ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Dutchsinse vika deka povtorno ke ima 5-6M zemjotres vo makedonija. Bidete spremni ovie 1-2 nedeli golemi se sansite pak da se povtori no ovoj pat mozno e i vo Skopje, kako sto kaza dutchsinse nasokata bi trebalo malce da se smeni.

Последно уредено:
Не можам да разберам како во оваа паника која владее кај населението некој си зема за право по локални МЕДИУМИ да излегува со изјави дека во следните 2 часа се очекува земјотрес со магнитуда од над 6 степени. Хаос.

Не можам да разберам како во оваа паника која владее кај населението некој си зема за право по локални МЕДИУМИ да излегува со изјави дека во следните 2 часа се очекува земјотрес со магнитуда од над 6 степени. Хаос.

На кои медиуми мислиш? ТВМ?

Инаку, кој сака НАВИСТИНА да се информира за оваа проблематика, на следниов линк:

https://eprints.ugd.edu.mk/538/1/Toni Daskalov.pdf

На кои медиуми мислиш? ТВМ?

Инаку, кој сака НАВИСТИНА да се информира за оваа проблематика, на следниов линк:

https://eprints.ugd.edu.mk/538/1/Toni Daskalov.pdf

На локални радија и телевизии. Ми се јавува мајка ми цела чаршија е надвор излезена пошо сите слушнале на радио.

Сега почна и на 10 минути да мава. Охрид град на духови.

Од СВР Охрид ги отфрлаат дезинформациите кои се шират, за наводна препорака од нивна страна, во наредните два часа да се напуштаат домови и работни места, поради опасност од силни земјотреси.

2.jpg

- Повикуваме на смиреност, да не се шири паника и да се почитуваат дадените препораки од Кризниот штаб и Црвен крст за постапување во случај на земјотрес. За било какви информации граѓаните може да се обратат на телефонските броеви на Центарот за управување со кризи 195 и полиција 192, вели портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски.

Претставници од СВР Охрид денес оствариле средба со вработените на ИЗИС кои престојуваат во Охрид од чија страна било повторено дека нема место за паника и дека станува збор за афтершокови по силниот земјотрес од 5 степени што се случи вчера во 13.18 часот.

OhridNews

Значи се ствара хаос во градот, мајка ми вика доаѓаат луѓе со трчање собираат деца и заминуваат. Не е во ред ова да се прави и кој и да излегол и изјавил дека се очекува потрес јак треба да одговара после ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom