Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
„Држ ме мајко се испосрав“.
Да се спуштиме малку на земја. Да им бевме ние „маката“, немаше Хитлер ниту Цар Борис да капитулира.
За хитлер не, али бугарите овде си ги искршија забите

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Се надевам дека Грујо не им земал "вообичаен аванс" на овие конзорциуми што сакаа рудници да ни лупнат.
Компании поврзани со Ротшајлд и Сорос отвараат рудници низ Мкд (т.е. југоисточна Македонија), Груки дозволи.

Ќе зимаме само 2% види ти сад.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Компании поврзани со Ротшајлд и Сорос отвараат рудници низ Мкд (т.е. југоисточна Македонија), Груки дозволи.

Ќе зимаме само 2% види ти сад.
Kaj отвораат? Кожуф пропадна, а и Казандол.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
не бива ништо од оваа влада. одгодина, а најверојатно уште оваа година ќе има нови избори
почнаа со мерцедесот, вработуваат дечурлии, ништо не работат, мислат они со години ќе владеат
нека не се распакуваат, наскоро ќе си одат

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не. Потребно е да се слушнат сите страни. Барем стручните. Јас не знам кој е во право.[DOUBLEPOST=1497278483][/DOUBLEPOST]
Многу? Од каде ова?[DOUBLEPOST=1497278615][/DOUBLEPOST]
Ете, починало од бронхопневмонија, а не од сколиозата.
Кој е срамот? Што е срамот? Ако не поченало од болеста заради која требало да оди на операција, што е вината?
Јас не кажувам што е вистина, ама има и други кажувања, сем митингашките.[DOUBLEPOST=1497278723][/DOUBLEPOST]
Можеби, не знаеме. Ама нека се каже цела приказна, оти вака може нивин да настрада.[DOUBLEPOST=1497278822][/DOUBLEPOST]
Биди сериозен. Јас апелирам да се ставаат луѓе со искуство, и животно, и работно, професионално... зрела возраст.
Дај да видиме доказ дека од тоа починала како што викаш. Јас го слушнав Тодоров како кажа дека ќе дадат пари за операција на грбот, значи починала како последица од тоа. Кого правиш будала бе ти? Ти ако си ние не сме.
Тодоров кажа ќе дадат пари, фондот не даде пари, детето умре поради тоа што не и беше направена операција. Значи те прашувам чија е вината ако Тодоров ветил дека ќе дадат пари?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Kaj отвораат? Кожуф пропадна, а и Казандол.
Ќе има референдуми, рудникот с. Иловица е нешто Ротшајлд стил во понапредна фаза е за разлика од другите (така мислам).
Веројатно ќе има референдум.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
не бива ништо од оваа влада. одгодина, а најверојатно уште оваа година ќе има нови избори
почнаа со мерцедесот, вработуваат дечурлии, ништо не работат, мислат они со години ќе владеат
Нaјубaвo се приметувa преку симпaтизерите нивни нa фoрумoв.Пoлoши и пoтврдoглaви oд сaмиoт Грујo.Нити прифaќaaт дa чујaт нештo aкo нечини, критики нa сметкa нa Зaев никaкo,глеј Вмрo вaкa Грујoбжвци тaкa.Oвие се некoјa кoмбинaцијa oд вмрoвци сo кумрoвец шкoлa

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
јас се надевав дека овие ќе запнат стварно малку од малку да управат нешто
штом почнаат со мерцедесот како ударна вест, а во позадина вработуваат потрчковци сегледа колку тривијално ќе биде нивното владеење.
ќе почнат овие одма да си го полнат џебот, нема да чекаат ни да се навикнат добро на фотелјите
ајде наесен пак на избори

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Мене, сега за сега, ми се океј со самиот факт што почнаа да исправаат некои работи кои Груевски ни ги спопика. На пример одлуките околу екстерното, ефтината струја, МРТВ претплатата, промена на Зврлевски и др.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
јас се надевав дека овие ќе запнат стварно малку од малку да управат нешто
штом почнаат со мерцедесот како ударна вест, а во позадина вработуваат потрчковци сегледа колку тривијално ќе биде нивното владеење.
ќе почнат овие одма да си го полнат џебот, нема да чекаат ни да се навикнат добро на фотелјите
ајде наесен пак на избори
Дa мoжaт би нaпрaвиле нa Гoли oтoк дa oдaт сите штo пишувaaт зa Сдсм

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Мене, сега за сега, ми се океј со самиот факт што почнаа да исправаат некои работи кои Груевски ни ги спопика. На пример одлуките околу екстерното, ефтината струја, МРТВ претплатата, промена на Зврлевски и др.
тоа е ок, ама се мислам дека на тоа и ќе остане. ама од тие три работи само една е направена. другите се само ветувања.
и зошто такви ефтини трикови како оној со мерцедесот. тотално незначајна работа. а и минстерот за внатрешни е тотален промашај. најмногу збрки ќе прави тој.
спасовски е пандан на тодоров - прав кловн

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ајде Албанци од денес Македонија е на продажба, понудете пари и кажете шо сакате. Има ред дека, полно чекаат.
@WestBE ќе ја браниме ли? Да го заземеме Собранието пак? А скапан?

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
Ако се извинеше ќе беше се во ред? Немаше онда потреба да го пука а? Да беше така ова, колку ДПМНЕ му наштети на овај народ, никој жив немаше по улица да шета од нив ама..
Нормално и оправдано било да го пука, абе..:facepalm:
Немаше да биде ОК, ама срањето беше индиректно негова вина и ќе беше правилен потег да се извини и да даде оставка пошто како министер он е одговорен за сите постапки на неговите вработени.

П.С Не е нормално ама е оправдано.[DOUBLEPOST=1497283708][/DOUBLEPOST]
А ако се родителите виновни за ненавремена и несоодветна реакција? Ти знаеш што е цела вистина и причина?
Ако беа они виновни ќе ги судеа нив, а знаеме дека не е така пошто девојчето со месеци чекаше, а воедно има многу малку родители кои не би направиле се за своето дете.

Со оглед на тоа дека 90% од медиумите беа под капата на ВМРО не верувам дека постои некаков заговор кон Тодоров за кои лично знам во каква состојба го донесе здраството од угледни доктори на високи позиции и од ВМРО и од СДСМ.

Според мои сознанија човекот никој не го сакаше, само штета правеше, а воедно е и социопат кој не прифаќа вина.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Па дали постоеше поголем дечурлија од Диме Спасов. Кај е дете за министер па немаше ни образ да признае дека згреши со џипот и наместо тоа измисли 95 лажни приказни. Соочи се со вистината, не читај курир, парламентарни избори нема да има на есен. Според мене, мислам дека нема да има парламентарни избори во наредни 2 години.

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Па дали постоеше поголем дечурлија од Диме Спасов. Кај е дете за министер па немаше ни образ да признае дека згреши со џипот и наместо тоа измисли 95 лажни приказни. Соочи се со вистината, не читај курир, парламентарни избори нема да има на есен. Според мене, мислам дека нема да има парламентарни избори во наредни 2 години.
абе овие не ќе беа подобри, немаше да прават исто ко претходните
ама еве истата приказна се повторува
не ги гласавме за да бидат вмро дпмне втор дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom