Кафулињата во БИТОЛА

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
Се се врти околу Интермецо и Инфинити
А кога ќе видеш поубаво Инфинити е катастрофа, а интермецо го поштоваат поради старото Интермецо кое беше закон и каде што секој човек може да влезе и да се напие добро и убаво кафенце. Кога ќе погледнам уште малку подетално Инфинити е за пуфлина и новата амбасада за во Европа.:helou:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Незнам оти некој луѓе имат створено толку одбивност кон инфинити, можи е за пуфлана ова она ама се прат супер журки. Секој си има свој вкус, и мислам дека ако тебе не ти се допаѓа некој локал не значи дека е навистина катастрофа. А интермезо така така си е не е како порано но супер место си е . А и сега новото Инстинкт шо го отворија супер место е така чил аут.

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Ма битолчани не се навикнати на дискотеки, па затоа ваљда го вреѓаат Инфинити. Не се расположени за играње, само за стоење и фаќање сеир. :)
Сеа може некој одма ќе ме нападнат али таков е битолскиот ноќен живот. :)

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Ма битолчани не се навикнати на дискотеки, па затоа ваљда го вреѓаат Инфинити. Не се расположени за играње, само за стоење и фаќање сеир. :)
Сеа може некој одма ќе ме нападнат али таков е битолскиот ноќен:) живот.
Каков е ај образложи поопширно.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Дефинитивни ноќниот клуб Инфинити, треба да се прекрсти во Пензионерски Дом: Инфинити....или пак конзулат: Инфинити

Eве накратно ШЕМАТА во Инфинити:
Идат дедовците од Грција порачваат Џек Даниелс...гледаат ''голд дигерките'' дека се полни пари и се нафрлаат кај нив на сепаре, па после закажуваат термин за вадење виза.

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Многу ми е досаден ко прво градот,па после ноќниот живот. Од цел тој ноќен живот шетањето по корзо е најдобра опција.
Интермецо масата на луѓе шо се движат таму не се моја генерација,никој не знам,така да ко одам таму рајат можам да си седам и да сум сигурна дека некој не ме оговара зад грб. Точно дека беше многу попријатно ко беше Паб,али сега е Ланж(Lounge) бар и то е то. За ентериерот не велам дека не е убо изведен,само то ти е битолска сељачана,еден прај нешто такво и после сите копират. После то слично многу е Инфинити,па Игучи,па она Точка во Обител...сите иста шема тепат,исто ко со трендот во облеквањето.
Други места кои ми се попријатни се Ел греко,Ла каса и понекогаш и Буре кога не е преначукано(шо секогаш е).

За Инфинити можиме да дискутираме до утре,ама факт е дека секој на различен начин знај да си ужива.
Едни си сакат на помирни места да седат,да разговарат ко луѓе,други сакат да се изнадотерат за да се прцкат по корзо,трети да се изнаденсат и изнапијат и то е то :)

Член од
1 мај 2006
Мислења
371
Поени од реакции
2
Ne zborajte vo globala, zborajte si sekoj za sebe oti koj so saka mozi kaj saka da si odi. I ne gi vregajte kaficite oti site si imat svoja vrednost, i vo sekoj kafic odat razlicni tipovi na luge.:toe:

АуРоРа

Засекогаш
Член од
15 мај 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
15
Дефинитивни ноќниот клуб Инфинити, треба да се прекрсти во Пензионерски Дом: Инфинити....или пак конзулат: Инфинити

Идат дедовците од Грција порачваат Џек Даниелс...гледаат ''голд дигерките'' дека се полни пари и се нафрлаат кај нив на сепаре, па после закажуваат термин за вадење виза.

Ама глеај ти сеа. Такви работи имаш сегде. Не дека е Инфинити само и готово. Расчекор што мислиш нема!? Јас па мислам дека појака амбасада е РАсчекор од Инфинити. И уште 100 Инфинити и Расчекор да отворат во Бт, секаде ќе има такви работи, тоа е реалност и нема што тука, кој сака да е макро - ќе биде, кој сака да вади виза - ќе вади и тоа е тоааааа

Инфинити е багра и мора да има луѓе од сите профили - има и дечиња од 17-18г, и дедовци како што викаш , а и од оние нормалните кои сакаат само добра журка!!!

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Visage - е тоа беше место... :cry:
мое мислење:
расчекор - ОК, одличен звук, секакви луѓе, комерцијална музика, високи цени
инфинити - ТАПА, за оној што прв пат влегува: вториот пат ќе ти е полн deja vu -а. комерцијална повторлива музика, скапо, ајде, нека го напрат веќе еднаш турбофолкерски го заслужува тоа публиката. инаку, озвучувањето е можеби и најдобро во градов, а и вентилацијата беше супер, ама изгледа ја почуди некој...
лектира - не сеќава никој лошо озвучување и mp3-ки под 192kbps ? ОК журкајте се и лепете ги газињата на тоа вештачката кожа и поднаучете нешто од „направи сам“ ќе ви треба за инвентарот да го склопите. добри цени. го расипаа кафето. катастрофален распоред.
кафичи по сељачкиот дел од корзото (релација: краш - магнолија т.е. горно грне): игучи, магнет, милениум, симбол*, едно големо БЉАК! *БЉАКх2! знаете ли зошто е наречен магнет? - затоа што звучниците од прегласно рокање им содржат само магнети, испукала тоа мембраната, излегле навоите и сега имате одлично дисторзиран звук.
исклучок порта-џез: одлично! ОДЛИЧНО КАФЕ. намќоросан персонал, ОК луѓе (добро влечи малце снобштина ама секаде ги има) ок цени, одлична музика (едно време им беше забаталена) подпросечно озвучување. добар дизајн, лоша просторна поставеност.
инстинкт - во фаза на развивање, добро кафе, малку високи цени, одлично озвучување, добра музика, луѓето како да се дојдени подизлезени од БЉАК-кафичите... има време, и надеж...
ГТ- не сум за таму- музиката не е по мој вкус, а многу ми се допаѓа, и распоред и дизајн, и озвучување, и цени,..
ПИВНИЦА - најлошо озвучено место , музиката нема тек (има(ше) паузи меѓу песни), тешка снобштина.
ИНТЕРМЕЦО - мн ми е фенси , да не речам педерастично, имаа кафе на времето, сега се како и сите кои ја открија дрогата за масите наречена МЕКСИКО - секакво кафе за секого. (знаете се мели истото зрно на различна машина во зависност од тоа што сакате: еспресо? макијато? нескафе?)
ХАРД РОК - без коментар
тие што ги пропуштив сигурно не биле ни за позитивни забелешки

заклучок:
утринско место: порта, инстинкт или лектира (одбегнувам оти го сменаа/расипаа кафето)
вечерно место: корзо+фонтана+парк ко ќе застуди ќе даваме повторно оценки.

edit: DEEP - добро местенце, за на зима одлично - со греење на дрва :)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Pojke pati procitav deka negde visoki ceni negde O.k
dobro vo sekoj kafic razlicni vi se cenite vo bt???

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Abe toa Deep mi se sviga u Bitola.. I use edno kaj so bef prosliot pat ali stvarno ne mi teknue kao se vikase.. Tamu e nakaj crkvata vo Karpos po sirok sokak koa se cepa.. Na otvoreno taka letno vreme e stvarno super mestenceto.. I najdobar sladoled na svetov imaat :baeh:
Edit:
Бејко напиша:
ГТ- не сум за таму- музиката не е по мој вкус, а многу ми се допаѓа, и распоред и дизајн, и озвучување, и цени,..
Da da da za toa GT mislef koa rekof deka imaat najbolji sladoled :P Mn dobro mestence

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Pojke pati procitav deka negde visoki ceni negde O.k
dobro vo sekoj kafic razlicni vi se cenite vo bt???
Ne se razlicni cenite,skoro segde se isti po korzoto,nes kafe 60 e segde,makijato malo 50 golemo 60,ladnito caj mozi da varira negde e 50 negde 60,i pivata se skoro segde ista cena.

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62

Koe INFINITI bre! Vistinsko sranje od mesto e!

Site nasobrani ko vo trlo na kup, zgora na se namrsteni ekstra bitolski iskompleksirani nafufleni curi, so zadni misli koga da zakacat nekoj Grk! Demek nie sme visoka klasa momi, ne izleguvame taka lesno so nasi prosecni momcinja, ami podobro e koga "nikoj" ne ne znae, i pravo si odime po Molika I Epinal!:pos2:
Tuku temava bese za mestoto...mesto dobro za sedenje e Porta Jazz, Triangle i Rascekor:wink:

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Abe najubo e vo Glamour :pos2:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Паа навистина последно време ми е досадно, ај шо немаме дискотеки многу ама и тие шо ги имаме самите ги правиме лоши. Едноставно Битолчани незнаат да се забавуваат. Инфинии одма од веме на време и застанати битолските цаури од страна гледат девојки кај што играат, девојките повеќето од нив незнам во кој филм се влезени. Ретко ќе видиш некој што си се забавува за себе, а не за другите да го гледаат колку добро игра и да провлечи внимание само и слични работи. Расчекор па незнам многу ми е глупо местото, до пред некој одеа луѓе од типот на мајками и таткоми . Сега одат можи помлади, ама шо знам глупо ми е местото. Летната дискотека па олимписки е срање, по безвеза нема, демек викаат некој странски DJ земаат по 200 денари и повеќе карта, за глупости, незнам шо се замислуваат. И плус одиш таму гледаш све деца од по 15 години, мислат дека се напиле една водка или коњак и се хај и денсат како луди :pos2:.

Последно време како подобра опција ми се кафичите, така подобри ми се Интермезо, :) некако не ми е многу кич то место оти знам дека не е на корзо, и нема да ме гледа цела бт шо пијам и нема да ме трчарат толку :) и тоа е тоа. Добро нешто е тоа што имаме малку пониски цени од Охрид и Скопје :)

Kajgana Shop

На врв Bottom