Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Nekoj tocna informacija za tie sto sme na proverka kaj viceprezidentot, sto se slucuva, kolku se ceka dali ima nekoj so vakvo iskustvo?
Никој ништо не знае точно да ти каже. Мене посредникот ми рече заради криминалците кои добиле буг. држ. вицепрезидентката си формирала и нејзина комисија. Колку е точно, тие си знаат.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Никој ништо не знае точно да ти каже. Мене посредникот ми рече заради криминалците кои добиле буг. држ. вицепрезидентката си формирала и нејзина комисија. Колку е точно, тие си знаат.
Da imase takvo nesto. Ne e lazna informacija

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Kolku se ceka na ovoj status... finalen ekspertski pregled od soveta na grazdanstvo

Член од
21 јуни 2017
Мислења
19
Поени од реакции
8
Чекајте си статус, дефинитивно. Не избрзувајте. Можно е да е само променет статусот бидејќи е поминат периодот за кои тие гарантираат дека ќе ги проверат документите (оној период што го гарантираат од 12 до 18 месеци), но и немора да значи дека е така.

Од 2016 година донеле закон кој потомство се докажува со предци. Значи мајка / татко / брат / сестра па се до стринке тетке најверојатно паѓаат во вода или дополнитена проверка до нареден статус да донесеш дополнителен документ. Имам случај од другар со кој заедно вадиме, тој има докоменти од татко. Вратен е на дополнителна. Јас имам од брат и сум ратен на дополнителна.

Така да, пак се стега приказнава за пасош.
Ne se znae dali treba ili ne da odneses eve nekoj vikaaat treba nekoi ne . Ja bi te zamolil ako imas nekoja promena na statusot da SPODELIS deka i jas sum so isti dokumenti avgust sum na intervju fala mn i so sreka
Se cuv pak so posrednikot, mi rece deka treba da dostavam dopolnitelni dokumenti novi izvodi i plus umrenica od prababa/pradedo, i potvrda od zdruzenie bez razlika sto ne mi e smenet statusot od finalna vo dopolnitelna proverka. Mi rece deka sega mnogu tesko davale so prv bratuced i deka novi sto podnesuvale veke ne im davale so dok. od prv bratuced. Taka da sega pak izvodi prevodi.... :(

Член од
1 октомври 2011
Мислења
828
Поени од реакции
785
Se cuv pak so posrednikot, mi rece deka treba da dostavam dopolnitelni dokumenti novi izvodi i plus umrenica od prababa/pradedo, i potvrda od zdruzenie bez razlika sto ne mi e smenet statusot od finalna vo dopolnitelna proverka. Mi rece deka sega mnogu tesko davale so prv bratuced i deka novi sto podnesuvale veke ne im davale so dok. od prv bratuced. Taka da sega pak izvodi prevodi.... :(
А ние што сме со крштеници од баби / прабаби ?

D

Drexel

Гостин
А ние што сме со крштеници од баби / прабаби ?
Ние сме по директна линија нагорна, Тие кои разгрануваат по фамилијарно дрво може да им биде потешко но ништо не зимајте за сериозно додека не се изјаснат и изгласат нови закони.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Sega se slusnav na tel so posrednicka Kristina od Bugarija za koja zborese edna clenka na forumov. Zenata e super raspolozena za razgovor i pomos, fina i kulturna.
Ona kaza vaka: Sto sakate nosete ne znam sto se slucuva so MP na nekogo dava na nekogo ne i ne se znae poradi kakva pricina e toa! Ima luge odbieni so stari dokumenti ima odbieni so rodnini ima odbieni i so potvrdi od zdruzenija. Ne moze da se kaze sto cini a sto ne cini. Nemate potreba da nosite vo mp dopolnitelni dokumenti za tie na koi vo proizhodot e detalno opisano no ako sakate nosete ne e toa problem. Problemot e vo toa sto i da odnesete dokumenti pak moze da ve odbiiat. Zosto? Ne znam i nikoj ne znae sto se slucuva tamu vnatre. Finalen ekaperten pregled znaci deka togas vi proveruvaat vistinitosta na site dokumenti. vnimatelno ja citaat avrobiografijata i gi gledaat dokumentite za poteklo.
Toa e od nea

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Oд кaде испaднa oвa? Имaше нa дoпoлнителнa пoвекеминa,aмa oд кaде oвa сегa oдбиени?Oдбиени имaше сaмo еден или двaјцa,никoј друг не пишaл дo сегa декa е oдбиен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom