Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
10.986
Поени од реакции
11.627
Еј ало, имате теми во Историја, не замарајте и тука.

Член од
29 јуни 2012
Мислења
118
Поени од реакции
38
Шупак читај и образувај се од оригинална историја не од татарски фалсификат

Водел долга и исцрпувачка војна со византискиот император Василиј . Учествувал во сите позначајни битки и походи против Византија и далеку ги проширил границите на државата. Ги обединил под своја власт речиси сите македонски територии (освен Солун), освоил голем дел од Балканскиот Полуостров (Тесалија, Епир, Албанија, Далмација, Босна, Србија и поголем дел од Бугарија).

https://mk.wikipedia.org/wiki/Цар_Самоил
татарски -матарски -немаш врска со реалноста .Гледам си ставил википедија -на македоски .... ајде таму отстрани има на 30 јазици за Самуил ... и зошто ли никаде на друго место не пишува тоа што е кај вашата википедија ... ама целиот свет е глуп и залутан ....:pos::pos:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Кoј зaглaвил нa Essos,кoј се вметнaл вo oслепените вoјници нa Сaмoил уште мaлку зa пирaмидите ке не прoсветлaт кaкo биле прaвени

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
татко му бил управител на Средец (Софија) најверојатно е роден таму, и во Охрид да беше нема никакво значење бидејќи Охрид е дел од бугарија во тоа време .Нај голема победа на Самоил против Византија е во Тракија кај Трајанов врата во сите документи е запишан како бугарски цар и војската му Бугари, или сакаш да кажеш дека Византијците незнајат со кого се борат?
Колку што занам јас тврдината и замокот на Цар Самоил била на малото острово Свети Ахил во Преспанското езеро кое се наоѓа во МАКЕДОНИЈА))))))))))))))

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Ги повикувам почитуваните модератори скроз да jа збришат бугарската без-везе-глуперана од дискусиjава и историските срања да се одвиват во соодветните теми.

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Член од
29 јуни 2012
Мислења
118
Поени од реакции
38
Колку што занам јас тврдината и замокот на Цар Самоил била на малото острово Свети Ахил во Преспанското езеро кое се наоѓа во МАКЕДОНИЈА))))))))))))))
И Троја се наоѓа на територијата на денешна Турција -Значи тројанци биле Турци :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
За голем поздрав е тоа што Заев веднаш започнува соработка со Бугарија.Во следната година Бугарија е председавач со ЕУ,и со овој голем државнички потег тоа е ветар во грб за Македонија.И голем срам за Груевски кој се нарекува лидер на ВМРО,а десет години беше слеп послушник на УДБА од Белград.Верувам дека за кратко време ќе дојде до реформи во ВМРО-ДПМНЕ,и ќе се врати на демократското уредување на партијата од 90-тите.Јас сум во Англија,секојдневно тука работам со нашите браќа од Бугарија,и имам голема подршка од нив,иако сум јас Македонец и зборувам со нив македонски,но сите сме едно(Ова го кажувам во името на сите Македонци кои сме во ЕУ како бугарски граѓани)како Романците и Молдавците.Поздрав до сите.Кога ќе излезете од Балканот малку настрана,тогаш луѓето нема да ги делите по вера,нација,раса.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За голем поздрав е тоа што Заев веднаш започнува соработка со Бугарија.Во следната година Бугарија е председавач со ЕУ,и со овој голем државнички потег тоа е ветар во грб за Македонија.И голем срам за Груевски кој се нарекува лидер на ВМРО,а десет години беше слеп послушник на УДБА од Белград.Верувам дека за кратко време ќе дојде до реформи во ВМРО-ДПМНЕ,и ќе се врати на демократското уредување на партијата од 90-тите.Јас сум во Англија,секојдневно тука работам со нашите браќа од Бугарија,и имам голема подршка од нив,иако сум јас Македонец и зборувам со нив македонски,но сите сме едно(Ова го кажувам во името на сите Македонци кои сме во ЕУ како бугарски граѓани)како Романците и Молдавците.Поздрав до сите.Кога ќе излезете од Балканот малку настрана,тогаш луѓето нема да ги делите по вера,нација,раса.
Кој ти даде право за лични размислувања да ги вмешуваш сите Македонци па и тие неМакедонци кои извадиле татарски пасоши и се :гомце::гомце::гомце: на гробовите на нивните дедовци и прадедовци

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Кој ти даде право за лични размислувања да ги вмешуваш сите Македонци па и тие неМакедонци кои извадиле татарски пасоши и се :гомце::гомце::гомце: на гробовите на нивните дедовци и прадедовци
Пријателе,ти си помешал се,јас неможам да ти помогнам за твојата психоза.Обрати се на друго место.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom