Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Нa фoрумoв не имa сo секaкви дoкументи (стaри,пoтврди oд клубoви и преку рoднини) Се дoдекa не се случи мaсoвнo прекрaтувaње нa пoстaпките сo некoјa oд спoменaтите кaтегoрии дoкументи,немa местo зa пaникa,туку oстaнувa дa чекaме.Акo стaвеле нa дoпoлнителнa некoј сo пoтврди или преку рoднини oдмa ете немaлo дa дaвaaт преку рoднини,немaлo дa дaвaaт преку клубoви.Акo билo тaкa ке ги прекрaтеле и крaј,a не дa ги прaтaт нa дoпoлнителнa.

Последно уредено:
Mili luge :pipi:
Jas ve razbiram site kolku mnogu vi e vazno i potrebno ova drzavjanstvo. Ama ne veruvam deka mnozinstvoto se zamislilo barem ednas dali zasluzuva Bugarija da mu dade drzavjanstvo i sto napravil toj za taa zemja ( toa e druga tema i ne baram da se otvori i repliki za toa ke gi ignoriram)
Bi trebalo da znaete a ako ne znaete ke ve "prosvetlam" so toa deka ama bas nitu edna drzava vo svetot ne e dolzna pod nitu eden uslov da ni dade drzavjanstvo!
Koj vi rekol deka ke se izdavaat drzavjanstva samo so stari dokumenti?! Toa e minato za sreka.
Bugarija nema nikakva finansiska korist od nas koga aplicirame za drzavjanstvo edinstveno sto plakame drzavna taksa od 50 evra vo budzetot na drzavata. Nema nikakov biznis i manipulacija od strana na Bugarija kon onie sto dokazuvaat poteklo od strana na braka, bratucedi, tetki itn ili potvrdi od zdruzenija. Za tie so potvrdi ako resat da dostavat dopolnitelni dokumenti potvrdata sto se vadi kako duplikat eBESPLATNA! Koga se podnesuvaat dokumentite nisto ne se naplaka pa spored toa sekoj koj ke preceni deka treba da dade dopolnitelen dokument neka go dade.
Vazno prasanje: ZOSTO MP BARA PAK SE STO SME DALE VO DABC?!
- Zatoa sto MP e institucija a veruvam deka znaete deka sekoja institucija raboti samo so originali.
Ne sirete histerija i panika deka nekakva procedura e soprena ili zakocena. Ednistano e USPORENA zardi proverki. Nikoj nikade ne kazal deka tie sto nemaat star dokument nema da dobijat! ZOSTO?!
- Zatoa sto vo periodot vo 2013/2014 godina koga bese izjasneto deka se bara samo star dokument AMBASADITE DABC I MP voopsto ne primaa luge so dokumenti od bkks ili bratucedi i sl.
Vo momentov se prifakaat site dokumenti pa taka da dokolku provenite deka treba da dadete dopolnitelni ili toa go baraat od vas ednostavno napravete go :misticen:
БРАВООО!!!!
ОВА Е ДОСЕГА НАЈРЕАЛЕН ПОСТ.СЕ СОГЛАСУВАМ СО СЕКОЈ ТВОЈ ЗБОР:aplauz:

Имам поднесено потврда од БКК од Струмица, Лазар Младенов ми го даде, иначе доставував документи и од пра-дедо (умреница), дедо (умреница) и од татко ми извод, сите ги предедов и легализирав во Бугарија. Дека моето потекло е од источна Македонија во тој документ ми пишуваше ко демек пред 1903 година во таа област живееле толку и толку Бугари итн...
ист случај сум и јас,само чекај и незаборавај да пишеш што ке направиш,инаку мајот моја приојателка доби со само потврда от БККС јуни беше на сликање..

Mili luge :pipi:
Jas ve razbiram site kolku mnogu vi e vazno i potrebno ova drzavjanstvo. Ama ne veruvam deka mnozinstvoto se zamislilo barem ednas dali zasluzuva Bugarija da mu dade drzavjanstvo i sto napravil toj za taa zemja ( toa e druga tema i ne baram da se otvori i repliki za toa ke gi ignoriram)
Bi trebalo da znaete a ako ne znaete ke ve "prosvetlam" so toa deka ama bas nitu edna drzava vo svetot ne e dolzna pod nitu eden uslov da ni dade drzavjanstvo!
Koj vi rekol deka ke se izdavaat drzavjanstva samo so stari dokumenti?! Toa e minato za sreka.
Bugarija nema nikakva finansiska korist od nas koga aplicirame za drzavjanstvo edinstveno sto plakame drzavna taksa od 50 evra vo budzetot na drzavata. Nema nikakov biznis i manipulacija od strana na Bugarija kon onie sto dokazuvaat poteklo od strana na braka, bratucedi, tetki itn ili potvrdi od zdruzenija. Za tie so potvrdi ako resat da dostavat dopolnitelni dokumenti potvrdata sto se vadi kako duplikat eBESPLATNA! Koga se podnesuvaat dokumentite nisto ne se naplaka pa spored toa sekoj koj ke preceni deka treba da dade dopolnitelen dokument neka go dade.
Vazno prasanje: ZOSTO MP BARA PAK SE STO SME DALE VO DABC?!
- Zatoa sto MP e institucija a veruvam deka znaete deka sekoja institucija raboti samo so originali.
Ne sirete histerija i panika deka nekakva procedura e soprena ili zakocena. Ednistano e USPORENA zardi proverki. Nikoj nikade ne kazal deka tie sto nemaat star dokument nema da dobijat! ZOSTO?!
- Zatoa sto vo periodot vo 2013/2014 godina koga bese izjasneto deka se bara samo star dokument AMBASADITE DABC I MP voopsto ne primaa luge so dokumenti od bkks ili bratucedi i sl.
Vo momentov se prifakaat site dokumenti pa taka da dokolku provenite deka treba da dadete dopolnitelni ili toa go baraat od vas ednostavno napravete go :misticen:
a dabch sho e ? ne et institucija?
zsh i mp baret dokumenti?.... to si e taka dogovorenoo megju insttituciite i ako taka velet da se prait oni si znaet zsh e taka....
ete ko sho velet so novio zakon che go menvet i to i orig dok che se noset samo vo dabch....

nemet mesto ni za panika ni za histerija.... i nikoj ne velit oti tie so stari dok nemet da dobiet ili tie sho se so brachedi vujkovci tetki strini potvrdi.... ama procedurite ubo velish se usporeni i to e tochno isto ko sho pak velish od prichina sho povtorno se na pregledvanje....

nikoj ne mojt da tvrdi nisho oti nikoj od tie sho se odogvorni da kazhat nesho ne kazhale pa nitu jas... ami edno se znajt.... vo momentov na sila e zakonot ko sho glasi -----bg drzh mojt da se odobrit samo na tie sho imet stari dok od babi i dedovci ama che dobiet ot ko che gi provervet poftorno preku dansmvr itn

ostanatite ne mojt vo momentov da bidet odobreni oti vo zakonot ne velit oti mojt... i zato se chekat izmenite vo zak da se izglaset kaj sho che pishvet ------bg drz mojt da zemet i tie so babi i dedoovci ama i tie so potvrdi i so brachedi i so vujkovci i so tetki itn ... to e i samo trebet da se prichekvit seto ova da se naprajt i togaj che mojt da im bidet odobreno bg drzh

Последно уредено:
a dabch sho e ? ne et institucija?
zsh i mp baret dokumenti?.... to si e taka dogovorenoo megju insttituciite i ako taka velet da se prait oni si znaet zsh e taka....
ete ko sho velet so novio zakon che go menvet i to i orig dok che se noset samo vo dabch....

nemet mesto ni za panika ni za histerija.... i nikoj ne velit oti tie so stari dok nemet da dobiet ili tie sho se so brachedi vujkovci tetki strini potvrdi.... ama procedurite ubo velish se usporeni i to e tochno isto ko sho pak velish od prichina sho povtorno se na pregledvanje....

nikoj ne mojt da tvrdi nisho oti nikoj od tie sho se odogvorni da kazhat nesho ne kazhale pa nitu jas... ami edno se znajt.... vo momentov na sila e zakonot ko sho glasi -----bg drzh mojt da se odobrit samo na tie sho imet stari dok od babi i dedovci ama che dobiet ot ko che gi provervet poftorno preku dansmvr itn

ostanatite ne mojt vo momentov da bidet odobreni oti vo zakonot ne velit oti mojt... i zato se chekat izmenite vo zak da se izglaset kaj sho che pishvet ------bg drz mojt da zemet i tie so babi i dedoovci ama i tie so potvrdi i so brachedi i so vujkovci i so tetki itn ... to e i samo trebet da se prichekvit seto ova da se naprajt i togaj che mojt da im bidet odobreno bg drzh
Prvo ne mozam da ti go razberam jazikot. A od toa sto razbrav uvidov deka nemas poznavanje od funkcijata na administracija i pravo. Pa taka da moze tuka i da zavrsime okolu toa :D

Candy, gledam ti si clen od 2009, ova sega ti e vtoro apliciranje????
Znam deka si so intervju noemvri 2016, a gledam clen si na forumov od 2009????
Imas i prethodno iskustvo so DAPC I MP?

Candy, gledam ti si clen od 2009, ova sega ti e vtoro apliciranje????
Znam deka si so intervju noemvri 2016, a gledam clen si na forumov od 2009????
Imas i prethodno iskustvo so DAPC I MP?
Da vo 2013 me odbija od dabc zatoa sto priznavaa samo stari dokumenti a posle toa eden period voopsto ne primaa ni da podneses ako nemas star dokument. So dokument od bkks ili bratucedi uste na salter vrakaa

Dali nekoj patuva za strumica ovie denovi???? Mi treba nekoj za da dostavi doks do Lazar Mladenov. Ne saka da gi primi po brza posta, taka da moram vaka. Pozdrav[DOUBLEPOST=1500629728][/DOUBLEPOST]Dali Bg kulturno zdruzenje postoi vo skopje, osven ona na Lazar M vo strumica I ona vo Bitola. Ako ima ve molam za kontakt br adresa sto I da e. Fala pozdrav

Dali nekoj patuva za strumica ovie denovi???? Mi treba nekoj za da dostavi doks do Lazar Mladenov. Ne saka da gi primi po brza posta, taka da moram vaka. Pozdrav[DOUBLEPOST=1500629728][/DOUBLEPOST]Dali Bg kulturno zdruzenje postoi vo skopje, osven ona na Lazar M vo strumica I ona vo Bitola. Ako ima ve molam za kontakt br adresa sto I da e. Fala pozdrav
Imase toa makedonsko bugarsko projatelstvo vo skopje ama toa e nekako cudno i da ne recam mrtvo. Go rakovodi toj petar kolev koj go zabole ... za nas... ama jas sepak ti preporacuvam vo strumica da si odis kaj Lazar

Znaete li za kolku vreme ke stignat dopolnitelnite dokumenti vo Sofija sto gi dadov preku ambasada?

Ajde ovoj sto najveke go sledev ne znam zosto haah 3665/2016 godina
bese na finalna od 7mi mart 2017
od denes na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1500642045][/DOUBLEPOST]i se okolu nego e na dopolnitelna HMMMMMMMMMMMM[DOUBLEPOST=1500642075][/DOUBLEPOST]:popce:

Последно уредено:
Znaete li za kolku vreme ke stignat dopolnitelnite dokumenti vo Sofija sto gi dadov preku ambasada?
Diplomatskata posta se ispraka dva pati mesecno na 5ti i 25ti[DOUBLEPOST=1500642236][/DOUBLEPOST]
Ajde ovoj sto najveke go sledev ne znam zosto haah 3665/2016 godina
bese na finalna od 7mi mart 2017
od denes na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1500642045][/DOUBLEPOST]i se okolu nego e na dopolnitelna HMMMMMMMMMMMM[DOUBLEPOST=1500642075][/DOUBLEPOST]:popce:
So tolku so popovi

Diplomatskata posta se ispraka dva pati mesecno na 5ti i 25ti[DOUBLEPOST=1500642236][/DOUBLEPOST]
So tolku so popovi
Frlam molitva :D
Mene mi kazaa od ambasada deka diplomatskata posta ke odi koga nekoj od vrabotenite ke odi na odmor i ke se pribere vo Bugarija zatoa sto nemale kurierska firma vo momentov za taa usluga

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom