Здраво. Значи вака. Таму почеток на мај патував до Полска. Патот буквално ме уништи, 20 часа во автобус, граници, гужви, во Закопане времето беше ужас и тн. Кога се вратив во Македонија започнав да приметувам дека ми се тресе целото тело (како тремор, грозница) и имам тахикардија. Симптомите постепено се смирија така што веќе не ги приметував после 2-3 недели. Арно ама тука околу 15 јуни ме фати воспаление на грло и симптомите од погоре ми се повратија. Бев на лекар, ми препиша прво Амоксиклав, па откако немаше резлутати подоцна Сумамед. Направив проверка на крвна слика, на урина, на бубрези и црн дроб и 2 пати ЕКГ, се беше во ред освен што првиот пат на ЕКГ имав забрзан пулс (95). Затоа лекарот ми даде и бета блокатор. Сега пијам само пропранолол, но треморот е уште тука, плус чувствувам како струја/благо трнење/болка на рацете (левата поизраено), непријатен сон и понекогаш мачнина во желудникот. Немам никакви главоболки ниту пак болки во градите. Ехо на срцето и тироидната жлезда правев пред 2 години и се беше во ред.
Инаку периодов ми е многу стресен (смрт на близок пријател) и тоа дополнително ме направи анксиозен.
Контролен преглед имам закажано за еден месец.
Искуства? Совети?