Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
mkd-327629.jpg
Груевски за средбата со Борисов: Ги реафирмирав позициите на ВМРО-ДПМНЕ за договорот
...Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска по завршувањето на самитот на ЕПП во Брисел, се сретнал со премиерот на Бугарија, Бојко Борисов. На средбата зборувале за потребата Македонија да стане членка на НАТО и Европската Унија...

Голем евроантлантик стана Грују :D Допреди месец плјуеше против блудницата Вавилонса сега сака на сека цена НАТО и ЕУ.
Много т'рсен Боко таа недела от македонските политици .:D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
... најчесто тие што ги покажуваат другите дека зеле бугарски пасоши (паушал муабет, без доказ) истите тие баш имаат бугарски пасош, и затоа би било добро да не дојде до маубетот тој има, овој има, овие од оваа партија имаат или оние од другата партија имаат бугарски пасош... да се наведе список на сите со име и презиме кои имаат бугарски пасош! чиста сметка долга љубов! (y)

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Осеќам ќосињата ќе се соберат у Крушево, али сега е друга полиција. Ќе биде интересно у секој случај. Како и да е, пари и надаље нема, трујте се со историја и наци политика.
tek sea kje ima pari
http://a1on.mk/archives/755474
`Досегашниот претседател на Меѓународниот сојуз за цивилно општество-Скопје ја предаде функцијата на ново избраниот претседател Бојан Јовановски. На седницата присуствуваа пратеничката од СДСМ, Фросина Ременски заедно со пратеникот Стефан Богоев, амбасадорот Чарлс Гарет, водителките Лила Филиповска и Јована Стојменовиќ, заедно со видни јавни личности.`
ona koga ambasador ide na promocija na NGO sto e osnovano pred 15 dena :D

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
mal indikator na idnata rabota na novata vlada
` Стапката на сиромаштија е огромна, а заедно треба да работиме ова да се подобри и да не очекуваме само Владата да се справува со ова”, вели почесната претседателка на Сојузот, Фросина Ременски.`

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Ако е ефтин битно со очите што светат да не потсетат дека ни ебале матер.
...кажи барем еден период, една година, кога не го сториле тоа ,, ни е_беле матер,, тие што се на власт?

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Мене ме заболи за Македонија и нејзината лажна историја и идентитет искрено,кога татко ми отиде во УЈП да пријави 10% повратен данок на ДДВ таа ороспијата на шалтер му рече "ако ти префрлиме пари на сметка подоцна ќе те казниме 3000 евра" бидејќи нормално Мијалков не сака конкуренција,кога во 2014 година воведија данок на крадење 10% од добивката на игри на среќа му беше гаље на Груевски за мене што изгубив илјадници евра?е сега тука доаѓаме до прашањето..штом на Мијалков и на Груевски не му е гаље за народот и редат казни на големо зошто ЈАС ЛИЧНО ЈАС да сум загрижен за некоја си вештачки создадена држава?.
zosto gnevot kon kriminalcite mijalkov i gruevski go koristis kako povod da ja mrzis cela drzava?

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.361
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Па 20 дена се на власт,претходно некој 11 години беше на власт и си ги присвои Тодор Александорв и Ванче Михајлов за свои херои..тоа не е срамота?..ти ги спомнуваш во контекст како СДСМ да се 1 година на власт а не 20 дена

Добро владе вака прилично ми делуваш нормален и зачудувачки како е можно да ги подржуваш баграта криминалци ама да те прашам нешто искрено...чинам од Битола си не ти е жал малце за градот на какво ниво дојде?..во каква руина е претворен?..колку многу иселени има?..за затворените дуќани?..за уништените улици,за пропаднатата сала и стадион..за мизерниот клинички центар..за загадениот воздух од Рек...не те разбирам искрено..12 ебани години гулмецот е градоначалник..како не ви е срам да ги браните искрено[DOUBLEPOST=1498135516][/DOUBLEPOST]

Јас не сум од ничија партија,каков Муки какви бакрачи
pa namesto da ja popravat taa greska vo ucebnicite sto ja vovedoa mijalkov i gruevski
sdsm naprai `see you and raise you`
poso se glasase za promeni a ne za zameni[DOUBLEPOST=1498161124][/DOUBLEPOST]
Абе паметен ај кажи кај ви е истакнатиот функционер од Тетово кој не сакаше табла двојазична пред 2 години. Тој е СДС ама не е предавник и му се спротистав на Црпко. Знаеш зошто, затоа што е малцинство во својот град и се бори за Македонците. Е тоа одговри прво
ime i prezime
bez ime dzabe vezes

Член од
22 јуни 2017
Мислења
4
Поени од реакции
1
Работите многу ке се закочат зарад јазикот. Се обидувам да ги убедим дека ако договорот е напиштан на бугарски и макледонски тоа нема да смени бугарскиот став дека македонскиот е заснован на бугарски дијалекти ама нешто не сакаат. Да питам и вас- шо ке кажете ако договорот е на бугарски и македонски ако примите буквата

Ке можете да си пишувате г'з и к'смет како што си треба. буквата ја има и во руски.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom