Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.197
Не е закон. Повикуваш човек на премиерска средба, а има премиер. Не е тоа скандал?
Скандал бе Ѓорѓија, скандал невиден. Срам да и биде на европејците, бегаат од ДПМНЕ како чума да имаат. А овие фини дечки, чесни патриоти.

Брука и срамота.
 
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
@Ѓорѓи Н. имаш право победи вмро на изборите. Ама истите тие кои победија видовме дека незаконски се финансирале и переле пари. Што имаш да кажеш за тоа? Дали ја исклучуваш можноста дека на некоја од тие 10+ илјади уплатници го има и твоето име?
Ништо не сугерирав. Само констатација. Незаконските работи треба да се казнат.[DOUBLEPOST=1495647911][/DOUBLEPOST]
Мандатар е Заев.
Да. Средбта е премиерска, не е мандатарска.
 
Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.197
Ништо не сугерирав. Само констатација. Незаконските работи треба да се казнат.
А што мислиш, треба Заев да поднесе оставка? Јас мислам дека треба, ги изгуби изборите, па сега за премиер се мести.

Скандал, како што ти елоквентно би го формулирал проблемот.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.276
Toa so strancite uspeale da ni protnat pod cerga nelegalna rakava tvorevina bez nikakva zakonska podloga ne znaci deka e ustavna i deka e del od sistemot.
Законот дозволува формирање на делови од обвинителтва специјализирани за одредени криминали. Значи основата е сосема легална. Барање за такво обвинителсво настана затоа што јавното обвинителство не беше кадарно да ги истражаи десетиците иљади сомненија за сторени тешки криминали и пљачки направени од власта. Еве излегуваат докази, се покренуваат обвиненија се истражува. Поткрепа дека е сторен криминал се во документи, тендери уплатници, трансфери на пари кое пред очите на досегашно ЈО се одвиваа непречено.
 
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Мандатар е Заев.
Kako i da e ovie debilite od eu sami sebe se degradiraat i kako politicari i kako licnosti sto voopsto si dozvoluvaat bilokakov diplomatski odnos so aboliciran gnoj od ovakov kalibar. Neka im sluzi na cesta. Od Taler begaa kako od cuma koga novinarite go fatija na delo. Povtorno nevidena dvolicnost i nikavov integritet i principielnost. Vo Brisel momentalno edinstven aboliciran politicar patem i povtorno faten na delo e samo crpnatiot.
 
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Kako i da e ovie debilite od eu sami sebe se degradiraat kako licnosti sto voopsto si dozvoluvaat bilokakov diplomatski odnos so aboliciran gnoj od ovakov kalibar. Neka im sluzi na cesta. Od Taler begaa kako od cuma koga novinarite go fatija na delo. Povtorno nevidena dvolicnost i nikavov integritet i principielnost. Vo Brisel momentalno edinstven aboliciran politicar patem i povtorno faten na delo e samo crpnatiot.
Аболициран? Дај да ја видиме пресудата.
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.496
Ништо не сугерирав. Само констатација. Незаконските работи треба да се казнат.[DOUBLEPOST=1495647911][/DOUBLEPOST]
Да. Средбта е премиерска, не е мандатарска.
Абе чекај малце, нели овие европретставнициве им мислеа лошо на вмро, не знам што. Иванов на празијади идеше да не се среќава со Вајгл, Могерини, паторот за Малта кидна... Нели човек не треба да се бута кај што го нејќат, логично, зошто тогаш Димитриев да оди кај Могерини, што е сега проблемот, зошто одеднаш загнаа да се видат со нив? А и да појде, ќе му каже оваа да си пакува куферот, џабе визерот.
 

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не ме интересира за корупцијата во Албанија или Косово, не живеам таму.
Ме боли што дознав дека не сте ништо подобро од албанците, всушност сте полоши, а цело време мислев дека дивите албанци ќе се питомат меѓу цивилизираните македонци, затоа и верував и сакав да верувам во соживотот.
Ме интересира што сте учеле на историја....
Сакаш докази дека албанците живееле во Македонија пред отоманскиот период?
Не сум љубител на фикција, фала!

Постот кој те вознемири, воглавно е критика на некои националистички политичари на Балканов. И сам кажуваш дека сте биле „диви, па ќе сте се питомеле“ - значи сам си пукаш во нога со признавањето дека не сте автохтон народ, т.е сте дојдени од негде. Ама не се натегам околу ова веќе, аман!

Настрана тоа што ми стои во потпис цитат од лудиот ниче, јас сум во суштина заложник за граѓанско општество и презирам национализам. Со самото тоа што ми влегуваш во ваква дискусија се гледа дека имаш такви некои мотиви. Дај сфатете еднаш дека и вие го јадете к***т, дека живеете во економски назадна земја, дека стандардот ви е мизерен, дека вашите „небањати“ ги пикаат по администрации, а другите се кршат од работа. Збори ми за такви работи, за спроведување право, за нешто што те засега као човек.

Од кај се дојдени албанците, искрено ме заболе. Ич не се замарај да ми докажуваш нешто - тоа со вмороните види. Они живеат у времето на Херонеја и к** ги боли некој што се омрсуе по 150 миљони од автопат во 21 век од н.е.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom