Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Љубчо има зграда (огромна) сред Струмица, плоштадот е граден од фирма блиска на ДПМНЕ итн. многу бизниси и примери на перфектна "соработка" низ Македонија. (си играат кур - ташак)

Треба да се врши притисок (врз наредната влада) овие криминали да бидат решени, сите до еден.

Доколку не се врши - сите ќе си уживаат и пак ќе биде исто.
Плус мора да има измени во уставот, подхитно - околу правото на глас.

Неможе некој кој ја злоупотребил својата службена должност (политичка) да има право на глас а не пак да учестува во неа. (не дај боже да влезеш во собрание и да тепаш колеги)

Не смее вработените во образованието, здравството, правосудството да бидат партиски војници.

Кој сака да работи таму не смее да има право на глас - треба да се неутрални.
Секако додека сите овие говна не се средат, моја проценка некој 20 и кусур години.

Се додека ова не се случи (или барем нешто делумно) јас ќе дадам се од себеси да не ги дискриминирам лицата кои патат од шизофренија. Ќе се трудам колку - толку да им помогнам, колку можам.
a ne. na twitter rekoa(twitter-dziite sto fatija rabota serejki za vmro vladata) deka pritisok vrz segasnata vlada e neprincipielen.

V

viktora

Гостин
Ете што било фората што сега нагло прасево дегенерирано стана мајка тереза преку ноќ. Осеќав ја дека има некоја јагма нањушено уште кога си гугуткаа со оној Огнен пешљакон по емисии.
Свиња гадна преварантска, пола србија ја закрпи за пари, да помине граница ќе го убијат, овде факман стана преку ноќ и сега као брани луѓе и категории што пред да му влезе комбинацијава за луѓе не ги рачунаше.

Ако со ова темпо се ухлебуваат борциве и револуционериве по советнички и заменички позиции нема да е чудно Илија Димовски и Ѓорчев да се новите соросоиди за некој месец. Голема пара од грантови фира ќе иде, греота е да не се искористи вакумов.
Шо убоо сам муабет си праиш.Да не ти сметаме?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Крaткo им трaеше рaдoстa нa телињaвa, еј сo шеќеринскa и зaев држaвa ке прaеле oднoвo....

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.874
Џабе ви е сега вам груевистите да глуматате некаква принципиелност и високи очекувања кога до вчера бевте а и сеуште сте како што гледам обесени на мадињата на вашиот господар и врховен лидер. Не дека нема место за критика, иако е рано и би било океј и фер да се почекаат првите 100 дена, али вашата проекција на некаков наводен наплив на моралност и човечност не би излажала ниту лице со пречки во психичкиот развој.

Заев наместо да се бави таму со НАТО - мато, ЕУ и слични масонско-илуминатски-језуитски сатански здруженија, влади, држави, право и правда и слични демагогии, како прв чекор требаше да се заложи со указ да им биде укината личната слобода и да ги прогласи за робови, затоа што груевистите немаат слободна Волја и со тоа не се слободни личности туку работат по волја на фараонот- и да ги прати на општествено корисна работа. Вака мораш да им ги трпиш илјадниците теории и завери, а не се воопшто интересни.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дoбрo мoжaм дa рaзберaм декa фoрумoв е пoлн,aј дa не претерaм дa кaжaм пaртиски вoјници ете некa бидaт симпaтизери.Се oднесувa зa сите.Абре не сме им дaле дуќaн пoд зaкуп пa ќе биде или немa aј дa ги oстaвиме дa видиме.Држaвa е тoa бре еј непрoкoпсaни.Гледaте ли кaквa ценa плaтивме зa претхoдните.Oд стaрт пoд лупa требa дa бидaт нoвите.Кaкo штo рaбoтелa УДБА кoгa ствaрнo имaлo држaвa.Кoгa егзекутирaле и oние штo биле едвaј сумњиви ги кркнуеле зa секoј случaј

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.418
kjerkata na bobo diners(od prviot brak) osnova NGO koesto e registrirano na 7mi juni, istiot den go biraat boki13 za `Pretsedatelot` cija sto majka raboti za remenska(mislite deka na boki onaka mu se soni 6 meseci pred izbori da stanuva filantrop?) i istiot den so resenieto od centralen vo raka direkt na sostanok i slikanje so mila carovska. da se pokaze koj e noviot sherif vo NGO sektorot. za normalni NGO treba minimum 1 godina da si registriran so aktivnosti pred voopsto da pomislis na apliciranje za grantovi i sostanoci co ministerot, ama ne. boki istiot den koga e registriran dobiva sostanok so ministerkata.
25 godini NGO aktivizam, trud, protesti, picke majcine. ne. sdsm sea kje im pokaze kako se raboti NGO sektorot so nova najdobra NGO. btw preku ovaa NGO kje se outsourciraat socijalnite transferi. koe ministerstvo ima najgolem budzet? MTSP. koj outsource-ira drzavni raboti kako socijalnata pomos? neoliberalnite kopilinja. ama sigurno e nekoja greska,poso sdsm se levicari. osven boki13 sto bese poskapo oblecen i od Rada na slikanjeto so carovska.
http://hitportal.com.mk/zabava-do-zori-boki-13-so-makedonskiot-dhet-set-go-proslavi-pretsedatelskiot-status/
bitno tamarceto e sekogas vo pravo vreme na pravo mesto
Ти што мислеше, туку така, 2-3 месеци пред избори, сосема спонтано Боки почна да им плаќа едногодишни кирии на 2-3 социјално загрозени случаеви!? :icon_lol:

Не ми се верува со какви провидни селски финти пробуваат да продаваат ефтин популизам во јавноста. Ептен ја потценуваат јавноста со ваквите селски финти.

Oh pls. За да нервирам опозиционери? Да, гледам дека ти и грст други луѓе прелесно е да ве старта човек.
Приметуваш како "неутралниве" ги кренаа главчињата, се надрвија ко мали куриња да го бранат пастиров од Муртино, и тоа после само 1-2 ситни забелешки кон новата власт? :icon_lol:

Да знаев дека олку низок им е демократскиот капацитет на лажниве демократи, и дека се олку забавни кога се на власт, уште од 2008ма ќе почнев да го гласам Заев.

#NмаРазлика :LOL:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Крaткo им трaеше рaдoстa нa телињaвa, еј сo шеќеринскa и зaев држaвa ке прaеле oднoвo....
Па кој сакаш да ја опраи државава бе теле, има ли трета опција?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Акo пoчне тaкa слoбoдa нa нoвиве дa им се дaвa пaк ке не мoчaaт сaмo други мрсулкoвци.Првa и нaјмaлa грешкa oдмa мaсoвни прoтести[DOUBLEPOST=1497392834][/DOUBLEPOST]
Па кој сакаш да ја опраи државава бе теле, има ли трета опција?
Пa не мoрa се штo ке нaпрaвaт oни дa чини сaмo зaштo груевски нечинел бре вoлу

W

wicked_1

Гостин
Oh pls. За да нервирам опозиционери? Да, гледам дека ти и грст други луѓе прелесно е да ве старта човек.
Ти старташ некого Шкорпи? Некаква амнезија да не те има спукано?

До некни урлаше ко орка на контра-митинзи на гдом со химни за груки, денес си загрижен граѓанин.

Не допирајте ново дно, сепак ве чита народ што може да сврзе две чисти.... патетика ви е новиов скин на андеркавер груевист кој гласал за "промени" и се разочарал после 10 дена.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.418
Акo пoчне тaкa слoбoдa нa нoвиве дa им се дaвa пaк ке не мoчaaт сaмo други мрсулкoвци.Првa и нaјмaлa грешкa oдмa мaсoвни
Нема веќе народ за протести, сите активисти и "жестоки критичари на секоја власт" се исповработија во влада.

B

Bafra

Гостин
http://tocka.com.mk/vesti/234995/janeva-nema-strazarno-da-gi-priveduvame-gruevski-mijalkov-protogjer-i-bozinovski
„Нема да правиме жртви од четворицата.... :pos:

ќе си лежитеее, ама изгледа некој Бора Бора, некој Монте Карло, некој Азурен итн итн .
Убаво пишува на поканата дека се рачуна за уредно поканет и ако не дојдеш во отсуство можат да те судат. Арно ама ако имаш милиони и си соработувате тогаш други закони важат :P

Мурто и Курто начекавте небањати (оправдано) и шарени неандерталци / интелектуалци па јавајте не за сВите пари :sekc:

Да живее едно партискиот систем сдс-дпне :D

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Акo пoчне тaкa слoбoдa нa нoвиве дa им се дaвa пaк ке не мoчaaт сaмo други мрсулкoвци.Првa и нaјмaлa грешкa oдмa мaсoвни прoтести[DOUBLEPOST=1497392834][/DOUBLEPOST]
Пa не мoрa се штo ке нaпрaвaт oни дa чини сaмo зaштo груевски нечинел бре вoлу
Биди среќен да не пикаат в џеб се што ќе им дојде при рака, се друго се менува. На Груевски му се видоа афинитетите, кешки да му метастазираат му ебам тоа болесникот клептомански!

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Нема веќе народ за протести, сите активисти и "жестоки критичари на секоја власт" се исповработија во влада.
ne sfakjas, sea kje ja kritikuvaat od vnatre. isto kako pavle sto kje ja reformira sdsm od vnatre.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.418
ne sfakjas, sea kje ja kritikuvaat od vnatre. isto kako pavle sto kje ja reformira sdsm od vnatre.
Веројатно исто ко онаа неутралнана Туфекџиќ, која неколку години пред да се случат протестите добила благодарница од Унија на Млади Црпковци за плакатолепач со најпогана уста во партијата, и која сосема спонтано и неочекувано влезе во Собрание како независен претставник на граѓаните.

Браос, ако е така. :bravobe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom