Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.884
Поени од реакции
23.285
Постираше и одма тројца се стрчаа да му реплицираат.
Ѓорѓи ти си форумска ѕвезда. Знаеш ли мкд владе колку треба да се убие од пишуење за тројца да му реплицираат?
Па сигурно помалце од тебе. Од друга страна многу пробале да ми реплицираат ама се посрале. Ти ми си жив пример за тоа. Уште ти жежат обравчињата ;)

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Граѓани портестирале ?

Тоа е собир на лебарки, има многу лебарки летно време во Скопје.
Лебарки има секое време од годината, проблемот е во тоа што со прскање ќе изумрат само веќе родените лебарки, додека тие во јајцата низ домот ќе се родат за неколку недели, поради што ќе мора повторно да се прска.

Кај мене дома тој проблем го решивме на полесен начин - со отровни колачиња со борска киселина, ги оставивме низ ќошевите од кујната каде што се појавуваа лебарките, нова тура колачиња за 2 недели, и додека да трепнеш поминува времето и домот останува чист.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.884
Поени од реакции
23.285
Владе е Ѓорѓи за сиромашни. У суштина дугачки му се постовите, тука ја утиња. Од друга страна Жорж е straight to the point.
За сиромашни за богати на крај сепак најбитно е колку тоа што сум го напишал држи вода , посебно ако сум го напишал и сум ви го образложил многу многу порано пред некој тоа и да го наслути не пак друго. Ти со колку такви постови за богати можеш да се пофалиш? Се сеќаваш за кладбата по едно виртуелно кафе која ете за жал не ја прифати дека Заев ќе стани Премиер. На само неколку дена пред настанот со цел твој капацитет и интелект кој го имаш неможеше ни тоа да го предвидиш, па сега ти види :свиркам:. За другите твои длабокоанализирани утки и да не правиме муабет :(

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Лебарки има секое време од годината, проблемот е во тоа што со прскање ќе изумрат само веќе родените лебарки, додека тие во јајцата низ домот ќе се родат за неколку недели, поради што ќе мора повторно да се прска.

Кај мене дома тој проблем го решивме на полесен начин - со отровни колачиња со борска киселина, ги оставивме низ ќошевите од кујната каде што се појавуваа лебарките, нова тура колачиња за 2 недели, и додека да трепнеш поминува времето и домот останува чист.
Да им даваме колачиња со борска киселина на тие пред судот ?
Тоа сугерираш ?

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Да им даваме колачиња со борска киселина на тие пред судот ?
Тоа сугерираш ?
Не знам за пред судот, такви колачиња можат да отрујат и други инсекти кои би поминале таму, како на пример пчели, или животни како уличните кучиња и уличните мачки.

Не, дефинитивно не пред судот, внатре во судот може.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
wait,what?
`(ВИДЕО)Таравари за #ClickPlus: „Чекам да има нова Влада во Косово и Албанија за да им дадеме нови понуди за лекување на нивните граѓани. Ова ќе му помогне на јавното здравствo`

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Koja televizija ste? Fala.
Nie sme neopredeleni ama sme revoltirani............
Ne stitam partiski interesi,maica ima razlika :vozbud::pos::aplauz:
Луѓето се собраа поради неселективно однесување на СЈО :pos: А и паторот конечно си беше искрен - "Ова што се случувава во Македонија го нема никаде во светот" :tvg: Е фала што ни разјасни конечно, не знаевме.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
A be zaebete SJO, neka si ja vrshat rabotata a narodot neka si zboruva. Tiki slusham vladata, novata de, taa shto ni ja donese slobodata zemale zaem 33 000 000 evra ushte na pochetok, eden mesec, a mislam deka ova e samo zagrevanje.

Ushte sega gledam repliki "...ama VMRO...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.445
Па сигурно помалце од тебе. Од друга страна многу пробале да ми реплицираат ама се посрале. Ти ми си жив пример за тоа. Уште ти жежат обравчињата ;)
Можеш да ме потсетиш со цитат?

M

mar30

Гостин
дпмне како партија идеолошки се внатрешна македонска рекетарска организација која не смее да постои затоа што се се закана по државава.Таа партија ја води тајфа терористи гласани од мазохистичко/предавничко губре кое нема појма п од патриотизам хее хе уште па си дале за право да одлучуваат кој е невин а кој виновен во кривична постапка.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.454
Поени од реакции
87.200
Колку беше awkward случката вчера кога Катица побара од новинарите да дадат аплауз на СЈО... Дури и луѓето што стоеа позади нејзе беа онакви "hehehe, fala...:icon_mrgr:"

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Се повикуваат на законот кој се користеше кога се вршеше притисок за Бучко, Заев... Има изгледа дупка во законот која се користи. За да ја смири ситуацијата, можно е Иванов исто како Црвенковски за Заев да ги аболицира одредени обвинети. За доброто на државата. А може обвиненијата да ги преземе некој друг обвинител и да се откаже од гонење понатаму, како Јанева што му "учини" на Заев и тоа позитивно делуваше. Решенија има, веќе ги имало, само да се применат и сите среќни.
Но чекај, можеби има и други фактори кои имаат свои планови за Македонија, или како и да се вика во иднина.
Новиот јавен обвинител викаш да се откаже од гонење? :pos:

Иначе те плашело што ќе морало да направат Сдсм откако моќната вмро ќе се уништела.
Па како не знаеш, ќе ни го сменат името, ќе славиме во иднина заедно со Бугарите, и покрај тоа пак ќе се на власт.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Новиот јавен обвинител викаш да се откаже од гонење? :pos:

Иначе те плашело што ќе морало да направат Сдсм откако моќната вмро ќе се уништела.
Па како не знаеш, ќе ни го сменат името, ќе славиме во иднина заедно со Бугарите, и покрај тоа пак ќе се на власт.
Не знам ни дали ме плаши веќе или го живееме веќе тоа. Читам Бејли дава изјави како да е активист на СДСМ, Заев слично возвраќа. Амбасадор барем јавно така не смее да се однесува.
Јас мислам дека сјо, поставување на СДСМ на власт итн. не е затоа што се загрижени за криминали и слични работи, туку за спроведување на свој план. Проблемот е што за нас мислам дека ќе резултира со нешто што ќе го промени она со кое сме живееле како Македонија и македонци.
Мислам дека не им е гајле за нас туку за себе, за својата геополитика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom