Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
A

Avenger99

Гостин
Koja televizija ste? Fala.
Nie sme neopredeleni ama sme revoltirani............
Ne stitam partiski interesi,maica ima razlika :vozbud::pos::aplauz:
Јас сум народ, јас не сум партија, и не заштитувам партиски интереси него народни интереси. А маицата, ИМА РАЗЛИКА од ВМРО ДПМНЕ. :facepalm:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
apsolutno. poso zaev rece deka bugarite se ok, se najgolemi neprijateli se onie sto go mrzat bugarite
kakov brain wash na sdsmovecot
11 godini spomunva bugarofilija, za sea da vregja drugi deka gi mrazele bugarite
sea vo shtabovite na sdsm se natprevaruvaat da dokazat koj najprv bil vo bugarija na odmor
Нели заев беше албанофил?
сега кај сме во голема албанија или голема бугарија, која е најновата директива од штабот, шо треба да викате ?

Член од
20 јуни 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
а вака пиринска македонија да се припои кон македонија може ли, дедо ми до пред 3 години жив беше на бугарите комбо кил им правел, ќе дозволат нивните внуци македонија да ја снема, ало логика.

R

red.devil

Гостин
За Македонија најдобро би било да се припоиме кон Бугарија..без заебанција најсериозно ова го мислам..штета само што Бугарија е веќе дел од Еу и Нато па неможат да си ги менуваат границите,а и да си ги менуваат не сакаат да не земат бидејќи сме во долг од 5 милијарди евра,никој не е будала туѓ долг да плаќа за ништо.

Вака најдобро би било со Бугарија до коска да се зближиме односно целосно да бидиме поврзани со нив во стопанството,економијата,градежните активности,историјата,образованието,здравството и целосна трговска размена во секоја можна сфера што постои па можеби ќе се смилуваат и ќе ни дадат на сите до еден Бугарски пасоши па и ние Македонците да живееме како луѓе и да можиме да ги користиме Европските благодети..

Во секоја смисла биди win-win ситуација бидејќи и Албанците ќе почнат сосила да се пишат Македонци за да земаат пасоши ..батали историја,јазик,религија,ова она 2001,1944 и другите историски глупости..гледај убаво да живее народот,да има нормален живот
Тупурко ти ли си бе?
Иста ваква блиц идеја имаше и Тупурко деведесет и некоја, само што не се работеше за Бугарија туку за Грција. :D

A

Avenger99

Гостин
apsolutno. poso zaev rece deka bugarite se ok, se najgolemi neprijateli se onie sto go mrzat bugarite
kakov brain wash na sdsmovecot
11 godini spomunva bugarofilija, za sea da vregja drugi deka gi mrazele bugarite
sea vo shtabovite na sdsm se natprevaruvaat da dokazat koj najprv bil vo bugarija na odmor
Лом ти се реченициве еј, латиница, ни точка ни запирка, ништо. Борисов и Грујо не се мирисаа, поточно Борисов не го ебаваше 2% Грујо, Бугарија е во ЕУ, наместо да градиме добри односи со соседите, со членка на НАТО и ЕУ, ние си го меревме со Миленко кој каков споменик ќе искршел и каде. Немој бе левичару вакви глупости.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Идејата на она што го носи името во кое се крстат многу наши сограѓани и го блосојат лидерот кој од денес е неконстwуктивен. Но Вмро шумадија does not approve this.
Баш во овие 11 години имавме најладни односи со Бугарија како држава од самото осамостојување на Македонија дури Груевски со Борисов муабет не правеа и Борисов јавно го критикуваше..а од заскриена врата пола членство со Бугарски пасоши..ебате логиката ебате..ама важно Заев ќе не продаел на Бугарите..имам едни пријатели од Аустрелија на фб и нон стоп постираат смешни фотошоп слики против Заев дел со Албански дел со Бугарски знамиња бидејќи се многу загрижени за Фиром:pos::pos:..само не знам на која плажа се грижат[DOUBLEPOST=1498774377][/DOUBLEPOST]
Тупурко ти ли си бе?
Иста ваква блиц идеја имаше и Тупурко деведесет и некоја, само што не се работеше за Бугарија туку за Грција. :D
Кој кур бе,се виде како не водат нашите ..џабе не знаат да водат држава,сето арамии..нека не земи Бугарија барем Бугарски пасош по автоматизам ќе имаме и ќе работиме како луѓе во Германија а не вака да се мислам дека за 3 месеци морам да се вратам..да ти ебам и Фиром и све

Член од
20 јуни 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
македонија не треба да се занимава со соседите, еби еу и нато, со време ќе победиме, македонија треба да се занимава со комшиите.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Лом ти се реченициве еј, латиница, ни точка ни запирка, ништо. Борисов и Грујо не се мирисаа, поточно Борисов не го ебаваше 2% Грујо, Бугарија е во ЕУ, наместо да градиме добри односи со соседите, со членка на НАТО и ЕУ, ние си го меревме со Миленко кој каков споменик ќе искршел и каде. Немој бе левичару вакви глупости.
znam de deka ne se mirisaa.zatoa bevme bugarofili
sea coek nemoze na red da dojde da bide bugarofil posle posetata na Zaev
double standards much?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
..а зошто и да помирисуат, ќе те остават тебе да ги мирисаш и чистиш говната кои ти ги оставија. Па кога ќе ги измирисаш, ферментираш и процесираш , ќе си дојдат пак на чисто за следниот турнус. У меѓувреме ќе одморат на плажа у Белизе..., да не ти пречат у работата. :) :)
Барем дома чистиме клозети, не им плаќаме кирија на нацистите:cenzura::cenzura::cenzura:.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
македонија не треба да се занимава со соседите, еби еу и нато, со време ќе победиме, македонија треба да се занимава со комшиите.
Фиром не треба да се замара со Бугарија,со време ќе победиме во хокеј на трева,Фиром треба да се замара со Бугарија

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Тупурко ти ли си бе?
ako dobro se sekjavam, ljubisha georgievski ja kaza idejava za konfederacija so grcija na televizija vo edno intervju

R

red.devil

Гостин
Кој кур бе,се виде како не водат нашите ..џабе не знаат да водат држава,сето арамии..нека не земи Бугарија барем Бугарски пасош по автоматизам ќе имаме и ќе работиме како луѓе во Германија а не вака да се мислам дека за 3 месеци морам да се вратам..да ти ебам и Фиром и све
Кај мене би поминало твоево оти сум потазе генерација и не ги знам маките на предците од времето на светските и балканските војни. Ама некој во поодминати години ќе те стај на клада, верувај ми. Се бореле за слобода за сега доброволно да се лишиш од истата и да станиш малцинство оти државичката ја сметаш за неспособна. Нема некоја бистра логика.
Впрочем и тоа била причината што и Тупурковски ги изгубил изборите тогаш. :)

Член од
20 јуни 2017
Мислења
7
Поени од реакции
1
па со конфедерација со грција ќе се вратеше егејскиот дел, и ќе беше во наши раце, тоа што грција го прави сега е иридентизам со самото министерство за македонија и тракија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom