без пасоши никаде не одитеЏафери и Борисов ќе го водат настанот на Илинден, а Заев на шетање – Пакувајте се и си одиме од државава
http://kurir.mk/magazin/tvitovi/dhaferi-i-borisov-ke-go-vodat-nastanot-na-ilinden-a-zaev-na-shetane-pakuvajte-se-i-si-odime-od-drzhavava/
ДВОЈАЗИЧНОСТА БИЛА ДОБРА ЗА МАКЕДОНИЈА: Никола Димитров во среде Албанија тврди дека забрзано се работи на двојазичноста во Македонија!
http://infomax.mk/wp/двојазичноста-била-добра-за-македони/
кажал курир [DOUBLEPOST=1501086235][/DOUBLEPOST]5.Република Македонија потврдува дека ништо од нејзиниот Устав не може и не треба да се толкува дека претставува или некогаш ќе претставува основа за мешање во внатрешните работи на Република Бугарија, со цел заштита на статусот и правата на лица што не се државјани на Република Македонија.без пасоши никаде не одите
Дозволува. Јас не сум слушнал некој наш кога вади БГ пасош претходно да се откажува од македонскиот.кажал курир [DOUBLEPOST=1501086235][/DOUBLEPOST]5.Република Македонија потврдува дека ништо од нејзиниот Устав не може и не треба да се толкува дека претставува или некогаш ќе претставува основа за мешање во внатрешните работи на Република Бугарија, со цел заштита на статусот и правата на лица што не се државјани на Република Македонија.
дали Бугарија дозволува двојно државјанство?
А, тоа нема да се дозволи! Било некој дел од современа Македонија им се припада на античките Пеони. Таа земја била окупирана од смрдлjавата фашистичката инвазија на Филип II со македонските црнци, доjденци од Етиопиjа, кој изкористел разбојнишкото убиство на Котис од грчките терористи и го наjдал село без кучинjа. За Пеонија има добро пишано Аристотел, кои се и зашто се. Пеониве се со потекло од Пеласгите кои во суштина се викале Беласги - бели луѓе кои го основале градот Бела, кој потоа Македонците го направиле престолнина, ама зашто уште велеле наместо Б - П, се сторило Пела.Кога се намрдале во Пеониjа македонските окупанти почнале немерени злосторства, некои Пеони ги заробиле, повекето момчинjа ги земале на 4 години да ги уче за воjници, со кои потоа Александар го зароби античкиот свет, како некоj Хитлер. Притоа задигналеле од Пеонинве културата, коjа тие донесли од Троjа, јазикот и готската архитектура. Плиниј Стари има напишано дека некои Пеони избегале на север, дошле дури до Кина и потоа се вратиле многубројни како песокот во морето. Ама веќе им викале Бугари - бели луѓе. Како се враќале, тие некое време имале близок контакт со некогашните Готи и од нив Готите исто ја земале готската архитектура. Потоа Бугарите се вратиле по родните места, најнапред 501 година после братоубиствената војна со Готите во Илирик, а потоа со луѓето на Кубер. Тие биле пречекани како браќа од некогашните Пеони, кои секогаш се бореле за слобода и човекови правдини. Треба да се каже дека Пеоните не се мешали со Македонците и немаат ништо заедничко. Пеоните се високи и тенки, а Македонците ниски и тртлести со големи носеви.^ Лорде, ова е само замка, не знам дали ти кажале за 3.000-те муџахедини што чекаат на Шар планина, ги виделе деновиве како се возат со мерцедесот на ќерка му Заев и чекаат да нападнат на 2-ри Август во моментот кога Талат на говорницата на Мечкин камен ќе објави формирање на голема Илирида. Размисли малку со своја глава.
Bulgaria - Bulgarian citizens of descent can have dual citizenship, but foreigners wanting to naturalize must renounce their old citizenship.Дозволува. Јас не сум слушнал некој наш кога вади БГ пасош претходно да се откажува од македонскиот.
А оние со чешки, италијански, германски, француски, шпански и остали пасоши треба да се изјаснуваат или за нив не важи. Прваче има поголем капацитет за дискусија од тебе. Или битни се само бугарските пасоши незнам просветли не.При гласање за ратификација на договорот треба да се побара поединечно изјаснување на пратениците, само да се види тие со БГ пасоши како ќе се изјаснат за договор за доброседство меѓу нивни две татковини
Да, го ставив и јас линкот. Нашиве кога вадат БГ пасош мислам дека се Bulgarian citizens of descent. Можно е да грешам тука, нека ме поправат тие што имале работа со ова.Bulgaria - Bulgarian citizens of descent can have dual citizenship, but foreigners wanting to naturalize must renounce their old citizenship.
See also: Bulgarian nationality law
od vikipedija...
https://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarian_nationality_law#Dual_citizenship
Тие мaси у Идaдијa редoвнo се резервирaни зa Фрчкo,Тoдoр Пендaрoв и екипaтa.Немoј дa лaжеш декa си резервирaл.Или и ти си у тaa екипa?Ние овде одкоа го прочитавме твојот пост купивме пиротехника и резервиравме у Идадија маси споени за прослава.
Само ако си се заебавал! Држ му се.
пошто и овде покажа тотално незнаење, ќе ти појаснам, во собрание кога ќе се побара јавно изјаснување при гласање - тоа важи за сите значи сите оние чичковци кои се пратеници ќе мора еден по еден да кажат дали се за или против договорот...А оние со чешки, италијански, германски, француски, шпански и остали пасоши треба да се изјаснуваат или за нив не важи. Прваче има поголем капацитет за дискусија од тебе. Или битни се само бугарските пасоши незнам просветли не.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
германија и франција исто направија усогласување на книгите и учебници по историја 2004.Ова со комисијата е сериозна работа според мене. Прилично обврзувачки е членот и не само тоа туку и задира и во усогласување и во образованието.
Тука ставени сме во прилично лоша положба оти ако се вадат папири и документи од тоа време скоро секој револуционер некаде е заведен како бугарин.
Што ќе се случува тука и како ќе се одвива работата е големо прашање.
Исто мислам.Ова со комисијата е сериозна работа според мене. Прилично обврзувачки е членот и не само тоа туку и задира и во усогласување и во образованието.
Тука ставени сме во прилично лоша положба оти ако се вадат папири и документи од тоа време скоро секој револуционер некаде е заведен како бугарин.
Што ќе се случува тука и како ќе се одвива работата е големо прашање.