Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Реално би дискутирал за ова со сите што го пљукале предлогот у време на ВМРО и барале оставка и казна за предавниците. Со некој што климал со глава тогаш а денес глуми патриот не гледам причина зашто да се објаснувам или да вадам ставови, освен да се спрдачам со неговото лицемерие. Истиот ќе го лапне ко оџа баклава законот сервиран од неговата партија нареден пат кога ќе дојде на власт.

Конечно, лицемерието на народот е поголем проблем од носење на закон за јазици и избеглици. А се додека второто ни е побитно, ни држава сме ни ништо.

Затоа треба на тука на мадиња и слични копуци да им се затвори приступ.

У стање се да прифатат нуклеарни проби да се вршат врз државава ако тоа им го јават преку КУРир, а ако не „јади гомна до смрт“ - не може така.

http://fokus.mk/saliu-smenet-od-dzs-nov-direktor-e-adnan-dhaferoski/

Немој многу општо. Збориш зошто не ја сменеле Катица, јас ти викам таа не може обвиненија да поднесува веќе. Нејзината работа заврши што значи не треба да ја ставаш во уста веќе. Јавниот обвинител може кога сака и за што сака да поднесува обвиненија, Зврлевски тоа не го прави, мора да е сменет.
А што со обвиненијата према Заев што ги има поднесено Зврлевски? Зарем Заев за се ќе биде амнестиран? Зврлевски е еминентен и искусен професионалец, нема потреба да биде сменет.

А овој Џафероски, гледам голем стручњак.. политиколог. СДСМ има страшен недостаток на кадри за директорскиве позиции. Реееетко некој да е ОК од поставениве.

Програмери се мањак.......и уставници исто.

што беше измишљотина? и законот и стратегијата постоеја, односно се креирани, за време на власта што замина

Во врска со спинот околу законот за јазици на кој се упеца да ти појаснам нешто. Еден ист закон не се носи двапати. Ако веќе бил донесен таков закон истиот сега може да биде само изменет или надополнет. Со оглед на фактот дека јасно и гласно беше кажано ке се носи закон за јазици,значи претходно не бил донесен и се носи по првпат. Сфаќаш?

Закон за јазици е донесен од владата на ВМРО, договорот од Бугарија е продолжен каде шо застана владата на ВМРО...
Да бе „сварно“. Не ми е јасно што се плеткаше Заев да носи нов закон за јазици кога веќе ВМРО ДПМНЕ го донел. И со Бугарија.. што мајка бараше да се става во предавниците на Македонија кога претходно веќе се заврши работата...
А?
Или не ќе е баш така, а? ;)[DOUBLEPOST=1502367731][/DOUBLEPOST]
oд комуњариве и хитлер избега а камоли не сиријци
„Сварно“.. посебно од македонските (кои до 1943 беа 200-300 на број).

@Zarniwoop да не си го удри прстето па неможеш да куцаш на тастатура или скраја да е немаш комуникација со штабот па се најде во тесно? Што конкретно не ти е по кеф ?[DOUBLEPOST=1502367338][/DOUBLEPOST]
Пиче шо не му писниш ако ти држи газот? А ?
Не можам да пишувам во гужва сум, замарам случајни минувачи низ град, им се праам мангуп.
Законот за пушењето не ми чини, законот за јазици не ме интересира, бегалците не ме интересираат се додека само поминуваат од тука, ако почнат да им градат нешто како што е договорено порано тогаш ќе ми смета. Друго не ми текнува шо ми смета, ми смета вработувањето во влада на неписмени. Ако ми текне друго ќе ти пишам, ај сеа поздрав морам да начекам некој клошар за да го замарам.[DOUBLEPOST=1502367804][/DOUBLEPOST]
А што со обвиненијата према Заев што ги има поднесено Зврлевски? Зарем Заев за се ќе биде амнестиран? Зврлевски е еминентен и искусен професионалец, нема потреба да биде сменет.

А овој Џафероски, гледам голем стручњак.. политиколог. СДСМ има страшен недостаток на кадри за директорскиве позиции. Реееетко некој да е ОК од поставениве.
Зврле мора да е сменет бидејќи не направи никаква истрага за 27ми април.

Во врска со спинот околу законот за јазици на кој се упеца да ти појаснам нешто. Еден ист закон не се носи двапати. Ако веќе бил донесен таков закон истиот сега може да биде само изменет или надополнет. Со оглед на фактот дека јасно и гласно беше кажано ке се носи закон за јазици,значи претходно не бил донесен и се носи по првпат. Сфаќаш?
Разбира, ама мора да продолжи да се прави дека не разбира. Партиска агенда.

Не можам да пишувам во гужва сум, замарам случајни минувачи низ град, им се праам мангуп.
Законот за пушењето не ми чини, законот за јазици не ме интересира, бегалците не ме интересираат се додека само поминуваат од тука, ако почнат да им градат нешто како што е договорено порано тогаш ќе ми смета. Друго не ми текнува шо ми смета, ми смета вработувањето во влада на неписмени. Ако ми текне друго ќе ти пишам, ај сеа поздрав морам да начекам некој клошар за да го замарам.[DOUBLEPOST=1502367804][/DOUBLEPOST]
А шо му фали на законот за пушење? Не сум во тек.

Мислам дека ради друго не ти пискат ;)[DOUBLEPOST=1502366010][/DOUBLEPOST]
Како никој не вика. Ете јас викам дека се досега оваа влада што направила е добро и мило ми е што се држи до предизборните ветувања . Дајбоже со ова темпо и да продолжи. Ти не мислиш така ?
Јас дури мислам дека малку е „млитава“. Може и пожестоко. На пример, во договорот со Бугарија можеше слободно да стават дека сме Бугари. Во претстојниот закон за „албанскиот јазик“ може да го стават албанскиот јазик за службен, а македонскиот да се користи со писмена дозвола.
Името на државава може слободно да го промени без да се содржи „Македонија“.
Вака, со ова темпо, многу се благи закониве.

Као шо се ближат локалниве избори интересно е да се види дали сдс ќе направат нешто за да добијат глас повеќе во општина Гази Баба,од коа знам за политика и првиот градоначалник Борче Стефановски 2000-та па навака ужасно губат во нашата општина,на сите можни избори.Немаат ни асални штабови ни планови ниту се замараат а најлошиот градоначаник во Мк- сегашниот Тони Трајковски алијас Мочко со два мандата ништо ебано не направи за општинава или приградските села и населби каде живееме.И планира да се кандидира за трет мандат :tapp:

Како заборавени сме,кој живее во општинава знае за што зборам.

Бедно е као ниедна партија курац не ја боли за Г Баба каде е најголемата индустрија од цело Скопје и поголем број на жители од скоро сите градови од надворешноста.Којзнае дали некогаш ќе се смени нешто тука:popce:

Воопшто не е битно кој го почнал, прашање е дали може да се прекине и ако може, зошто да не се прекине истиот.

Дека двете наши најголеми партии се глупи како кур, и за власт толку ќе им го излижат газот на албанциве само за да се скостат во фотеља.
ДПМНЕ се се имаше договорено со ДУИ, истово сега што го гледаме од СДСМ ќе го гледавме и со Грујо и компанија, само тоа се ќе беше задскриено од нивните телевизии што ќе ни продаваа патриотизам и ренесанса.

Што те гледам чуден... Бараш да се сопре нешто што е договорено уште од Јануари/Февруари месец.

Мислиш на нелегалниот избор на Џафери? За такви работи порано смрт ги чекало, а денес долги казни затвор. Пуч е тоа.[DOUBLEPOST=1502368633][/DOUBLEPOST]
Као шо се ближат локалниве избори интересно е да се види дали сдс ќе направат нешто за да добијат глас повеќе во општина Гази Баба,од коа знам за политика и првиот градоначалник Борче Стефановски 2000-та па навака ужасно губат во нашата општина,на сите можни избори.Немаат ни асални штабови ни планови ниту се замараат а најлошиот градоначаник во Мк- сегашниот Тони Трајковски алијас Мочко со два мандата ништо ебано не направи за општинава или приградските села и населби каде живееме.И планира да се кандидира за трет мандат :tapp:

Како заборавени сме,кој живее во општинава знае за што зборам.

Бедно е као ниедна партија курац не ја боли за Г Баба каде е најголемата индустрија од цело Скопје и поголем број на жители од скоро сите градови од надворешноста.Којзнае дали некогаш ќе се смени нешто тука:popce:
Можеби со ретки исклучоци, СДСМ не е партија која знае да работи на терен, па се лоши за градоначалници. ВМРО ДПМНЕ се неспоредливо подобри за градоначалници и локално управување. Секако, исклучоци има секаде.

беше изменет и надополнет
http://www.slvesnik.com.mk/Issues/DE07B4F6DDFBE948A0DFE2CFF240F02C.pdf

За такви работи порано смрт ги чекало, а денес долги казни затвор. Пуч е тоа.е.
Да. Некој како Ќосето би го скинал in no time Груевски, само заради амнестијата на воените злосторства, а не па за другите миљарда криминалии и зла, што ги направи врз својот сопствен народ.

Дека двете наши најголеми партии се глупи како кур, и за власт толку ќе им го излижат газот на албанциве само за да се скостат во фотеља.
ДПМНЕ се се имаше договорено со ДУИ, истово сега што го гледаме од СДСМ ќе го гледавме и со Грујо и компанија, само тоа се ќе беше задскриено од нивните телевизии што ќе ни продаваа патриотизам и ренесанса.

Што те гледам чуден... Бараш да се сопре нешто што е договорено уште од Јануари/Февруари месец.
Опасни работи.. почнавме „дека грозјето е кисело“.
ВМРО ДПМНЕ немаше ништо од ова што го прави Заев да го направи. Можеш да знаеш што некој би направил? Не е сериозно да правдаме свои дека и другите би го направиле. Еве, не направиле...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom