Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Орикум е поранешна воена база на енвер Хоџа која била целосно забранета за влез. Повеќето се нови згради но има и стари. Најмногу фамилијарни луѓе одат во населбата пред Орикум-Радиме, и скоро сите вили имаат своја плажа и свои лежалки. Плажите се многу чистиЕднаш имам поминато низ Драч и најискрено катастрофа беше на изглед, плажата беше преголема и водата не личеше на морска вода...За околина таму не знам ништо, но ако сакаш ѕирни го Орикум, нешто како етно село е и го фалат многу местото и велат дека има убави плажи, ама нз ништо подетално за жал. :/
Mе интересира дали го препорачувате Драч или некое место во близина за пензионерски одмор од 5 дена?
Смештај дали од тука да барам или на лице место?
Некој совет за годинава за одмор во Албанија? Место каде што нема гужви многу а солидни плажа? Како е со смештај, дали ако одам без резервација ќе најдам смештај или морам со резервации и колку би ме чинело за 7-8дена? Со цени како е таму?
мислев дека си посериозен ама одговоров си го кажа своето....Od 30-40 pokraj moreto...do 10 evra po soba "kaj portokalite"![]()
Некој што бил на одмор во Албанија скоро да пише некој збор-два?
Јас бев од 8ми до 15ти Јули во Саранда. Што те интересира поточно?