Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас сум да престанат еднаш за секогаш овие уцени, да им ставиме крај и по цена на војна.

Која војна бе шабану неможеш да прднеш, мене (мојата генерација) прв ќе ме земат не тебе, немаш годиште неможеш физички да издржиш кој ти е филмот?

Сакате уште да лапате на туѓ грб?
Е нечеш.

Сакаат да вовед ддв на тие што заработуваат на 1 милион денари годишно.
Ако ти текнува на протестите за хонорарците ?
Е нешто слично е и ова.
Над милион од хонорари или вкупно? Ако е вкупно збориме за нето плата или за бруто ?

Која војна бе шабану неможеш да прднеш, мене (мојата генерација) прв ќе ме земат не тебе, немаш годиште неможеш физички да издржиш кој ти е филмот?

Е нечеш.
Ovoj @jamajka te zaebava tebe, ti samo zemi si vazelin vo dovolni kolicini I ostaj go neka tropa.

Е нечеш.
Една војна истерав, можам во наредните 5-10 години да издржам и физички уште една.... Физички сум подобар од многу помлади тука... Сеуште гаѓам беспрекорно и со пушка и со пиштол, а башка и твојата генерација и не е некако спремна да војува.... така да не се секирај... има кој да војува сеуште и што побрзо ја решиме, тоа подобро...[DOUBLEPOST=1493853556][/DOUBLEPOST]
Plata ne vleguvs vo toj prag. I e neto, znachi po odbien danok na personalen dohod.
Значи доколку приходите без нето плата ми се над 1М годишно ќе треба згора на данокот, да плаќам уште 18% ДДВ ?!?

Тоа е усвоено или допрва треба да се усвои ?

Една војна истерав, можам во наредните 5-10 години да издржам и физички уште една.... Физички сум подобар од многу помлади тука... Сеуште гаѓам беспрекорно и со пушка и со пиштол, а башка и твојата генерација и не е некако спремна да војува.... така да не се секирај... има кој да војува сеуште и што побрзо ја решиме, тоа подобро...

Супер Јамајко ако си спремен, еве оди ти брани ја Македонија - вашата генерација ги направи овие срања. Вашата генерација профитираше и виде живот не мојата.

Мојата генерација не гласаше/бираше дегенерици и не направи војни, башка останавме неписмени и неспремни (ако зборуваме за војска).

Ова важи за сите постари кои дебатирате на темава.

@jamajka usvoeno e od UJP vekje toa, pishav, lugje vekje si platile takov danok. Da recheme si zarabotil 1.2 milioni na strana od plata, 120 iljadi personalen, plakjash 18%ddv na tie 1 milion i 80 iljadi.

Супер Јамајко ако си спремен, еве оди ти брани ја Македонија - вашата генерација ги направи овие срања. Вашата генерација профитираше и виде живот не мојата.

Мојата генерација не гласаше/бираше дегенерици и не направи војни.
Абе убаво е така од далечина да гледаш... Која генерација го гласаше Грујо?!? Која генерација сега го изгласа Заеб ?
Дај не ме јеби со лицемериево. Дали знаеш како ни беше нас пред 24-5 години а? Со пасошот не можеше нигде да се мрдне, на одмор само Бугарија и Црна Гора и евентуално за поимашните Турција.. Европа ја гледавме само на слики и по некој гастербајтер што ќе ни раскажува приказни... Што сме знаеле ние што се дешава а? Сме искачале у град пешки и пешки сме се враќале дома, хероинот ни ја уништи цела генерација, и ти мочко се најде тука да оправаш како ние сме јаделе гага и затоа сега ти сметката ја плаќаш за нас.

Абе убаво е така од далечина да гледаш... Која генерација го гласаше Грујо?!? Која генерација сега го изгласа Заеб ?

Постарата генерација (истите кои ги гласа ДПМНЕ и СДСМ) - младите одмна куферите и Германија.[DOUBLEPOST=1493854138][/DOUBLEPOST]
Дај не ме јеби со лицемериево. Дали знаеш како ни беше нас пред 24-5 години а?

Знам многу добро - не сум на патот најден.

Која генерација вика: Што сака нека биде, само нека нема војна?
Таа генерација ги направи срањава.

Се е до менталитетот.

Постарата генерација - младите одмна куферите и Германија.
Да бе да кад би се зајебавали, и ти сега ко лет..... Кој е лажго сега ?!? Кој лаже ?!?
И ти ли со приказната за 800.000 иселени ?!? од каде излегоа 1.150. милиони гласови тогаш ?

Дали знаеш како ни беше нас пред 24-5 години а? Со пасошот не можеше нигде да се мрдне, на одмор само Бугарија и Црна Гора и евентуално за поимашните Турција..

Со Југосоленскиот секаде можеше, е сега со Македонскиот... затоа сега има Бугарски :pos:

Да бе да кад би се зајебавали, и ти сега ко лет..... Кој е лажго сега ?!? Кој лаже ?!?
И ти ли со приказната за 800.000 иселени ?!? од каде излегоа 1.150. милиони гласови тогаш ?

Баче...
Може проста математика да се направи, генерациска - кој кога имал право на глас.
Ајде напрај ја.[DOUBLEPOST=1493854402][/DOUBLEPOST]
Од кај знаеш, колкав си ?
Млад сум - имам родители, постари роднини, другари и пријатели.
Не се слепи нит глувонеми.

Баче...
Може проста математика да се направи, генерациска - кој кога имал право на глас.
Ајде напрај ја.
Јас ти зборам за сега? кој гласаше, кој има право на глас сега ?!?[DOUBLEPOST=1493854471][/DOUBLEPOST]
Млад сум - имам родители, постари роднини, другари и пријатели.
Не се слепи нит глувонеми.
И нив ги кривиш ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom