Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
За идеали гинат само будали. Тоа како прво. Како второ некој си го сменаа идентитетот само за да возат коли на бугарски таблици или да не чекаат на граница во иста колона со луѓе кои не се граѓани на ЕУ, шо би рекле за побрзо. За бегање според статистиките на некој тука во кој верувам без да проверам веќе избегале 600000 граѓани. Колку од нив избегале со бугарски пасош и се откажале од идентитетот. Ако тие 600000 се дале да му ја здувнат од тука па макар и да ги ебат в газ , уште еден помалце повеќе не менува многу. На крај јас веќе имам поднесено документи за бугарски пасош на основ на бугарски корени така да да не се лажеме и да си правиме бајрам со умот. Јас и тие 600000 граѓани официјално си сме Македонски Бугари или попросто само Бугари и си имаме своја матична земја која ке ни ги штити нашите интереси како нејзини граѓани. Од таа гледна точка многу ке се насекирам како ке се вика републиката, какво знаме ке има и како ке им се вика јазикот и како ќе се редефинира ако се редефинира пошто мојата матична држава ништо од тоа нема да мени нити некој го бара тоа од нејзе. Тоа вие мислете му ја , а јас пошто имам право на глас и сега засега сеуште сум државјанин на оваа република исто имам право да кажам нешто околу тоа и да гласам околу тоа ако еден ден има референдум. Незнам дали пратиш јас отворено се заложив за воведување на повеќејазичност на форумот и исто така кажав( ако немам ете сега кажувам) на следните избори локални или било какви ке гласам за најрадикалната албанска партија што можам да ја најдам на ливчето која отворено се залага во својата програма за редефинирање, федерализација и промена на име , јазик, химна и се што треба. Да си ги скратиме маките поштои секако не не бива. Си играме држава 20 и кусурот години , е па доста е. Мене не ми се игра повеќе.[DOUBLEPOST=1497689439][/DOUBLEPOST]
Па по секоја цена доволно кажува само по себе. Значи се што треба и што бараат од нас. Незнам што не ти е јасно тука. За некој работи не ни мораат да бараат од нас, секако се за менвање во склоп со моменталната реалност. Како прво знамето и химната. Не ја одсликуваат реалноста во републиката пошто едниот од двата државотворни народи буквално како и да го нема. Не е во ред тоа според мене.
За идеали гинат само будали....На крај јас веќе имам поднесено документи за бугарски пасош на основ на бугарски корени така да да не се лажеме и да си правиме бајрам со умот. Јас и тие 600000 граѓани официјално си сме Македонски Бугари или попросто само Бугари.....Од таа гледна точка многу ке се насекирам како ке се вика републиката....какво знаме ке има и како ке им се вика јазикот...
Ke mi prostish na izrazot ama za vakvo rezoniranje ovde ke ti rechat...O.K. then, why don't you just shut the f..k up.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Референдум за влез во НАТО и ЕУ не треба да има пошто то е веќе влезено во програмата на сите партии и секои избори тие партии си добиваат гласови врз основ на тие програми со јасно зацртани приоритети - интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО
Референдум нема да има ни за влез со привремена референца, единствено референдум ќе се спроведи за промена на уставното име.
..батали партии и нивни камарили до сега се виде со разноразни пржински договори,изборни и поизборни трици и кучини колку нив ги боли патлакот за инетресите кои не се нивни лични.... Од друга страна ставот на народот некако ми мириса дека многу баш не ги мириса злочинците и десперадосите од НАТО, а барањето од ЕУ да му го угасат Македонското име не баш да го одушевува за да се заме како здраво за готово во било која комбинација.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
За идеали гинат само будали. Тоа како прво. Како второ некој си го сменаа идентитетот само за да возат коли на бугарски таблици или да не чекаат на граница во иста колона со луѓе кои не се граѓани на ЕУ, шо би рекле за побрзо. За бегање според статистиките на некој тука во кој верувам без да проверам веќе избегале 600000 граѓани. Колку од нив избегале со бугарски пасош и се откажале од идентитетот. Ако тие 600000 се дале да му ја здувнат од тука па макар и да ги ебат в газ , уште еден помалце повеќе не менува многу. На крај јас веќе имам поднесено документи за бугарски пасош на основ на бугарски корени така да да не се лажеме и да си правиме бајрам со умот. Јас и тие 600000 граѓани официјално си сме Македонски Бугари или попросто само Бугари и си имаме своја матична земја која ке ни ги штити нашите интереси како нејзини граѓани. Од таа гледна точка многу ке се насекирам како ке се вика републиката, какво знаме ке има и како ке им се вика јазикот и како ќе се редефинира ако се редефинира пошто мојата матична држава ништо од тоа нема да мени нити некој го бара тоа од нејзе. Тоа вие мислете му ја , а јас пошто имам право на глас и сега засега сеуште сум државјанин на оваа република исто имам право да кажам нешто околу тоа и да гласам околу тоа ако еден ден има референдум. Незнам дали пратиш јас отворено се заложив за воведување на повеќејазичност на форумот и исто така кажав( ако немам ете сега кажувам) на следните избори локални или било какви ке гласам за најрадикалната албанска партија што можам да ја најдам на ливчето која отворено се залага во својата програма за редефинирање, федерализација и промена на име , јазик, химна и се што треба. Да си ги скратиме маките поштои секако не не бива. Си играме држава 20 и кусурот години , е па доста е. Мене не ми се игра повеќе.[DOUBLEPOST=1497689439][/DOUBLEPOST]
Па по секоја цена доволно кажува само по себе. Значи се што треба и што бараат од нас. Незнам што не ти е јасно тука. За некој работи не ни мораат да бараат од нас, секако се за менвање во склоп со моменталната реалност. Како прво знамето и химната. Не ја одсликуваат реалноста во републиката пошто едниот од двата државотворни народи буквално како и да го нема. Не е во ред тоа според мене.
Толку од патриотизмот а, пола тврдокорни се иста катара како тебе.
Се осеќаше како бугарин или само за да излезеш од тука го зеде?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
..батали партии и нивни камарили до сега се виде со разноразни пржински договори,изборни и поизборни трици и кучини колку нив ги боли патлакот за инетресите кои не се нивни лични.... Од друга страна ставот на народот некако ми мириса дека многу баш не ги мириса злочинците и десперадосите од НАТО, а барањето од ЕУ да му го угасат Македонското име не баш да го одушевува за да се заме како здраво за готово во било која комбинација.
To e твое лично мислење.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
вадете си бугарски пасоши допрва ќе биде тежок животот во македонија. со криминалци и профитери со влада напредок нема.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
вадете си бугарски пасоши допрва ќе биде тежок животот во македонија. со криминалци и профитери со влада напредок нема.
До сеа мед и млеко течеше и немаше Бугарски пасоши. Си отидоа чесните, барајте си чарето :vozbud::vozbud:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
To e твое лично мислење.
нормално, но и на многу други, а за да провериме дали таквите како тебе или мене не има повеќе или помалку , нема друго демократско решение освен дигање на рака, т.е. закружување ДА или НЕ на прашањето сакате во НАТО , а истиот процес но со прашање сакате ли да си го смените Македонското име.. Вака се остава место за шпекулации и евентуално понатамошно најлегално преземање на терористички активности против тогаш веќе легитимни мети... :) :) :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
нормално, но и на многу други, а за да провериме дали таквите како тебе или мене не има повеќе или помалку , нема друго демократско решение освен дигање на рака, т.е. закружување ДА или НЕ на прашањето сакате во НАТО , а истиот процес но со прашање сакате ли да си го смените Македонското име.. Вака се остава место за шпекулации и евентуално понатамошно најлегално преземање на терористички активности против тогаш веќе легитимни мети... :) :) :)
Прашањето дали сме или не сме за НАТО е одамна решено, сите партии за кои гласаа граѓаните на Македонија, ветуваат влез во НАТО. Така да таа тема е за секогаш затворена а прашањето јасно одговорено.

E

Epsilon

Гостин
Sam si se potceni so komentarot za 10k plata. Jas ti rekov, ako vredis poveke zaraboti gi ne cekaj od partii, nato, eu itn...
Каде реков јас дека работам, општо зборував за животот во Македонија, каде за таквите ко тебе е непознат. :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.890
Поени од реакции
23.295
Толку од патриотизмот а, пола тврдокорни се иста катара како тебе.
Патриотизмот мене ми помина после декември некаде, најверојатно и нив. Додуша никогаш во ниту еден пост или став не сум се исповетувал со никакви тврдокорни ама ќе грешам душа ако речам дека не ги разбирам.
Се осеќаше како бугарин или само за да излезеш од тука го зеде?
Шо ти менва тоа тебе. Демек ѓи заебавте Бугарите. Се знае на шо основ се зема бугарско државјанство. На основ на бугарски корени, пишан документ каде некој твој предок си се декларирал како таков. Сите што зедовме и ќе земиме во иднина пасош на основ на тој документ официјално си сме Бугари од Македонија или скратено Бугари. После ебање нема каење, нема се ебав се одебав, а најмалце од се битно е како се чувствувам или за што сум го зел.
Ете ќе речиме дека крвта не е вода.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Па ете метафорично ако мнозинство граѓани одлучат да се влезе во НАТО под привремена референца, дали таа одлука треба да се почитува
Забележувам често менување на поентата. Јас пишував за промена на име. Референцата не е промена.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.890
Поени од реакции
23.295
За идеали гинат само будали....На крај јас веќе имам поднесено документи за бугарски пасош на основ на бугарски корени така да да не се лажеме и да си правиме бајрам со умот. Јас и тие 600000 граѓани официјално си сме Македонски Бугари или попросто само Бугари.....Од таа гледна точка многу ке се насекирам како ке се вика републиката....какво знаме ке има и како ке им се вика јазикот...
Ke mi prostish na izrazot ama za vakvo rezoniranje ovde ke ti rechat...O.K. then, why don't you just shut the f..k up.
Незнам таму што ќе ми речат, не сум таму. Кога ќе дојдам ке му ја мислам за тоа. А каде е тоа таму всушност? И кој ќе ми речат така, демек Македонците. Да не нема таму бугарски друштва и здруженија? Ќе си се дружам со моите.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Референдум за влез во НАТО и ЕУ не треба да има пошто то е веќе влезено во програмата на сите партии и секои избори тие партии си добиваат гласови врз основ на тие програми со јасно зацртани приоритети - интеграција на Македонија во ЕУ и НАТО
Референдум нема да има ни за влез со привремена референца, единствено референдум ќе се спроведи за промена на уставното име.
Не е така. Тогаш референдум не треба за ништо да има.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Вие не разбравте дека пола ДПМНЕ се Бугарофили до сега?
Настрана тоа што се гнаси.

Немам ништо против биди што сакаш (ако сакаш и покемон), само биди маж бре, кажи бугарче сум и не ми зборувај за Македонија и македонците, платформи и незнам ти што.

Пичондри.

Чисто сумнјам дека ги боли таквото и за Бугарија, тоа се сендвич луѓе, продадени газови.
Кокошка ќе се пиши, педер ќе стане само за пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom