- Член од
- 26 мај 2017
- Мислења
- 280
- Поени од реакции
- 225
Ќе чекаме до нова година, јас ги дадов у дабч документиве почеток на фебруари месец.
Последно уредено:
Немoрa дa знaчи декa и тукa вo МК е тaкa вo aмбaсaдaтa,a мoжеби е кoј бил скoрo нa интервју некa пише.Пепи?I na intervju su se promenila pitanja, tj. dodali su jos pitanja. Od pre neki dan sa intervjua u ambasadi u Beogradu:
-Datum i mesto rodjenja
-Stalna adresa
-Zanimanje
-Drzavljanstvo
-Nacionalnost
-Da li prvi put apliciras za BG drzavljanstvo
-Sa kojim zemljama se granici BG
-Drustveno uredjenje
-Navedi neke istorijske cinjenice i istorijske dogadjaje
-Po cemu je BG poznata u svetu
-Navedi par pisaca i njihova dela
-Da li znas koje su tvoje obaveze ukoliko postanes drzavljanin R. BG
-Da li paniras da zivis u BG
-Na koji nacin planiras da doprinosis drzavi
-Drzavni praznici
-Da li postoji odredjeni grad u kom bi zivela
-Koliko puta si do sada bila u BG i na koliko dana
-Da li imas nepokretnu imovinu u BG
-Ko je jos iz porodice aplicirao za drzavljanstvo
-Od koje godine je Bugarska clanica EU
jas bev sofija na intervju pred 2nedeli mnogu lesno pominav okolu 5,6 prasanjaНемoрa дa знaчи декa и тукa вo МК е тaкa вo aмбaсaдaтa,a мoжеби е кoј бил скoрo нa интервју некa пише.Пепи?
+1.jas bev sofija na intervju pred 2nedeli mnogu lesno pominav okolu 5,6 prasanja
-praznici
-nacionalnost
-dali majkati i tatkoti imaat bg pasos
-dali imam imot vo bg
-dali kje ziveam vo bg
-i sto ke se promeni kaj tebe koga ke dobies grazdanstvo
5min traese intervjuto nisto strasno
Тука (http://www.aba.government.bg/?legal=7) следиш тек на вадење на произход.prijatele a od kaj znaesh deka drugata nedela ce go znaesh proishodot gi sledish nekade toa ne mi e jasno i shto e u stvari proishod ?
На сите ни велат за 3 месеци, ама е далеку од така. Јас лани чекав 5 и пол месеци, а сега луѓе чекаат и по 7, и тоа чекањето сѐ уште не им е завршено. Значи никој со сигурност не може да ти каже колку ќе чекаш. Новите власти покажуваат некаква волја да сменат нешто, ама што и да направат, и тоа ќе се осети кој знае кога.Lugje sto ste poupateni, vo DABC dostaviv dokumenti vo Mart koga da go ocekuvam proishodot od prilika spored vas? Mene mi rekoa za 3 meseci deka ke e spremen, ama izgleda povrkje se ceka. Kakvo e vaseto iskustvo?