Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А дa ве прaшaм интервју дaли имaте пoминaтo и дaли сте преку aмбaсaдa или преку сoфијa?

Jas sum preku Sofija, intervju 07/2016, na finalna od 04/2017 i podnesov dopolnitelni dok, potvrda i site izvodi od prababa do mene. Inaku sum so dok. od prv bratuced. Iako si so star dokument mislam deka najdobro e da odneses izvodi so koi se povrzuvas od pradedo/baba.

Spored zakonot mozes da sedis i do 12 meseci na zadolzitelna. Jas sum veke 5ti mesec na finalna pa nisto... sto da ocekuvam da me stavat na dopolnitelna sekoj moment haha
da bev sega vo zadolzitelna moze bi ke se raduvav
Candy ne ja razbiras sustinata na postot ili ???
Aj procitaj uste ednas

Da ne ima nekoj vraten Od dopolnitelna na finalna vo posledno vreme..3 meseci na dopolnitelna

Dobro de znam deka cekas dolgo jas cekam duplo poveke od tebe ako zemam vo predvid dekas ednas me odbija. Toa e toa osven trpenie drug izbor nemas/nemame.
Candy svaka ti cast ako ednas te odbile a to povtorno apliciras i povtorno nisto ne se znae sto ke bide.i isto e vo momentov dali si na zadolzitelna ,finalana ili proverka od viceprezidentot.zakocena e rabotava I stvarno ne se znae sto ke bide.mozime samo da se molime deka brakjava nasi nema da ne zaboravat.

Ова нема врска со државјанство но гледај каков менталитет има ова комунистическа кобила без чиј потпис ништо не проаѓа :facepalm:

http://www.cross.bg/iiotova-radev-prezidenta-1549949.html#.WXYizEGxWEc
Tesko nas navistina .go procitav tekstot I mozam samo edno da recam,bez promena na zakonot za drzavjanstvo ne mozeme da se nadevame na pozitven ishod.zenava e pregolem inaetcija

Candy svaka ti cast ako ednas te odbile a to povtorno apliciras i povtorno nisto ne se znae sto ke bide.i isto e vo momentov dali si na zadolzitelna ,finalana ili proverka od viceprezidentot.zakocena e rabotava I stvarno ne se znae sto ke bide.mozime samo da se molime deka brakjava nasi nema da ne zaboravat.
ke se aplicira pak i pak. Ako ne bide sega apliciram za viza D bugarska si odam i taks tamu i so tek na ziveenje sekako ke go dobijam drzavjanstvoto pa zatoa mnogu ne se potresuvam do tolku. Na nikogo ne mu e seedno ama mene poradi taa pricina mi e polanavo

ke se aplicira pak i pak. Ako ne bide sega apliciram za viza D bugarska si odam i taks tamu i so tek na ziveenje sekako ke go dobijam drzavjanstvoto pa zatoa mnogu ne se potresuvam do tolku. Na nikogo ne mu e seedno ama mene poradi taa pricina mi e polanavo
Акo ми верувaш пред 2 мин сaкaв дa те прaшaм,пaмтaм пooдaмнa пишa декa и oнaкa сo живoтoт тaму ке дoбиеш.Извaди ли двa прoизхoдa или еден?Јaс извaдив двa и сo тoј втoриoт ми рекoa мoжaм дa дoбијaм личнa кaртa зa пoстoјaн престoј нa aдресa вo блaгoевгрaд.

Акo ми верувaш пред 2 мин сaкaв дa те прaшaм,пaмтaм пooдaмнa пишa декa и oнaкa сo живoтoт тaму ке дoбиеш.Извaди ли двa прoизхoдa или еден?Јaс извaдив двa и сo тoј втoриoт ми рекoa мoжaм дa дoбијaм личнa кaртa зa пoстoјaн престoј нa aдресa вo блaгoевгрaд.
Tri uzvadiv jas haha eden za vo MP eden za privremen prestoj i drugiot za neogranicen prestoj[DOUBLEPOST=1500917714][/DOUBLEPOST]Inaku kako da se povrzam jas so taa viceto strokavata guska preku tel. Toa moram nedelava da sredam mora da ima kabinet ili sekretarka taa mocla ke ja najdam jas :vozbud::duel:

Tri uzvadiv jas haha eden za vo MP eden za privremen prestoj i drugiot za neogranicen prestoj[DOUBLEPOST=1500917714][/DOUBLEPOST]Inaku kako da se povrzam jas so taa viceto strokavata guska preku tel. Toa moram nedelava da sredam mora da ima kabinet ili sekretarka taa mocla ke ja najdam jas :vozbud::duel:

КОНТАКТИ

Дирекција "Канцеларија"
Софија 1123, "Дондуков" 2

Работно време:
понеделник-четв'рт'к
10.00-12.00 и 14.30-17.00 часа

Тел: (02) 9239333 /централа/
Факс: (02) 9804484 /централа/
Ел. пошта: priemna@president.bg
pokusaj na centrala mozda ke te povrzat so Jotova:))))))

КОНТАКТИ

Дирекција "Канцеларија"
Софија 1123, "Дондуков" 2

Работно време:
понеделник-четв'рт'к
10.00-12.00 и 14.30-17.00 часа

Тел: (02) 9239333 /централа/
Факс: (02) 9804484 /централа/
Ел. пошта: priemna@president.bg
pokusaj na centrala mozda ke te povrzat so Jotova:))))))
e taka super fala
Ama kako sto gledam po emailot mislam deka nema so nea na telefon da razgovaram nego ima den sigurno edna nedelno ili mesecno za priem na stranki i mozno e da mi zakasat termin.
Pa ke ja iskubam bre ejjj auu :uzi::zloo:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom