@мкд владе , Владе јас не прокоментирав ништо околу платформата и кога Трајко на сат пред истек на мандат викаше дека влада ќе има. Не го делам истото мислење со оддредени членови овде што спамираја дека е створена за спас на оддредена гарнитура, не прокоментирв ни кога спамиравте дека Заев ја прифатил. Едноставно невозможно е нивно остварување, како што и ти кажав националната свест има кај најголем број од нас и тоа е многу посилно од некој да се дрзнува да бега од уставот.Никој повеќе нема право на грешка, и невозможно е тоа да почне да се остварува.
-Мое мислење е дека платформата е излезена со цел Рама во предизборен период да добие политички поении - нов мандат, затоа и толку медиумски се експонира таа платформа. Ако единствена цел беше по секоја цена да се втурне, тоа можеше на 10101 начин да се направи, а не притоа толкава медиумска прашина да се дига. Јас стојам на ставот дека кои и да преговара дали Сдсм или Дпмне, невозможно е да се тргне во нивно остварување. И оние Сеља меља што тресат блувотини, пумпат политички поени за локални, секако што е за секаква осуда.
Околи функциите, ништо не се знае информациите кај обичните смртници последни стигат. Ова е голема политичка игра во кој сите парти се смешани, наше е само да шпекулираме.
- Не ми се верува дека ќе заврши кризата, можеби на оддреден.период ќе се смири ситуација, Заев најверојатно и ќе формира влада, која нема да трае повеќе од година дена, и ќе се оди на нови избори.
-Најверојатно во ова замати очи (политичка)игра договорен е некој договор налик пржино, зад затворени врати. Отстапувања фотељи,мандатар,канцеларии,амнестија и нови избори. Сите среќни весели.
- Мене многу ми се совпаѓат работите со ова погоре, експресно мандат,печати,службен весник, канцеларија, стишување на СЈО, јуни истекува мандат, ни збор за да се продолжи.
Што само куват, бог знае.