Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Во цитираниот пост бе утепан!Болдираните делови, на пример... простаку уличарски.
Бегаш од прашањето, ај мрш!
Во цитираниот пост бе утепан!Болдираните делови, на пример... простаку уличарски.
Јас момче лектири кога читав ти у татина муда си бил уште.„Ја Анте, ти Антекурела“.
Немаш врска со она што јас го пишувам. Измеќар си се гледа, неискусен дунстер... Што се нафаќате да дискутирате на ваков начин кога сте навистина доста поназад во степенот на општа култура и образование. Ајде.. оди прочитај неколку лектири прво..
Со три албански партии во власт, малку тешко. Не знам само од каде си толку сигурен ...Сега се ќе се промени и ќе имаш поголеми права.
Зошто тешко, граѓанско општество ќе бидеме, нема веќе да се криете, ќе можеш слободно да си кажеш.Со три албански партии во власт, малку тешко. Не знам само од каде си толку сигурен ...
И оставката на Заев беше предлог..
Веќе сум во повеќе сфери од животот openly gay. Единствено може помалку да бидам после целава ситуација. Можеби е новост за тебе, ама ние (openly gay dudes) не се копчаме многу со муслиманите, поготово албанците. Не дека е многу поинаку во други држави со значајно малцинство или мнозинско муслиманско население. Веројатно си запознаен со примери, нема потреба да ги наведувам. Чекам да се вратат тие 900.000+ фантомски гласачи што испаднаа дека се Брача сега од печалбата у странство и да ги наполнат административните места и да ги отворат картите на маса. Некако сум скептик дека Заев ќе може да се снајде до толку или па да води цврста политика со нив и кон нив (доколку забегаат).Зошто тешко, граѓанско општество ќе бидеме, нема веќе да се криете, ќе можеш слободно да си кажеш.
Ај гади „гурабии“. Простотилок „непревазиѓен“. Доаѓаш овде на јавно место и место културна дебата, секој пост ти е со простотилоци. Мрш ѓубре едно, смрдливо.Во цитираниот пост бе утепан!
Бегаш од прашањето, ај мрш!
И Грујо вети дека сам ќе одел во затвор и пратениците ќе ги дадел само да се откаже Заев од платформата. Па да не знаеш да не тргнал накај Идризово Грујче?
Ова е бисерот над бисерите. Предлог сам на себеси? Добро. Мислам дека беше ветување пред избори, за случај на пораз. Не сме го разбрале. Како и секогаш.. по 4-5 пати да ги менува изјавите.. во стилот.. „не бев разбран“. Нека е така.
Слично како ти кој ме праќаше вециња да чистам, па после некако заќуте. Кој би рекол дека јас како чистач на вециња можам со еден збор да те заќутам тебе кој си 10 класи над сите нас тука.Ај гади „гурабии“. Простотилок „непревазиѓен“. Доаѓаш овде на јавно место и место културна дебата, секој пост ти е со простотилоци. Мрш ѓубре едно, смрдливо.
Ко бабине си.Ај гади „гурабии“. Простотилок „непревазиѓен“. Доаѓаш овде на јавно место и место културна дебата, секој пост ти е со простотилоци. Мрш ѓубре едно, смрдливо.
Добро другар, гледам дека наоѓаш изговори. И Грујо, и Курто, и Мурто... Јас избегнувам да „оправдувам“ нешто со „и тој.. и другите..“. Ги коментирам конкретните работи. Ако „и другиот..“, тогаш е тоа посебен случај и како таков би го гледал.И Грујо вети дека сам ќе одел во затвор и пратениците ќе ги дадел само да се откаже Заев од платформата. Па да не знаеш да не тргнал накај Идризово Грујче?
Слично како ти кој ме праќаше вециња да чистам, па после некако заќуте. Кој би рекол дека јас како чистач на вециња можам со еден збор да те заќутам тебе кој си 10 класи над сите нас тука.
Кажи му го истото на „организаторот“.Ко бабине си.
Изгледа и она на Груевски не сме го разбрале, предлог бил сам на себе. И за пратениците и за доброволниот државен одмор. Не го мислел така тоа човекот, само пробувал да е конструктивен и да создава опции.
Ова е бисерот над бисерите. Предлог сам на себеси? Добро. Мислам дека беше ветување пред избори, за случај на пораз. Не сме го разбрале. Како и секогаш.. по 4-5 пати да ги менува изјавите.. во стилот.. „не бев разбран“. Нека е така.
Не да се одземе, на таа багра треба доживотно да и се забрани било какво учество во политика и допир со државни пари.Не верувам. Дури и мислам дека е можно локалните да не се одржат оваа година. Во тек е процес на „уништување“ на ВМРО ДПМНЕ, а според сегашните состојби е доста посилен „на терен“, по рејтинзи. Мислам дека прво ќе се преземат повеќе „акции“ со удари кон оваа партија, а потоа повторно со игри како за собраниските избори ќе се прави нешто што ќе се одзема силата на партијата.
Можеби.[DOUBLEPOST=1495187832][/DOUBLEPOST]Изгледа и она на Груевски не сме го разбрале, предлог бил сам на себе. И за пратениците и за доброволниот државен одмор. Не го мислел така тоа човекот, само пробувал да е конструктивен и да создава опции.
Не знам зошто паушално се обраќаш до мене.Не да се одземе, на таа багра треба доживотно да и се забрани било какво учество во политика и допир со државни пари.
Не ми е јасно како при очи и уши СЕУШТЕ сосила се правите слепи и неми. Уште живеете во некој филм дека вработување со 10 000 денари плата е супер, премија, па во времето на сдс беше 4000! Се радувате како мајмуни на секое парче пресечено лента, демек еве се гради,верувате на жолти комбиња и странски структури, вау па сите се пограбаа за ова парче земја дадено од Господ, спомнато во Библијата не знам колку пати, толку ќе ја земат Македонија светата земја.
Ќе треба уште 50 години за да се вратиме во нормала со mindset-от, тотално ја уназадивте државава во секој аспект.
Многу клучен збор во реченицата е слободен....пошо се надевам дека кај и да е ќе им се ускрати и тоа право па ќе немаме секирации околу тоа дали во иднина ќе учествуваат во политика или не.Не знам зошто паушално се обраќаш до мене.
Забрана за учество во политика не постои. Ако е некој слободен човек, ги ужива сите права.
Вработување со 10,000 ден. плата воопшто не е супер, напротив, очајно е малку. Јас апелирам луѓето да не прифаќаат работни места за кои мислат дека се малку платени. Јас лично имам одбиено и 40,000 денари. Од мои причини, сум сметал дека не ми одговара. Но, ако одбиваш 10,000 денари, тоа значи дека немаш „зорт“, дека имаш подобра опција. Не се радувам како мајмун (многу културно кажано) за секоја пресечена лента, но камо да има што повеќе пресечени ленти... а жолти комбиња, библии.. воопшто не разговарам во тој стил.