значи нивна ерозија, а тоа резултира со немање кредибилитет на истите кај граѓаните а тоа е она што се случува моментално. И тоа немање кредибилитет е максимално оправдано.
Тоа значи дека секој може да кради , да крши и да прави што сака оти не му вервал на полицијата?
Ами ко така да ги распуштиме, секако по твое за џабе лебот го јадат.

Последно уредено:
Ama i samata praksa e jasna...smee da se puka ako e nekoj životno zagrozen od napad.....ili se sprečuva ili goni težok kriminal kako ubistvo, atentat, oružana pljačka..

Ретардиран е шо одел у Арачиново да гине, дур тие се ложеле дома пред телевизор и пукале на кантер попалени. Ама кога се 'рчна со фамилијата стана „убиец на жени и деца во име на окупаторска сила“.
Инаку се бореше против пирати во морињата околу Арапски полуостров за пари, пошо останаа без работа и он и жена му.
муфљузи вморонски...шо ќе кажат паметно...
Мoре муфљуз си ти...Нели oвa гoведo нa телевизијa ги пoвикувaше тие штo се бoреше прoтив нив сo збoрoвите aјде брaќa Албaнци зaеднo прoтив режимoт? Кoј е тoј чoвек штo стaнувa брaт сo тие штo мoжеле дa гo зaкoлaт нa делoви сaмo зa гвујo дa пaднел.Мислете сo глaвa мoре мaлoумници

Леле море, на Сител моментално оди некоја емисија за ДПМНЕ во времето на Грујо, цела банда собрана дава интервјуа Грујо, Миле, Горде и остала багра, како зборуваат мислиш највредните, најчесните и најдобрите луѓе кои владееле во државата се. Миле ми е најсмешен, го слушам како паламуди нешто за доброто на народот, за проекти и ми текнува на вреќите и на чаршијата.
Додуша, во тоа време, особено од 2006-2011 година ставрно делуваа и пропагандата им работеше, изгледаа како најмилите и најгрижливи суштества, со тие досадни флоскули, 24/7, економисти, технократи, млади, патриоти, блиски со народ.

Арно ама, друга била вистината...

Тоа значи дека секој може да кради , да крши и да прави што сака оти не му вервал на полицијата?
Ами ко така да ги распуштиме, секако по твое за џабе лебот го јадат.

Не можам никако да сфатам шо врска има твојата реплика со мојот пост?

Како си го преведе тоа шо го напишав дека треба анархија да има или дека некој јаде леб за џабе?

Не можам никако да сфатам шо врска има твојата реплика со мојот пост?

Како си го преведе тоа шо го напишав дека треба анархија да има или дека некој јаде леб за џабе?
Па и јас не те скопчав баш многу каква врска имаше твојата реплика со мојот пост па си реков ајде ке лупнам нешто.[DOUBLEPOST=1502750036][/DOUBLEPOST]
Ama i samata praksa e jasna...smee da se puka ako e nekoj životno zagrozen od napad.....ili se sprečuva ili goni težok kriminal kako ubistvo, atentat, oružana pljačka..
Значи те прашувам што ти мислиш околу тоа. Каков е твојот став. Сигурно го имаш нели?
Остави ти пракса, закони и прописи. Се е тоа менливо. Ти што мислиш , што би направил да имаш одврзани раце или како сметаш дека треба да биди за да биди фер, праведно или што знам јас.
Јас си кажав, око не ми трепнува. Криминалот треба да се сечи превентивно и во корен каков и да биди тој. Мал , голем, среден. За некој 1000 евра се малце, за некој 100 денари се многу.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom