татарски -матарски -немаш врска со реалноста .Гледам си ставил википедија -на македоски .... ајде таму отстрани има на 30 јазици за Самуил ... и зошто ли никаде на друго место не пишува тоа што е кај вашата википедија ... ама целиот свет е глуп и залутан ....Шупак читај и образувај се од оригинална историја не од татарски фалсификат
Водел долга и исцрпувачка војна со византискиот император Василиј . Учествувал во сите позначајни битки и походи против Византија и далеку ги проширил границите на државата. Ги обединил под своја власт речиси сите македонски територии (освен Солун), освоил голем дел од Балканскиот Полуостров (Тесалија, Епир, Албанија, Далмација, Босна, Србија и поголем дел од Бугарија).
https://mk.wikipedia.org/wiki/Цар_Самоил
Јас го пишувам она што Самоил сам се декларирал.И царот душан бил цар на бугарските земји по титула
Колку што занам јас тврдината и замокот на Цар Самоил била на малото острово Свети Ахил во Преспанското езеро кое се наоѓа во МАКЕДОНИЈА))))))))))))))татко му бил управител на Средец (Софија) најверојатно е роден таму, и во Охрид да беше нема никакво значење бидејќи Охрид е дел од бугарија во тоа време .Нај голема победа на Самоил против Византија е во Тракија кај Трајанов врата во сите документи е запишан како бугарски цар и војската му Бугари, или сакаш да кажеш дека Византијците незнајат со кого се борат?
И Троја се наоѓа на територијата на денешна Турција -Значи тројанци биле ТурциКолку што занам јас тврдината и замокот на Цар Самоил била на малото острово Свети Ахил во Преспанското езеро кое се наоѓа во МАКЕДОНИЈА))))))))))))))
Кој ти даде право за лични размислувања да ги вмешуваш сите Македонци па и тие неМакедонци кои извадиле татарски пасоши и се на гробовите на нивните дедовци и прадедовциЗа голем поздрав е тоа што Заев веднаш започнува соработка со Бугарија.Во следната година Бугарија е председавач со ЕУ,и со овој голем државнички потег тоа е ветар во грб за Македонија.И голем срам за Груевски кој се нарекува лидер на ВМРО,а десет години беше слеп послушник на УДБА од Белград.Верувам дека за кратко време ќе дојде до реформи во ВМРО-ДПМНЕ,и ќе се врати на демократското уредување на партијата од 90-тите.Јас сум во Англија,секојдневно тука работам со нашите браќа од Бугарија,и имам голема подршка од нив,иако сум јас Македонец и зборувам со нив македонски,но сите сме едно(Ова го кажувам во името на сите Македонци кои сме во ЕУ како бугарски граѓани)како Романците и Молдавците.Поздрав до сите.Кога ќе излезете од Балканот малку настрана,тогаш луѓето нема да ги делите по вера,нација,раса.
Пола Македониjа е во процес на апликациjа за бугарски пасоши. Или ги прифаќаш состоjбите, или се бориш против нив. Ти што бираш?Кој ти даде право...
naaaaaaaaaaaaaaajsгледам од таму ти е информацијата
Пријателе,ти си помешал се,јас неможам да ти помогнам за твојата психоза.Обрати се на друго место.Кој ти даде право за лични размислувања да ги вмешуваш сите Македонци па и тие неМакедонци кои извадиле татарски пасоши и се на гробовите на нивните дедовци и прадедовци
гледам и мене редовно ме читаш и учишnaaaaaaaaaaaaaaajs
napraj si sea hi5 so drugarcinjata pred kooperacija.
11 godini slusavme/citavme/se smeevme na patriotski zhmoroni kako ireal i kompanijaгледам и мене редовно ме читаш и учиш